Клайв Оуен (Clive Owen) фото, біографія, особисте життя (дружина) 2019

Anonim

Біографія Клайва Оуена

дитинство

Батько Клайва пішов з сім'ї, коли синові було всього три роки. Майбутнього актора і чотирьох його братів виховували мама і вітчим. Останній працював касиром на залізниці. У 13 років Оуен став грати в молодіжному театрі, а два роки після школи жив на одну допомогу по безробіттю. Але потім Клайв все-таки пішов вчитися в Королівську академію драматичного мистецтва. Його однокурсниками були Джейн Хоррокс і Ральф Файнс.
Через три роки Клайва взяли на роботу в трупу лондонського театру Young Vic. Він зіграв у двох шекспірівських постановках «Мері за міру» і «Ромео і Джульєтті».

акторська кар'єра

Одночасно з театром Клайв потрапив і на телебачення, він отримав маленьку роль в серіалі-детективі «Малюки Рокліффа», а трохи пізніше і роль в кіно. Дебют Ойена - робота в стрічці «Гул мотора», яка розповідала про хлопців, які вирушили в автоподорож.

Стильний і привабливий Кілька років Клайв досить успішно працював на телебаченні. Йому постійно пропонували ролі в серіалах і фільмах. Але перше помітне визнання принесла телемелодрама 1990 року «Лорна Дун». На ура прийняли глядачі і серіал «Ченсер» роком пізніше, де акторові дісталася робота в трьох епізодах. У 1991 році акторові запропонували знятися в драмі «Закрий мої очі». У центрі сюжету лежала кровозмісний зв'язок, в якій був замішаний персонаж Оуена. Критики зустріли картину неоднозначно. Фільм зібрав негативні відгуки, незважаючи на те, що набрав кілька кінонагород. Невдачу Клайв прийняв близько до серця і на два роки покинув кіно. У цей час він працював тільки в театрі.

На зйомках У 1993 році актор повернувся в кіно і відразу зіграв у двох фільмах: «Маг» і «Клас 1961 року». Далі пішла робота в драмі «Століття» з роллю молодого лікаря-ідеаліста, який зауважив, що його наставник стерилізує неповноцінних і бідняків. Насиченим виявився і наступний рік. Клайв був задіяний відразу в чотирьох картинах: «Нічиї діти», «Вечір з Гері Лінкер», «Зброя судного дня», «Повернення до витоків». А крім цього була роль в драмі «Розворот», епізоді серіалу «Шарман», який глядачі побачили в 1996 році.
У 1995 році глядачі спостерігали гру Оуена в телекартина «Блюз поганого хлопця». А слідом актора використовували в якості прототипу для героя відеоігри Privateer 2.
У 1997 році Оуен працював над досить провокаційним проектом - драмі «Потяг». Вона заслужила нагороди Каннського фестивалю. В екранізації спектаклю акторові дісталася головна роль, в'язня концтабору, який спочатку не визнавав свою гомосексуальність. Замість рожевого трикутника, який одягали подібним чоловікам, він надів знак євреїв, жовту зірку. А після герой закохується в іншого ув'язненого.Гру Клайва помітили і високо оцінили критики, вони визнали, що актор впорався із завданням режисерів чудово. І в тому ж році молодий чоловік зіграв в театральній драмі «Близькість». Клайв Оуен на відео Через рік актор зіграв у кримінальній драмі «Круп'є». Оцінка преси була позитивною, але ось касу фільм зібрав досить убогу. Трохи пізніше був фільм «Ехо», де Оуен зіграв репортера. Наступні два роки актор був зайнятий на телебаченні, наприклад, він грав осліплого детектива в серіалі «Ясновидение». Після вийшла серія короткометражних картин «У прокат з водієм BMW» на замовлення відомої компанії. Там Клайв виконав роль таємничого водія.
З 2003 року популярність Оуена почала стрімко летіти вгору, так само як і масштаб фільмів з його участю. Спочатку була картина «Засну, коли помру». Акторові дісталася роль колишнього гангстера, який розслідував обставини смерті молодшого брата. Слідом Клайв зіграв в мелодрамі «За межею». Резонансу вона не викликала ні у критиків, ні у публіки, партнерка Оуена Анджеліна Джолі навіть отримала «Золоту малину» за свою роль.
Але ось такі проекти змінили ситуацію. У 2004 році актор зіграв у драмі «Король Артур», який мав бюджет в 90 мільйонів доларів. Оуену дісталася головна роль. Критики, звичайно, глузували з фільмом, оскільки знайшли багато недоліків у акторів і режисерів, зате у публіки картина викликала великий інтерес. В результаті - каса понад 200 мільйонів доларів. Король Артур. Анонс Далі прихильна оцінка критиків була спрямована на екранізацію драми «Близькість», в театральній постановці в якій Клайв вже грав в 1997 році. У фільмі був воістину зірковий склад: Джулія Робертс, Джуд Лоу, Наталі Портман. Дерматолог Ларрі, від якого йде супутниця заради письменника невдахи (саме його і грав раніше Клайв) принесла акторові номінацію на «Оскар», а так само кінопремії «Золотий глобус» і «BAFTA». Критики назвали роль - найкращою роботою Оуена.
Ефектно з'явився Оуен у фільмі «Місто гріхів» Роберта Родрігеса. А далі в дуеті з Дженніфер Еністон Клайв знявся в трилері «Ціна зради». Правда тут, на думку критиків, була хороша гра акторів, але невиразна режисура і помітні провали в сценарії.
У 2006 році актор був задіяний відразу в трьох стрічках. Спочатку йому дісталася другорядна роль агента 006 в картині «Рожева пантера», далі в трилері «Не спійманий - не злодій», а так само фантастичному фільмі «Дитя людське». Ця стрічка, яка потрапила до конкурсної програми Венеціанського фестивалю, розповідає про недалеке майбутнє, коли людство вразило масове безпліддя. Оуен грає колишнього учасника руху за відродження, який змушений супроводжувати єдину в світі вагітну жінку в досить безпечне місце. Оцінка критиків була високою. Пізніше були картини «Іноземець» з Наомі Уоттс, а так само «Місто гріхів - 2» і «Лукавість».

Особисте життя Клайва Оуена

Клайв Оуен ще в 80-х роках минулого століття в лондонському театрі Young Vic познайомився з актрисою Сарою-Джейн Фентон.

З коханою дружиною Роман колег почався після спільної роботи над постановкою «Ромео і Джульєтта» Шекспіра, де обом дісталися головні ролі. У березні 1995 році закохані одружилися і щасливі разом до сих пір. У парі акторів підростають двоє дітей - Ханна і Єва.
У 2006 році голосування, проведене журналом GQ, Оуен став першим в списку найстильніших чоловіків. Актор обігнав найвідоміших модників Девіда Бекхема і Джуда Лоу.