Самі незвичайні сади і парки

Anonim
Міста в усьому світі прагнуть створювати парки і сади з тим, щоб людина могла відпочити, абстрагуватися, прогулятися в тиші, опинитися на острівці спокою.

Найкрасивіші парки Москви

Місця, де можна погуляти, насолодитися природою, посидіти у відокремленому місці на лавці, смачно перекусити в кафе - все це міські парки. Там завжди гуляють люди, особливо в святкові або вихідні дні. Москва - не виняток. Москвичі, втомлені від шуму і темпу великого мегаполісу, прагнуть побувати на лоні природи, насолодитися спокоєм. У російській столиці чимало парків відпочинку. Крім парків в Москві є й інші пам'ятки. Тільки на Червоній площі їх кілька. На сайті є докладна стаття про найцікавіші пам'ятки.

Ізмайловський парк

На цілий день можна відправитися в Ізмайловський парк. Саме він є найбільшим за площею в столиці. Там можна гуляти, милуватися невеликими озерами, годувати качок. Для бажаючих позайматися спортом або пограти в волейбол є кілька спортивних майданчиків з тренажерами.

Ізмайловський парк - одне з найкрасивіших місць в Москві Серебряно-Виноградний ставок, що знаходиться в межах парку відпочинку, запрошує всіх бажаючих відпочити на березі або покататися на катамаранах та човнах. Орендувати човен можна і на Круглому ставку. Різноманітні атракціони, катання на конях, на ковзанах - все це пропонується відпочиваючим в межах Ізмайловського парку.

парк Музеон

Незвичайне місце, зване так само парком мистецтв, носить назву Музеон. Парк заклали в двадцятих роках минулого століття, як продовження парку Горького. Проект не був здійснений. Парк створили тільки в вісімдесятих роках, але остаточний свій вигляд, як і назва, він придбав в 1992-му.

Парк Музеон - музей скульптур під відкритим небом Унікальність Музеон в тому, що під відкритим небом там утворений музей скульптури. Кілька сотень пам'ятників і скульптур встановлені на всій території, яка розбита на тематичні зони. У Музеон проходять семінари скульпторів, майстер-класи, показ робіт молодих скульпторів. Парк вражає широтою експозиції і навколишнього його аурою творчості.

Олександрівський парк

Дивовижне місце - Олександрівський парк, що знаходиться в історичному центрі столиці. Він тягнеться уздовж кремлівської стіни.Цей парк - чудові фонтани, скульптури, доглянуті газони і дерева, аромат природи, душевна атмосфера.

Олександрівський парк знаходиться в самому центрі Москви У цьому місці чимало пам'яток - це і Кутафья вежа, і пам'ятник Патріарху Гермогену, і грот «Руїни», і пам'ятник-обеліск, і могила невідомого солдата.

Кращі парки і сади світу

Парки та сади - наочний приклад того, як може людина створити разом з природою неповторну обитель спокою, прохолоди і гармонії. Деякі з них такі прекрасні, що можуть називатися чудесами світу.

Версальський сад (Франція)

Цей відомий всьому світу сад заснував Людовик Чотирнадцятий на терасах, що йдуть від палацу вниз. Там можна бачити скульптури, фонтани, клумби з квітами, басейни.

Версальський сад - найвідоміший парк у Франції Площа, яку займає знаменитими садами - дев'ятсот гектарів. Стиль оформлення - класичний стиль французького парку. Версальський парк - це одне з найбільш відвідуваних місць Франції, його важлива пам'ятка.

Парк Нонг Нуч (Таїланд)

Недалеко від Паттаи розкинувся тропічний парк Нонг Нуч. Казкові види і мальовничі пейзажі роблять його популярним. Щодня там буває не менше двох тисяч чоловік.

У Таїланді є шикарні парки, які ваблять туристів Ботанічні сади розкинулися на площі двісті сорок гектарів. Вся територія поділена на наступні сади: Сад керамічних горщиків, Сад парасольок, Європейський сад, Французький сад, Сад метеликів, Сад орхідей, Сад ананасів, Сад гаїв, Стоунхендж і ін. Найбільша в світі колекція пальм зібрана в Блакитному саду, де живе понад тисячі ста різноманітних пальм.

Кейкенхоф (Голландія)

Найкрасивіший парк квітів знаходиться, звичайно ж, в Голландії - це королівський парк Кейкенхоф. Популярність він придбав завдяки тюльпановим галявинах, де росте близько семи мільйонів квітів.

Кейкенхоф - найкрасивіший парк квітів Займана парком площа - тридцять два гектари. Незважаючи на те, що Кейкенхоф відкритий для відвідування тільки два місяці на рік, його встигають відвідати близько восьмисот тисяч чоловік.

Найбільш незвичайний в світі парк

Самим незвичайним парком в світі, мабуть, вважається Парк космічний роздумів. Він був відкритий в Шотландії і замислювався, як втілення Всесвіту в мініатюрі. У цьому чудовому місці можна знайти відгомони всіх наук - математики, фізики, астрономії, хімії.

Сад-Всесвіт в Шотландії Наука і жива природа з'єднані в химерні форми, що викликають у відвідувачів роздуми про природу світу. Там є і величезна спіраль ДНК, і символічні чорні діри. Побувати в цьому саду не так-то просто, він відкривається тільки кілька разів на рік.