Свинячий грип може знову прийти в Росію восени

Anonim
Медики закликають бути пильними і не панікувати.
Головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що з настанням холодної пори року в Україні ймовірний ріст захворюваності на свинячий грип.

Медики побоюються, що після аномальної спеки і задимлення від лісових пожеж, восени і взимку організм жителів європейської частини Росії буде ослаблений і особливо сприйнятливий до інфекційних захворювань.

«Ми повинні розуміти, що невблаганно наближається осінній період, і напередодні епідемічного підйому нам належить вакцинація. Планується провести більш 28 млн доз вакцини проти грипу, в тому числі, більше 10 млн доз дитячої вакцини. Три вітчизняні вакцини будуть виготовлені з актуальних штамів, рекомендованих ВООЗ », - сказав Онищенко.

«Загроза поширення грипу H1N1 зберігається. ВООЗ попередила, що вірус буде продовжувати викликати важкі захворювання серед груп ризику », - повідомив глава Росспоживнагляду.

Він нагадав, що в період минулої епідемії грипу свинячий грип в окремих регіонах РФ досягав 37% в загальному обсязі простудних захворювань. «Тоді зіграла позитивну роль вакцинація, в тому числі моновакциною», - сказав Головний санітарний лікар країни.

За його словами, в даний час немає даних про те, що вірус свинячого грипу мутував і придбав небезпечні властивості. «Підстав для тривоги немає, оскільки зима в Південній півкулі пройшла благополучно», - повідомив Онищенко.