Висока мода для офіціантів

Anonim
Чим керується успішний власник кафе, ресторану або готелю, підбираючи одяг для свого персоналу, крім таких очевидних параметрів, як якість, зручність і низька ціна? Зрозуміло, зовнішнім виглядом.
Професійна спецодяг в сфері послуг повинна бути простою, функціональної, ненав'язливою, але зі своєю родзинкою, адже вигляд офіціантів буде впливати на враження про ресторані не менше, ніж їх професіоналізм.
Види спецодягу для офіціантів
Як форма можуть виступати найрізноманітніші предмети гардероба - все залежить від тематики закладу. Але є ряд обмежень, які суттєво полегшують вибір спецодягу. Наприклад, завжди необхідно купити фартух офіціанта, без якого важко уявити комфортну роботу обслуговуючого персоналу. Комбінезони - це рідкість, їх складно швидко надіти, тому, як правило, костюм офіціанта складається з двох деталей: верхньої і нижньої. У якості нижнього можуть виступати зручні штани, спідниці різної довжини, в якості верхньої - сорочки, блузки, футболки, туніки. Широко поширені жилети - така деталь захищає білу блузку від забруднень і дозволяє надати вигляду офіціанта закінченість.

Такі класичні кольори, як білий і чорний, не притягають зайвої уваги, але офіціанти виглядають привабливо Дизайн одягу для офіціантів
По колірному і конструктивному рішенню форма для офіціантів ресторану може бути будь-хто. Все залежить від самого закладу. Молодіжне динамічний кафе, розкішний богемний ресторан, італійська піцерія - обслуговуючий персонал в таких різних за призначенням місцях не може виглядати однаково. Однак дещо буде загальним:
  • Принцип високої моди - стриманість. У сфері послуг це більш ніж важливо. Навіть якщо форма офіціантів натхненна історичними костюмами, вона не повинна затьмарювати гостей.
  • Форма обслуговуючого персоналу не повинен обмежувати рухів. Якщо дівчата-офіціантки - це камеристки епохи Людовика XVI, дуже бажано, щоб спідниця не була надмірно довгою, волани на рукавах - занадто пишними, а корсет цілком можна обіграти деталями крою.
  • Зручні кишені. Блокнот, ручка і інші дрібниці завжди повинні бути під рукою. Широкі і зручні кишені розміщують на фартухах, сорочках, жилетках. Бажано, щоб вони були на рівні рук, тому, як правило, кишені можна побачити на фартухах.
  • У офіціантів повинна бути можливість легко і швидко переодягнутися. Форму слід шити з простих в догляді немазких тканин, які легко прати і прасувати. Цим вимогам добре відповідають сумішеві матеріали з бавовни і синтетики.
  • Відтінки, як правило, підбирають нейтральні, але приємні для ока. Слід уникати «неапетитних» забарвлень, таких, як брудно-сірий або хакі. Зате бежевий, бордовий, синій, і, звичайно ж, такі класичні кольори, як білий і чорний, не притягають зайвої уваги, але виглядають привабливо. У кафе швидкого обслуговування нерідко вибирають яскраві кольори, такі, як червоний або помаранчевий, і це не тільки тому, що яскраві кольори надають атмосфері закладу енергійність - вони стимулюють апетит.

Є універсальні види форми, які підійдуть усім офіціантам, незалежно від віку і комплекції. Наприклад, для чоловіків - неширокі штани плюс довгий фартух, для дівчат - те ж саме, тільки фартух обгорнутий таким чином, щоб він нагадував спідницю парео. А щоб зробити цей костюм оригінальним, його можна обіграти фірмовими написами або аксесуарами, які доповнять базові речі. Наприклад, квітка в петлиці, капелюх або бандана, перев'язь, пояс, декоративна вишита жилетка - і ось стандартний набір із зручних чорних брюк, білої сорочки і фартуха стає костюмом пірата, Остапа Бендера або дворянина.