Коди помилок пральних машин. Як швидко дізнатися причину поломки?

Anonim
Сучасні пральні машини вже мають в своїй основі функції самовизначення дефекту в разі поломки.
Якщо раніше ця функція була конкурентною перевагою однієї машинки перед іншою, то зараз це вже норма повсякденності.Заводи виробники сьогодні практично не випускають нових машин без видачі спеціального технічної інформації власнику про необхідність сервісу.
На пральних машинах з дисплеєм на ньому відображається код конкретної помилки вказує на причину. Наприклад, для пральної машини марки Indesit код помилки F01 позначає «Коротке замикання в ланцюзі харчування приводного мотора». Для більш точної дефектації необхідно: перевірити можливе потрапляння води на контакти роз'єму J9, перевірити контактну колодку приводного мотора (можлива причина проблеми - хімічна корозія її контактів); і як кінцевий етап необхідно замінити електронний модуль пральної машини Indesit. Всі розшифровки кодів помилок пральних машин доступні в інтернеті. Якщо дисплея немає, то код помилки показується певним поєднанням світлової індикації пральної машини.

На пральних машинах з дисплеєм відображається код конкретної помилки вказує на причину Для тематичних порталів про побутову техніку, форумів і блогів, сайт пропонує спеціальні віджети, які допомагають відвідувачеві швидко знайти цікавий для його помилковий код. Тут же, майстри можуть завантажити собі додаток для телефону або пристрою Android і визначати несправності прямо вдома у клієнта, використовуючи тільки мобільний телефон або планшетник - це дуже зручно!
Дані коди помилок зазвичай можна знайти в інструкції до своєї пральній машині, зазвичай на останніх сторінках. Але далеко не в усі інструкції додають таку розшифровку. В інтернеті можна зустріти електронні версії мінлива до найпопулярніших машинкам. Найбільш великий структурований розділ з інструкціями до пральних машин призводить сервісний центр. Мануали постійно поповнюються, друковані інструкції скануються, розпізнаються і викладаються у відкритий доступ. Власники сайтів мають можливості установки віджета інструкцій для пошуку відвідувачем потрібної йому інструкції.
Колосальний досвід ремонту побутової техніки дає широку базу знань, від правил розбору пральної машинки до самостійного ремонту. Сьогодні ці знання стають доступні звичайним домогосподаркам, які за браком часу або в цілях економії можуть цілком самі виправити базові несправності. Все частіше крім поломок пральні машини повідомляють власнику про необхідність проведення профілактичних заходів, захисту від накипу або чищення вхідних фільтрів. У такому випадку потрібно або самостійно ще раз ознайомитися з інструкцією або все ж викликати майстра, як правило, це не коштує великих грошей, але якісне обслуговування здатне дуже сильно продовжити життя вашої машинки.