Як брати участь в тендері?

Anonim
Тендер являє собою конкурсний відбір пропозицій, на якому виявляються найбільш підходящі виконавці певного завдання.Це може бути конкурс на надання будь-яких послуг або постачання зазначених товарів, в завершенні якого підписується контракт з переможцем тендера.
Успішна участь в торгах забезпечує виграла компанії хорошу репутацію і значне збільшення доходів. Для цього необхідно бути обізнаним у процедурі проведення тендеру і правила участі в конкурсі.

Які тендери бувають?

Відкритий тендер - це конкурс, в якому можуть брати участь всі зацікавлені компанії або підприємці. Умови такого заходу публікуються в ЗМІ. Закритий тендер, навпаки, проводиться лише серед запрошених виконавців. У цьому випадку учасники можуть бути поінформовані про конфіденційність процесу торгів.
Оплачувану тендер передбачає грошову винагороду під іменем виконавця замовлення. Неоплачувані торги дозволяють виконавцю використовувати факт перемоги в конкурсі в рекламних цілях, а також дає перевагу перед конкуруючими компаніями.

Участі в тендері передує ретельна підготовка Селективний тендер проводиться серед заздалегідь відібраних за певними критеріями учасників, що дозволяє замовнику скоротити час вибору виконавця. Багатоетапні тендери, навпаки, займають у замовника тривалий час. Такі конкурси проводяться для оцінки технічної частини пропозицій і комерційної складової, по черзі.
На тендері з Редукціон після звичайного конкурсу проводяться додаткові торги серед учасників, які запропонували найбільш привабливі для організатора умови. Потім деякі учасники скидають суму винагороди або поступаються в деяких пунктах контракту на користь замовника.

Як подавати заявки на тендер?

Заявка оформляється відповідно до вимог організатора тендера. Учасники погоджуються з умовами, описаними в заявці. Однак можливо змінити заявку на участь або відкликати її, якщо учасник тендеру зробить це до закінчення терміну подання документів.
Незалежно від того, державні тендери проводяться або приватні, заявка для участі повинна містити список обов'язкових документів і крайній термін їх надання.

Як проходить тендер?

Учасники торгів не мають інформації про розгляд організатором заявок для участі в тендері. Після зазначеного крайнього терміну подачі заявок проводиться розкриття конвертів з документацією учасників, і тендерна комісія готує висновки щодо кожного учасника конкурсу. Потім тендерні заявки обговорюються, і члени комісії голосуванням визначають переможця торгів.
Редакція надала інформацію щодо проведення тендерів, враховуючи досвід державних компаній і міжнародних організацій.