Виробники сидру і медовухи просять прем'єр-міністра зберегти галузь

Anonim
Від Дмитра Медведєва вимагають внести зміни в законодавство.
Виробники натуральних слабоалкогольних напоїв відправили офіційний лист главі російського уряду Дмитра Медведєва і віце-прем'єру Аркадію Дворковичу. У листі зазначалося, що з 1 липня поточного року виробництво буде згорнуто, якщо не будуть внесені зміни в законодавство.
Йдеться про новий закон, який контролює ринок алкогольної продукції. Згідно з ним, алкогольним стане будь-який напій, що містить понад 0,5% спирту. Отже, виробники такого алкоголю підлягають ліцензуванню, а на продаж напоїв вводяться певні обмеження. Ліцензування - обов'язкова умова існування будь-якої організації. Залежно від виду діяльності, застосовується особливий порядок прийняття рішення про надання ліцензії, її терміну дії та формується свій пакет документів, який необхідно надати здобувачеві в ліцензуючі органи.

Виробництво потрібно зберегти Є перелік напоїв, на які правила не діють. Серед них - кефір і квас. Сидру і медовухи в цьому списку немає, хоча їх виробникам пробитися на ринок було дуже важко. Адже собівартість сидру на порядок більше, ніж у пива.

Сидр і медовуха - російські напої "Ми не будемо отримувати ліцензії не тому, що не хочемо або незаконослухняним, а тому що ліцензування неможливо з фінансово-економічних причин", - цитують блогери авторів листа. Якщо виробники доб'ються свого, сидр і медовуха матимуть перевагу перед пивом, їх можна буде продавати ночами.
Редакція «» вважає, що виробництво натуральних слабоалкогольних напоїв необхідно зберегти. Адже вони є споконвічно російськими, отже, несуть в собі частину культури Росії.