Менеджери і бухгалтери можуть бути піддані кримінальної відповідальності за лже-звітність

Anonim
Мінфін Росії виступив з пропозицією про посилення заходів покарання.
Міністерство фінансів країни запропонувало посилити заходи покарання до банківським працівникам в разі підробки ними фінансової звітності. Відповідний законопроект вже винесено на обговорення уряду. У тому випадковий, якщо банківська установа надає недостовірні або неповні відомості, згідно з документом, міри покарання можуть бути різними, включаючи позбавлення волі на період до 4-х років, а також позбавлення права на 3 роки обіймати певні посади.

Банки поплатяться за недостовірну звітність Експерти вважають, що проблема, пов'язана з наданням банками недостовірної інформації, стає все більш актуальною, тому такі зміни в законодавстві доречні і дуже застосовні до сьогоднішньої ситуації. Особливо до недобросовісних дій схильні вдаватися кредитні організації з серйозними фінансовими проблемами, а ці проблеми, в свою чергу, можуть зашкодити інтересам, в першу чергу, клієнтів банку, а в другу - інших учасників ринку.

Закон посилить покарання для банків Грамотно організувати бухгалтерський і податковий облік - головне завдання будь-якого керівника компанії, а не тільки банку. Фахівці http://pb-consalt.ru/ стверджують, що зараз з метою економії коштів все більше і більше організацій вдаються до послуг професійних бухгалтерів. У цьому випадку фахівці займаються розрахунком заробітної плати, а також веденням кадрового діловодства окремо взятої організації на відстані, але компанії при цьому не потрібно створювати власну бухгалтерію. Такий спосіб ведення обліку набагато чистіший і прозорий.

Банківські фальсифікації призведуть до кримінального покарання «Якби ще цього законопроект працював, як годиться!» - скептично зауважує мешканець соцмережі «ВКонтакте».
Редакція «» впевнена, що прийняття закону змусить задуматися банківських працівників про відповідальність за здачу достовірної звітності.