Септик як альтернатива вигрібній ямі в системі каналізації заміського будинку

Anonim
У міру того, як питання охорони навколишнього середовища стають все більш актуальними, проблеми утилізації побутових стічних вод в приватному житловому будівництві набуває все більшої гостроти.

Ще порівняно недавно на кожній присадибній ділянці була вигрібна яма, яка не тільки не забезпечувала досить високий рівень очищення стоків, а й вимагала постійного обслуговування. Сьогодні ж організація каналізації заміського будинку ґрунтується на таких пристроях, як септики, за рахунок чого системи локальної каналізації набувають більш високу ефективність і екологічну безпеку.

Незалежно від своєї конструкції і використаних при виробництві ємностей матеріалів септики працюють за єдиним принципом. Всі сучасні системи локальної каналізації базуються на наявності двох і більше ємностей, з'єднаних в єдину ланцюг системами фільтрації та переливу. Проходячи кілька ступенів очищення і анаеробної переробки, стічні води відводяться в грунт або зливаються у водойми. І оскільки ступінь їх чистоти на виході з септика дуже висока, скидання таких вод не представляє небезпеки для навколишнього середовища.

В силу своєї простоти така каналізація заміського будинку є оптимальним вибором, так як дозволяє ефективно вирішити проблему очищення побутових стоків і при цьому мінімізувати витрати на обслуговування септиків.З усього розмаїття пропонованих сьогодні ємностей для стічних вод найбільшою популярністю користуються ємності зі склопластику. Саме такі моделі найчастіше встановлюють на присадибних ділянках, так як вони мають цілий ряд незаперечних переваг.

1. Довговічність і міцність. Матеріал, з якого виготовлені пластикові ємності, несприйнятливий до впливу агресивних рідин, вологи або температурних перепадів, в силу чого ємності здатні служити десятки років. Крім того, такі септики прекрасно витримують тиск з боку грунту, так як володіють великим запасом міцності.

2. Невелика вага, що дозволяє виконувати монтаж ємностей без використання вантажопідйомної техніки силами всього лише двох-трьох чоловік.

Отже, якщо ви не хочете, щоб на вашій присадибній території "красувалася" поширює неприємні запахи вигрібна яма, вам варто задуматися про створення системи локальної каналізації на основі сучасного і високотехнологічного септика зі скловолокна.