Як правильно організувати навчання персоналу

Anonim
Як відомо, кадри вирішують все.
На даний момент багато говориться про необхідність навчання персоналу та створення умов для творчого зростання співробітників. Треба сказати, що керівники компаній часом витрачають на це великі кошти, чекаючи швидкого і якісного результату.
Головною метою навчання співробітників будь-якої компанії, звичайно ж, має стати збільшення прибутку останньої. Але не завжди очікування керівників виправдані. І тут провина не стільки співробітників, скільки їх викладачів, які часом не практикують системного підходу до навчання, не ставлять конкретних цілей навчання, крім того, навіть не оцінюють співробітників, отже, не розуміють, кого і чого слід навчати.

Необхідний комплексний підхід до навчання співробітників Ефективна система навчання персоналу починається з комплексного підходу. Саме це є гарантією збільшення прибутку компанії і підвищує мотивацію до роботи і досвідчених, і нових співробітників. Системне навчання готує кадровий резерв, скорочує витрати на підбір персоналу, при цьому зменшується число «незамінних» працівників.

Навчання персоналу - умова успішності компанії Звичайно, система навчання повинна бути розроблена під цілі окремо взятої компанії і враховувати специфіку конкретного бізнесу. В ході системного навчання, перш за все, визначаються потреби персоналу в знаннях, рівень професійних компетенцій співробітників, їх особистісні якості. Потім складаються рекомендації з навчання персоналу, розробляються індивідуальні програми, при необхідності практикується індивідуальне консультування. Навчальні заходи включають в себе практичні семінари, тренінги, лекції тощо В результаті компанія отримує кваліфікованих підготовлених співробітників, здатних в короткі терміни примножити прибуток компанії.