Підводні камені російського бізнесу

Anonim
Створення власного бізнесу - заповітна мрія чи не кожної сучасної людини. Що для цього потрібно?
Визначитися з напрямком нового бізнесу, отримати про нього максимальну інформацію, тверезо оцінити можливості і фінанси, а потім - багато-багато працювати. Створити бізнес досить легко. Однак, за даними статистики, через 5 років на плаву залишається лише 1 з 10 підприємств малого бізнесу, будь то мобільний автосервіс, друку терміново, турфірми, дитячі розвиваючі центри або інші напрямки бізнесу.
Причин руйнування або гальмування розвитку малого бізнесу - сила-силенна. Щоб уникнути плачевного результату, слід заздалегідь з ними ознайомитися і вжити відповідних заходів. Міжнародна організація Грант Торнтон щоквартально проводить дослідження (у вигляді опитувань), пов'язані з підприємницькими очікуваннями і прогнозами. За результатами даних досліджень, великою перешкодою для розвитку і виживання бізнесу в РФ є нестача кваліфікованих кадрів. Це зазначено кожним другим російським підприємцем, тобто кадровий голод турбує близько 50% бізнесменів.

Головна проблема бізнесу в Росії - кваліфіковані кадри Подібна проблема в Росії в настільки великих масштабах виникала лише в 2008 і першому кварталі 2013 року, відповідно 52% і 60%. Складніше ситуація з кваліфікованим персоналом йде тільки в Індії, де дефіцит фахівців складає 59%. А ось Ірландія, Італія, Греція та Мексика володіють найбільш насиченими ринками праці.
Грант Торнтон також відзначає скромні плани російських підприємців, що відносяться до збільшення числа співробітників і підвищенню зарплат.