Споживчий кошик: Підраховано вартість новорічного столу

Anonim
В Удмуртії вартість святкового столу зросла майже на 10%. У республіці підрахували суму, яку заплатять жителі, щоб накрити святковий стіл на трьох людей. Згідно з повідомленням Удмуртстат, обчислення проводилися на 3-ех продуктових наборах: «Повний» пакет, «Традиційний» пакет і «Простий».
У «Повний» пакет увійшли такі продукти: делікатеси з м'яса і риби, ковбаса сирокопчена, лососева ікра, оселедець, свіжі овочі, один кілограм апельсинів плюс ще 3 типу фруктів, горіхи, морозиво і 4 типу містять алкоголь напоїв. До речі, останнім часом підвищився інтерес до такого нового овочу, як мангольд (листовий буряк), який надзвичайно корисний і містить дуже мало калорій. Цього року вартість такого набору зросла на 327 руб. через подорожчання алкогольсодержащих напоїв і делікатесів з риби. Таким чином, шикарний новорічний стіл буде коштувати 3807,4 рубля.

Манголд - листовий буряк «Традиційний» пакет включає наступні продукти: домашні пельмені, 2 різновиди «новорічних» салатів, сир, напівкопчені ковбаси, сік, 2 види різних фруктів, торт, 2 типу алкоголю і шоколадні цукерки. Щодо грудня минулого року вартість такого пакета зросла на 111 руб. і стала дорівнює 1634,2 рубля.
У «Простий» пакет увійшли тільки оселедець, овочі, необхідні для вінегрету, один кілограм апельсинів ну і, звичайно ж, пляшка горілки. Ціна цього самого невибагливого набору зросла приблизно на 42 руб. внаслідок зростання ціни на алкоголь.Всього такий мінімальний набір продуктів буде коштувати 379,6 рубля.
Таким чином, для сім'ї з трьох осіб середня ціна святкового столу складе від 127-ми до 1 269-ти рублів на одну людину. Відзначимо, що вартість повноцінного вечері на одну людину в ресторані рівна 1 445 рублям, що більше на 5% в порівнянні з минулим роком.
Редакція "" сподівається, що мешканці Удмуртії накриють найкращий стіл в новорічний вечір.