Група Дискотека Аварія склад, альбоми, слухати пісні онлайн, історія групи, біографія, учасники, чому Тимофєєв пішов, куди пропали

Anonim

Біографія групи «Дискотека Аварія»

«Дискотека Аварія» - російський музичний колектив з Іваново, заснований наприкінці існування СРСР. Їх основний напрямок - танцювальна музика з легкими запам'ятовуються текстами і нашаруванням музичних стилів. Особливе визнання артисти отримали на початку нульових.

Колись легендарна поп-група «Дискотека Аварія»

Історія створення

Активна діяльність «Дискотеки Аварія» почалася з 1990 року, хоча за фактом виконавці почали радувати публіку своїми DJ-сетами, якщо це можна було так назвати, ще в 1988.Спочатку Олексій Рижов і Микола Тимофєєв разом вчилися в Іванівському енергетичному університеті, грали в КВН.

Групу заснували Микола Тимофєєв та Олексій Рижов Якось раз творчим хлопцям доручили провести дискотеку в студентському клубі «Електрон». Під час виступу в приміщенні, яке бачило і кращі роки, вимкнулося світло, але чи то Тимофєєв, то чи Рижов поспішив заспокоїти народ: «Все нормально, адже ми -" Дискотека Аварія "». Дискотека Аварія - Пий пиво Трохи пізніше хлопцям запропонували роботу на Іванівському радіо, де стали справжніми новаторами. В рамках шоу вони оглядали новинки музики, робили ремікси (хоча це слово було ще в новинку) на популярні композиції, наприклад, могли накласти хаус-секцію і прикольні семпли на пісню Алли Пугачової - молоді слухачі були в захваті. Передача, зрозуміло, називалася «Дискотека Аварія». Назва «Аварія» нерідко виправдовувало себе в негативному ключі. Київські гастролі принесли групі пробите посеред рівної дороги колесо, під час виступу на стадіоні прямо перед виходом колективу до публіки загорілася проводка, перед клубом, де музиканти проводили концерт, звалився без видимих ​​причин кам'яний паркан, який до цього стояв тут близько ста років, і так далі. Оскільки при кожному подібному інциденті вдавалося обходитися без жертв, артисти з іронією ставилися до «колекціонування» своїх ПП.

Основні етапи творчості

Тандем перетворився в тріо в 1992 році, коли до них приєднався актор з лялькового театру Олег Жуков, до якого швидко причепилося прізвисько «Товстун». Виступи стали носити регулярний характер, а пісенного матеріалу накопичилося вже не на один альбом.

У 1992 в «Дискотеку Аварію» влився Олег Жуков З середини 90-х пісні «Дискотеки Аварії» стали включатися в збірки популярної музики від студії звукозапису «Союз». При добірці укладачі альбомів керувалися виключно затребуваністю тієї чи іншої композиції, а тому з «Дискотека Аварія» прекрасно співіснували пісні «Машини часу», Бориса Моїсеєва або «Агати Крісті».

Учасники групи «Дискотека Аварія» в молодості Перший альбом «Танцюй зі мною» «Дискотека Аварія» представила в 1997 році. Вже після цього в колектив прийшов Олексій Сєров. На касеті було кілька пам'ятних пісень ( «Малинки», «Пий пиво» ​​та ін.) Але не можна сказати, що запис викликала фурор.

