Прополіс

Anonim
Прополіс відрізняється складним хімічним складом і має цінні біологічними властивостями.
Саме завдяки цій речовині в вулику створюється стерильна атмосфера.
За допомогою прополісу успішно лікуються захворювання, з якими не змогли впоратися інші засоби. Відмінні результати речовина демонструє в ефективній боротьбі з запальними захворюваннями горла, вух, носоглотки, шкірними хворобами, а також багатьма іншими. Навіть ерозія шийки матки піддається ефективному лікуванню, при якому застосовується даний засіб.
Дія прополісу:
- дезодоруючу;
- антитоксичну;
- Протирадіаційне;
- протимікробну;
- анестезуючий;
- протизапальну;
- стимулюючий імунітет.
Завдяки бактерицидній властивості прополіс не тільки пригнічує активність мікроорганізмів, але і повністю їх знищує, в тому числі віруси, грибки, туберкульозну паличку. Якщо порівнювати його з антибіотиками, то на відміну від останніх, прополіс чи не порушує мікрофлору кишечника, не викликає дисбактеріозу.

Завдяки бактерицидній властивості прополіс не тільки пригнічує активність мікроорганізмів, але і повністю їх знищує в'язкі властивості наділяють прополіс анестезуючу ефектом, завдяки чому він з успіхом застосовується в хірургії, стоматології, дерматології. Речовина укрепляюще діє на зубну емаль і запобігає карієсу, чим і обумовлено його входження до складу багатьох зубних паст.
Препарати з прополісу представлені різноманітністю форм і виготовляються різними методами. Їх можна зустріти у вигляді водних і спиртових екстрактів, біологічних пов'язок, масляних емульсій, мазей, і навіть льодяників.
Гнійні ранки для даної речовини - суща дрібниця.Його можна застосовувати навіть в чистому вигляді, розім'явши попередньо руками, в результаті чого він стає подібний до пластиліну. У такому вигляді досить прикласти прополіс до рани і заклеїти пластиром. Дана процедура ефективна і при запальних процесах на пробитих мочках вух. Можна прикладати його, не знімаючи сережок, - ефективність його від цього не зменшується.
Аплікації з прополісной настоянкою дають відмінні результати при лікуванні пародонтозу, який призводить до розхитування і випадання зубів. Турунди з марлі просочуються настоянкою і прикладаються до області навколо кореня пошкодженого зуба на 5 хвилин.
Щоб зняти біль при гострому запаленні вуха, настоянка прополісу змішується в пропорції 1: 4 з рослинним маслом. Отриманий розчин 4 рази на день закопують в хворе вухо. При гнійному отиті прекрасно допомагають турунди, просочені прополісной маззю.