Новини для сім'ї: домашній робот пилосос - розумний помічник

Anonim
Роботи в нашому житті дійсно з'явилися, як і передбачали письменники-фантасти. Пральну і посудомийну машину ніхто роботом всерйоз не вважає.

Але новинкою побутової техніки став домашній робот пилосос. Розумний помічник, дійсно володіє як би інтелектом цей пилосос здатний позбавити господиню від постійної прибирання. Що ж це за новинка?

По суті робот пилосос - це комплекс потужного домашнього пилососа і машинки, яка пересувається по підлозі орієнтуючись на інформацію з датчиків. В пилосос є декілька розважальних програм, які дозволяють йому в різних ситуаціях діяти по-різному. Наприклад, у недорогого китайського пилососа (виробництво Гонконг) Robo-sos BR-21OM є два режими чищення. Тобто він може прибирати кімнату за власним планом, але можливо налаштувати його і на більш детальну чистку одного місця.

Пересуваючись по кімнаті самостійно, домашній робот пилосос за допомогою датчиків шукає місця забруднення, змінює траєкторію руху протягом роботи, а для підзарядки повертається на свою базу. При цьому нікого вже не дивує, що прилад можна запрограмувати на певний час і прибирання буде проводитися за відсутності господарів будинку.

І це тільки найпростіший з сучасних роботів пилососів. Інші моделі можуть не тільки очищати підлогу від бруду, а й повітря від пилу. При необхідності повітря можна ще знезаразити ультрафіолетовою лампою.

Сучасні моделі мають воістину дивовижними здібностями. Новітні пилососи здатні не тільки змінювати траєкторію руху, а й складати карту приміщення і планувати прибирання найбільш раціонально.

Приміщення можна додатково зонувати для робота.Для цього використовується спеціальний прилад, який формує віртуальну стіну за допомогою інфрачервоного променя. Так домашній робот пилосос можна замкнути в одній кімнаті, не закриваючи двері, а можна програмувати таким чином, що він буде прибирати послідовно приміщення за приміщенням. Всі ці функції створюють відчуття повноцінного штучного інтелекту. Де особливо необхідний цей розумний пилосос? Там, де живуть діти (і вічно просипають щось на підлогу), там, де люблять домашніх тварин, з яких постійно лізе шерсть, там, де прибирання не є улюбленим заняттям господині, а лише способом зробити будинок затишніше. Темп сучасного життя дуже великий, щоб витрачати масу часу на прибирання, але вимоги до чистоти і комфорту у наших сучасників теж немаленькі. Тому робот пилосос абсолютно необхідний в кожному будинку. Він в недалекому майбутньому у всіх і з'явиться.