Десять сигналів SOS для жінок

Anonim
Дізнайтеся всі фактори ризику. Мова піде про рак грудей - найпоширенішому онкологічному захворюванні наших днів. Щороку 600 тисяч жінок в різних країнах світу дізнаються про свою біду. У нашій країні грім серед ясного дня звучить для 50 тисяч нещасних. Цифри статистики навівають жах: кожна десята жінка захворює на рак грудей, цей діагноз ставлять кожні три хвилини, а кожні 12 хвилин в світі помирає одна жінка. Мороз по шкірі від цих зловісних цифр! Щоб не опинитися серед 42% російських жінок, які прийшли до лікаря запізно, щоб вчасно почати лікування раку молочної залози, познайомтеся з основними факторами ризику.

Рак грудей - найпоширеніше онкологічне захворювання наших днів 1. Вік. Ризик захворіти зростає після сорока років. Пік небезпеки - в 64 роки. Але останнім часом рак помолодшав: сім жінок зі ста хворих молодше сорока.
2. Сімейна схильність. Якщо мати, сестра, дочка (члени сім'ї 1-го ступеня споріднення) хворіли даним видом раку до сорока років, то ймовірність захворіти зростає. Якщо ж такий випадок не один, то ризик захворювання збільшується в 8-10 разів.
3. Гормональні збої. Рання - до 12 років - менструація і пізній - після 45 років - клімакс - серйозні фактори ризику. Ви здивуєтеся, але ранній клімакс знижує ймовірність захворіти на рак грудей в два рази.
4. Ранні пологи і годування грудьми. Якщо жінка народила свого первістка до 19 років, то ризик захворіти для неї знижується в 2,5 рази в порівнянні з тими, хто народив вперше після тридцяти. Аборти, зроблені в цей же час (до 18 і після 30) також підсувають вас до краю прірви.

Своєчасне звернення в онкологічний центр подарує вам відмінне шанси на майбутнє 5. Географічний чинник. Найчастіше хворіють на рак американки і англійки і взагалі мешканки Західної Європи. Рідше хворіють в Японії і в Китаї. Своєчасне звернення в онкологічний центр подарує вам відмінне шанси на майбутнє.
6. Спосіб життя. Неправильне харчування: багато м'яса, тваринних жирів, мало овочів і фруктів, смажені страви, кава, сурогатна їжа призводять до ожиріння і підвищеного фактом ризику.
7. Шкідливі звички. Розвиток раку грудей, а також раку багатьох інших органів безпосередньо пов'язано зі споживанням алкоголю і курінням. Це вже багаторазово доведено.
8. Погана екологія. Особливо цим відрізняються великі міста. Канцерогени в повітрі особливо шкідливо впливають на підростаюче покоління і молодь.
9. Супутні захворювання.Якщо є інші захворювання, особливо міома, ендометріоз, мастити, захворювання щитовидки, діабет та інші захворювання, вони реально створюють несприятливий фон, при якому ризик захворіти на рак грудей зростає.
10. Стрес. Важкі емоційні переживання, тривалі психологічні перевантаження формують вузлові утворення, призводять до патологічних процесів в грудях.
- Фотограф і музикант Лінда Істман-Маккартні, дружина Пола Маккартні, актриси Бетті Девіс і Інгрід Бергман, мати Білла Клінтона Вірджинія Клінтон Келлі, британська співачка Дасті Спрінгфілдс і мільйони інших відомих і немає чиїхось дочок, дружин, матерів, сестер, які пішли від нас … Я не хочу опинитися в цьому страшному списку, - пише Маргарита Смирнова в ЖЖ.
Нехай чорне крило біди не торкнеться вас, дорогі жінки, ніколи! - цього вам бажає редакція.