Який шафа-купе кращий?

Anonim
Шафа-купе - це модно, стильно, зручно. І з кожним роком вибір кращого з них стає все важче, так як різновидів шаф-купе стає все більше і більше.

Шафа-купе може стати частиною інтер'єру в японському стилі Розрізняють шафи за формою, матеріалу, обсягом і іншим параметрам.

Форми шаф-купе

За формою шафи бувають радіальними, кутовими, лінійними. Лінійний - найбільш відомий. Це звичайний шафа прямокутної форми.

Шафи-купе підійдуть для вітальні, спальної та передпокою Радіальним називають шафа-купе округлої форми. Він може бути опуклим або увігнутим, а також поєднувати обидві форми. Зручно використовувати радіальний шафа в заміському будинку, так як він вимагає досить великого простору. Але і в міській квартирі він цілком може вписатися в інтер'єр. Найчастіше його встановлюють в ніші або в кутку кімнати.
Плавні лінії візуально збільшують простір, немає гострих кутів. Шафа-купе радісний купити не так просто, як лінійний, але в магазині або меблевій фірмі готові виконати таку ексклюзивні меблі на замовлення.

Радіальні шафи більше відповідають правилам фен-шуй Шафа-купе - простіше у виконанні і доступний більшій кількості споживачів, ніж радіальний. Він може служити сполучною ланкою між двома лінійними шафами, встановленими вздовж двох суміжних стін, а також бути незалежним від інших меблів. Існує думка, що кутові шафи непрактичні і мають невеликий обсяг. Однак це не так.
У них можуть бути відділи як для горизонтальних полиць, так і для розміщення верхнього одягу. При цьому він заповнює місце в кімнаті, яке навряд чи можна використовувати більш раціонально.

Матеріали для шаф-купе

Найпоширеніші матеріали для шаф-купе - МДФ і ДСП. Рідше використовують масив дерева, так як виходить досить дорого і не завжди практично. ДСП і МДФ легкі, міцні, які не розсихаються, не тріскаються з часом. Обробка їх швидка і легка. Зверху меблі з обох видів матеріалу може покриватися шпоном натурального дерева або ламінірванной плівкою з нанесеним на неї малюнком натурального дерева.

Шафи-купе економлять простір - ДСП (деревно-стружкові плити) бувають найрізноманітнішими, важливо вміти правильно читати маркування. Так, буква Е позначає наявність фенолформальдегідних смол. цифра говорить про їх концентрації (в Е1 смол міститься не так багато, ДСП з маркуванням Е2 токсична і заборонена для виготовлення дитячих меблів). Буква В означає високий рівень вологостійкості. При виготовленні меблів застосовується ламінована або ж кашированная ДСП, яка імітує колір і саму фактуру дерева.

Двері шаф-купе може прикрашати малюнок або фото - МДФ виготовляється з висушених, повністю оброблених зв'язуючими речовинами і спресованих волокон. Величезний плюс МДФ - це відсутність дуже шкідливих речовин, стійкість до підвищеної вологості.

Типи механізмів розсувних дверей

Механізм для розсування дверей може бути верхнім або нижнім. Все залежить від того, де встановлена ​​система ковзання ролика. Система стопора завжди розташовується протилежно механізму ковзання. Як вибрати шафу-купе? Існує і варіант відкривання-закривання дверей за принципом гармошки. Але використовується він рідше, розсувного і в основному в кухонних шафах.

Фурнітура шаф-купе

Фахівці радять систему шафи-купе - металеву раму, рейки, ролики вибирати зі сталі або ж алюмінію. Сталеві системи відносять до економ-класу. Шафа з алюмінієвою системою більш легкий, він краще виглядає і має інший механізм відкривання дверей. І вони, звичайно, дорожче. Звертати увагу треба на те, зверху або ж знизу знаходяться ролики. Більш надійні моделі з нижнім кріпленням, такий механізм прослужить набагато довше, вам не доведеться постійно регулювати дверцята через те, що ролики вилітають з рейок при дуже різкому відкритті дверей. Вбудована шафа купе: від виміру до монтажу Для великих вбудованих шаф потрібно освітлення. На верхні полиці часто лягає дуже велика вага, в довжину вони не повинні бути більше 1 метра.

Що перевірити в готовому шафі-купе

1.У якісному шафі не прогинаються полиці.
2. Фасади по рейках рухаються плавно і без запинок, без зайвого шуму і скреготу. Щоб це перевірити, досить просто відкрити і закрити дверцята кілька разів.
3. Деталі хорошого шафи-купе розташовуються гармонійно, ящики паралельні один одному, вся фурнітура - на своїх місцях.
4. Стики деталей шафи не повинні мати зазорів і щілин, все виконується акуратно, добротно, немає слідів склейки і шорсткостей.
5. Шафа-купе повинен стояти рівно, спираючись на цокольний елемент або на свою стать, ні в якому разі не завалюватися, не змінювати положення в просторі.

Шафи-купе з масиву виглядають респектабельно Редакція рекомендує вам познайомитися з тим, як правильно розрахувати розміри шафи-купе.