Вчені розвінчали міф про каву 80-річної давності

Anonim
Науковці з Бірмінгемського Університету досвідченим шляхом вже спростували тезу вісімдесятирічної давності про те, що вживання кави сприяє обезводнення організму.
Як кажуть дослідники, помірне вживання кави сприяє збереженню балансу рідини в людському організмі.Так, попередня теорія про ефект зневоднення кавового напою відноситься ще до 1928 року, тоді з'єднання кофеїну, безлічі інших елементів сильно відрізнялися від сьогоднішніх.
Для проведення унікального експерименту вчені відібрали 50 здорових чоловіків. Їм запропонували протягом 3-х днів випивати рівно по 4 великих чашок кави або ж води в день, зберігаючи при цьому однакову дієту. Їм потрібно було виключити серйозні фізичні навантаження, а також вживання алкоголю, після чого потрібно було поміняти цей споживаний напій.

Вчені розвінчали міф про каву 80-річної давності Звичайно, як заявляють учені, краще пити каву в міру, вживаючи напій тільки вранці і в обід. Увечері краще пити очищену питну воду. Відзначимо, сьогодні більшість людей використовують найрізноманітніші агрегати для очищення питної води. Не завжди можна сьогодні спостерігати абсолютно чисту воду з крана, при сучасній екології це можна побачити дуже рідко. І тому застосування фільтрів для води є масовим способом для очищення питної води, яким користуються у всьому світі люди. Тільки фільтри для води очистять рідина від шкідливих домішок і забруднень.
Після закінчення відведеного терміну всі учасники здали аналізи сечі і крові, які показали, що вміст вологи в організмі тих, хто пив воду, і тих людей, хто пив каву, майже однаково.

Увечері краще пити чисту звичайну воду, але не кава Тепер вчені наполягають на тому, що відомості про зв'язок кавового напою і балансу рідини в людському організмі повинні оновлені бути в зв'язку з підсумками останніх проведених експериментів. Однак, варто зазначити, що мова йде тут про некрепком кави з великим вмістом рідини в чашці. Тут не йдеться про маленьких і міцних працях, наприклад, еспресо, вживання якого часто супроводжується питтям корисної мінеральної води.
Що ж, на думку, багато давно вже вважають, що краще пити велику кількість води, ніж кава. Раніше адже ті ж вчені заявляли, що кава краще вживати тільки 2 рази в день, а ввечері цей напій пити не можна.