Готові фірми: варіанти використання.

Anonim
Однак, проблема негайної реалізації розробленого бізнес-плану цілком вирішувана - досить придбати готову фірму.

Особливо це актуально для сфер підприємницької діяльності, що вимагають отримання спеціальних дозволів на виконання тих чи інших робіт і послуг. Наприклад, для роботи в сфері будівництва юридична особа повинна вступити в саморегульовану організацію і отримати від неї допуск на виконання тих чи інших видів робіт. Але процес цей досить тривалий і витратний, тому готові фірми з допуском СРО є найкращим варіантом виходу на ринок. Готові СРО дозволяють в мінімальні терміни почати роботи в сфері будівництва, виключають необхідність тривалого очікування оформлення допуску і т.д.

Купівля готового бізнесу є не тільки ідеальним варіантом швидкого втілення бізнес-плану, а й можливість працювати легально. Наприклад, ми вже відзначили, що юридичній особі для виконання робіт у сфері будівництва необхідно в ступити в саморегульовану організацію для отримання від неї допуску на ведення робіт. Однак, для вступу в СРО фірма повинна відповідати безлічі вимог і багато невеликих фірм просто не в змозі забезпечити їх повне дотримання. В такому випадку готові СРО дозволяють фірмі працювати в суворій відповідності до чинного законодавства. Купуючи готові фірми з допуском СРО підприємці мають можливість приєднати до них свої організації і тим самим забезпечивши собі необхідну правову основу для діяльності.

Купуючи готові СРО підприємець може почати відразу займатися даним видом діяльності, ведучи паралельно свій колишній бізнес. Або об'єднати ці два підприємства шляхом реорганізації свого юридичної особи у формі приєднання. В останньому випадку забезпечується можливість переведення всіх своїх старих клієнтів і партнерів в нову фірму, яка має всю дозвільну документацію на виконання тих чи інших робіт. Таким чином, існують різні варіанти організації свого бізнесу, з урахуванням нових напрямків діяльності.

Відзначимо, що готові фірми з допуском СРО можуть бути як з відкритими розрахунковими рахунками, так і без таких, а також з оборотами і без, що дає можливість підібрати найбільш зручний варіант. Варто зауважити, що придбання готової фірми проводитися відповідно до чинних законодавчих норм, крім того, готові СРО відповідають всім непростим правовим вимогам при створенні та державній реєстрації такої юридичної особи. Тому, готові фірми з допуском СРО це і ще можливість позбавити себе від можливих проблем при реєстрації компанії.

Як видно достоїнств у такого способу організації власної справи безліч, але деякі нюанси при покупці все ж існують. Перш за все, готові СРО необхідно купувати тільки у надійної юридичної фірми, яка спеціалізується на питаннях реєстрації юридичних осіб, їх ліцензування або реєстрації в саморегульовані організації. Крім того, необхідно перевірити історію продаваної фірми, так як деякі готові фірми з допуском СРО вже могли бути учасниками будь-яких угод, наприклад, отримання кредитів і позик. Фахівці рекомендують купувати для цілей ведення діяльності готову фірму, без оборотів, і, отже, без відкритих рахунків. В такому випадку ризик придбання бізнесу з боргами мінімальний. По-третє, варто звернути увагу на те, як давно створена фірма. Звичайно, фірма створена «не вчора» хороший варіант, так до неї ставляться з меншою настороженістю, ніж до недавно створеної фірмі. Однак, в такому випадку має сенс перевірити чи немає у неї проблеми зі здачею звітності до позабюджетних фондів і податкової інспекції, чи всі податки і збори сплачені.

По-четверте, треба визначити наскільки відповідає продавана фірма, запланованим видам діяльності, так як видів робіт, на які оформляється допуск широкий, і чим більше допусків у фірми, тим вона дорожча, а сенсу переплачувати за непотрібні допуски немає.