«Віагру» випустять у вигляді крему

Anonim
Американські вчені розробили крем для лікування еректильної дисфункції. .

Американські вчені розробили крем для лікування еректильної дисфункції. Його діюча речовина відноситься до тієї ж групи ліків, що і «Віагра», проте місцеве застосування повинно знизити ризик системних побічних ефектів.

Препарати з групи інгібіторів фосфодіестерази 5 типу (ФДЕ5) - силденафіл ( «Віагра»), варденафіл ( «Левітра») і тадалафіл ( «Сіаліс») - на сьогоднішній день найбільш ефективні в лікуванні еректильної дисфункції. Однак при їх застосуванні у деяких чоловіків виникають такі побічні ефекти, як головний біль, розлад шлунку і порушення зору. Крім того, інгібітори ФДЕ5 протипоказані людям з важкими захворюваннями серцево-судинної системи.

Дослідники з єшиви-університету в Нью-Йорку «упакували» ліки в наночастинки, легко проникають крізь шкіру, і зробили на їх основі крем. До складу експериментального препарату увійшли тадалафил, сіалорфін (нові ліки від імпотенції) і оксид азоту, необхідний для наповнення печеристих тіл кров'ю.

Невелике пілотне дослідження препарату провели на 18 щурах з генетично обумовленою еректильною дисфункцією. У 11 з них, які отримали експериментальний препарат, настав явне поліпшення; стан інших семи, які отримали «порожні» наночастинки, не змінилося.

За словами одного з дослідників Келвіна Девіса (Kelvin Davies), ефект від застосування крему наступав протягом декількох хвилин, що відповідає запитам людей з еректильною дисфункцією. Дія аналогічних препаратів в таблетках починається лише через 30-60 хвилин.

Для виведення нового крему на ринок необхідно перевірити його ефективність і безпеку в більш масштабних експериментах на тваринах, а згодом - на добровольцях. Тому він може з'явитися в аптеках не раніше, ніж через кілька років.