Хаві Ернандес (Xavi Hernandez) біографія, фото, особисте життя і його дружина 2019

Anonim

Біографія Хаві Ернандеса

Дитинство і сім'я Хаві Ернандеса

Хаві народився в провінційному містечку Тераса, де жив з батьками, сестрою Адріаною, братом Алексом і бабусею. Футбол був його захопленням з дитинства. Уже в одинадцять років він вступив до футбольної школи «Барселони». Хлопчик прогресував, наполегливо йдучи до мети за підтримки сім'ї, і результат не змусив себе довго чекати. Після шести років наполегливих тренувань він був викликаний в «Барса Б».
У 1997 98 роках «Барса Б» відмінно відіграла сезон, де на позиції півзахисника був Хаві. У той час «Барселону» тренував Луї Ван Галь, він вибрав з «Барси Б» найперспективніших спортсменів, в тому числі і Ернандеса.

Початок кар'єри Хаві Ернандеса в «Барселоні»

Молодий футболіст дебютував в 1998 році, граючи в складі «Барселони» за суперкубок країни. Це була його мрія. Причому дебют виявився більш ніж вдалим, так як він відразу звернув на себе ще більшу увагу тренера, забивши гол. Дебют на євроарені стався восени того ж року. Тоді «Барселона» протистояла команді «Манчестер Юнайтед». Спортсмен грав 23 хвилини, вийшовши на заміну. Матч закінчився нічиєю.

Футболіст Хаві Ернандес в дитинстві Тільки прийшовши в команду, молодий гравець в першому ж своєму сезоні зіграв двадцять сім матчів, принісши команді три голи. Він зумів так добре себе показати, що тренер почав подумувати навіть про те, щоб в майбутньому замінити їм Гвардіолу. Але в 1999 00 той отримав травму, і у Хаві з'явилася можливість потрапити в стартовий склад і в ньому закріпитися. Футболіст цю можливість не упустив, скориставшись такою нагодою.

Хаві Ернандес у великому футболі

Минуло всього лише чотири роки, і він уже став віце-капітаном «Барселони». Новий тренер команди, на цей раз голландець Франк Райкаард, прекрасно спрацювався з ним і часто випускав на поле, можна сказати, що Ернандес грав у всіх матчах. Дебют Хаві в збірній країни відбувся восени 2000 року. У 2002 році на Чемпіонаті Світу він грав весь матч, а так само виходив на заміну в чвертьфіналі. Іспанія тоді не пройшла далі, а поїхала додому. Хаві зовсім не грав у збірній в 2004 році, коли команда стала третьою в групі, поступившись майбутнім фіналістам чемпіонату. Битва титанів: Хаві, Іньєста і Мессі Грудень 2005-го Ернандес, швидше за все, буде пам'ятати все своє життя. Другого числа під час тренування у нього на лівому коліні стався розрив зв'язок. Через таку серйозну травму він надовго вибув з тренувального процесу і футболу в цілому. Притому що відновлення проходило за прискореною програмою, воно все одно зайняло п'ять місяців. Як не поспішали медичні співробітники клубу підготувати Хаві до ігор в Лізі Чемпіонів, футболіст лише просидів на лавці запасних.
Відновившись повністю, спортсмен почав знову посилено тренуватися, граючи в півзахисті. У 2006-му на ЧС він відіграв у всіх матчах, ставши ключовим гравцем Іспанії.
Незабаром на зміну Райкаарда прийшов новий тренер, їм був Гвардіола. Він зміг надати остаточну огранювання зіграної парі Ернандесу-Іньєсті. Хав'єр став вільнішим себе почувати, приймаючи участь в атаках команди. Пам'ятною стала гра команди Хаві проти «Реала», де вони перемогли з рахунком 2: 6, при цьому чотири голи з шести були забиті саме з передачі Ернандеса. У цьому сезоні переможцем Ліги Чемпіонів стала «Барселона», в результаті чого, кращим гравцем Ліги визнали Хав'єра. Наступний контракт, який підписав футболіст, був укладений до кінця 2014 року з приголомшливою сумою річного доходу в 7,5 мільйона євро. Сезон 2009 10 знову виявився вдалим, в кінці сезону Ернандеса визнали найкращим гравцем іспанського чемпіонату. Футболіст потрапив і до трійки тих, хто міг претендувати на «Золотий м'яч». Хаві і Касільяс - друзі в житті та суперники на полі У 2010-му ЧС проходив в ПАР, і внесок Хаві перемогу збірної був значним. Всі матчі були зіграні їм зі старту. Збірна вийшла в фінал і здобула перемогу. Центральні півзахисники Іспанії були включені в символічну збірну ЧС 2010 року.
У наступному сезоні футболіст знову опинився в числі трійки претендентів на «Золотий м'яч», а сезон 2011 12 був знаменний тим, що Хаві зіграв в ньому свій шестисотий матч в «Барселоні». Цей «ювілей» спортсмен відзначив голом у ворота «Реала».

Футболіст Хаві Ернандес в даний час

На ЧС 2012 Хаві та Іньєста, будучи гравцями збірної в центрі півзахисту, черговий раз опинилися в складі символічної збірної ЧС.
Вболівальники Каталонії право пишатися своїм гравцем, який з успіхом виступає за збірну і за свою рідну «Барселону». Провівши більше шестисот матчів у складі «Барси», на сьогоднішній день він є рекордсменом за цим показником. Багато клубів хотіли б дістати такого видатного півзахисника. Ходять різні чутки про те, в чиїй команді він може виявитися в майбутньому, проте контракт з «Барселоною» продовжений до 2016 року, і спортсмен поки усіма силами відстоює першість саме своєї рідної команди. Давно прийнято вважати, що присутність в грі Хаві - це вже п'ятдесят відсотків успіху і запорука перемоги. «Золотий м'яч» футболістом поки так і не отримано, а значить, є до чого прагнути.

Особисте життя Хаві Ернандеса

Знаменитий каталонець відкрив дитячу футбольну школу. З його захоплень можна назвати мотоспорт, теніс і хокей. Хаві дуже любить збирати гриби - це з його хобі.

Футболіст Хаві Ернандес з дружиною Нуріей Сім'я Ернандеса займається будівельним бізнесом, і поки Хаві не був одружений, він часто допомагав батькам у сімейному бізнесі. В їжі футболіст віддає однакову перевагу, як пасті, так і м'яса, а з солодкого - обожнює шоколад.
Хав'єр одружився в тридцять три роки.Його обраницею стала давня подруга Нурія. На весілля було запрошено 150 осіб. Суму, яку молодятам подарували на весілля, вони перерахували до фонду будівництва лікарні для онко-хворих дітей. Медовий місяць молода сім'я провела на Сейшелах.
Хаві, будучи досить закритою людиною, розповідати про себе не любить, тому зовсім небагато відомо про його життя поза футболом.