Золотий склад «Дискотеки Аварії» Першим стовідсотковим хітом від «аварійци» стала пісня «Новорічна» (1999) з яскравим мультиплікаційним кліпом. Вона і зараз залишається дуже затребуваною напередодні свят. Також на всеросійську популярність колективу вплинули ремікси на «Ти кинула» і «Я тебе не скоро» Ляпіса Трубецького. Дискотека Аварія - Новорічна Оскільки напрацювань було багато, один за іншим «вистрілили" не номерні альбоми «Пісня про тебе і мене» (1999), «Марафон» (1999), «Аварія проти!» (2000). В їх трек-листі містилися оригінальні композиції «Аварії», але більшість представляли ремікси на пісні інших виконавців: «Мумій Троль», «Блестящие», «Жуки» і ін.
Зате вийшов в 2001 році альбом «Маніяки», куди увійшли 11 композицій і включена бонусом «Новорічна». Пісні «Х.Х.Х.І.Р.Н.Р.» (що розшифровується як «хіп-хоп, хаус і рок-н-рол») і «Небо» вийшли максі-синглами, обидві зайняли верхні позиції в музичних чартах. Кліп на останню і зовсім був назвав кращим кліпом року за версією Муз-ТВ. Дискотека Аварія - Х.Х.Х.І.Р.Н.Р. У тому ж році хіт «Заколебал ти!» Приніс «аварійци» перший «Золотий грамофон». Рік по тому вони опинилися в числі лауреатів «Пісні року». Протягом подальшої кар'єри група не раз отримувала ці нагороди. Дев'ятої композицією на альбомі «Маніяки» була пісня «Disco Superstar», які оспівували талант «товстого діджея» Олега Жукова. Знімали його, коли тяжкохворий Жуков вже змирився з неминучим. Кліп вийшов в 2002 році - посмертно. Мабуть, самий харизматичний член групи не тільки був хорошим DJ, а й майстерно читав реп. На жаль, одночасно з приходом народної слави, в серпні 2001, Олегу діагностували пухлину головного мозку.Всіма улюблений «Товстун» довго приховував недуга від преси і громадськості, пережив операцію, після якої настало поліпшення, але в листопаді 2001 він більше не зміг виступати з товаришами. На питання, куди пропав Олег, музиканти жартували. Так що смерть 29-річного Жукова 9 лютого 2002 року став для фанатів групи несподіванкою. Останнім кліпом «Дискотеки Аварії» за участю Олега Жукова стало відео на пісню «На вістрі атаки». «Діскосуперстар» вийшов посмертно Тимофєєв, Рижов і Сєров вирішили не шукати померлому одному заміну. Товариші Олега взяли творча перерва і пропали з радарів. У 2006 році «Дискотека Аварія» повернулася з новим альбомом «Четверо хлопців» (назва говорило про те, що Олег продовжує залишатися четвертим учасником групи), але урочистого камбека не вийшло. Хоча спільну з Жанною Фріске композицію «Малинки» активно крутили на всіх радіостанціях, а на «Суворий реп» зняли провокаційний кліп, шанувальники не прийняли нову творчість, а дехто навіть звинуватив колектив в «опопсіння». «Скотитися в банальщину і плагіат!», - обурювалися слухачі.

Після смерті Олега Жукова «Дискотека Аварія» почала втрачати слухачів У 2011 «Дискотеці Аварії» присудили антипремію «Срібна калоша» в номінації «Плагіат року»: в їхній пісні «Арам-зам-зам» знайшли схожість з саундтреком з радянської «Собаки Баскервілів» з Лівановим і Соломіним. У тому ж році вийшов новий альбом «Недитяче час». Дискотека Аварія - Арам-зам-зам У 2012 році у вільне плавання пішов Микола Тимофєєв. Розлади старих друзів пояснили творчими суперечностями: Рижов і Сєров розповіли, що Тимофєєв виступив сольно з «загальними» піснями групи на фестивалі Слов'янський базар, хоча не мав на це права. А з точки зору Миколи, причиною його відходу став конфлікт з Рижовим - колишні друзі постійно сперечалися з приводу того, хто більше робить для групи. Більш того, він звинуватив Рижова в юридичному шахрайстві, в результаті якого права на всі пісні «Дискотеки Аварії» перейшли до Олексія.

Микола Тимофєєв залишив своє дітище через конфлікт з Рижовим У листопаді місце Тимофєєва зайняла учасниця третього сезону українського шоу «Х-Фактор» Анна Хохлова. Уже в новому складі вийшла платівка «Дівчина за кермом» (2014 року).

«Дискотека Аварія» з Анною Хохлової Примітною шанувальники визнали спільну роботу «аварійци» з Філіпом Кіркоровим. Пісня «Яскравий Я» (2016) отримала свій кліп, де учасники групи ловили якусь подобу покемонів, більше схожих на короля вітчизняної поп-музики. Дискотека Аварія ft. Філіп Кіркоров - Яскравий я У 2017 році колектив зібрав шанувальників разом на великому концерті, безпосередньо транслюється в мережі.

Колаборації з іншими артистами

  • «Паша Face Control» - feat. DJ Smash
  • «Лабіринт» - feat. Батишта
  • «Мохер» - feat. «Хліб»
  • «Музика електро» - feat. E-not
  • «Малинки» - feat. Жанна Фріске
  • «Прогноз погоди» - feat. Крістіна Орбакайте
  • «Яскравий Я» - feat. Філіп Кіркоров
  • «Фантазер» - feat. Микола Басков

Скандали

«Дискотека Аварія» дуже непросто розривала стосунки з учасником колективу Миколою Тимофєєвим. Було сказано багато неприємних слів в бік один одного по обидва боки конфлікту. В кінці 2013 року Рижов навіть подав до суду на екс-колегу за порушення авторських прав. У відповідь послідував аналогічний позов від Тимофєєва. Тяжби розтягнулися на кілька років. Рішенням були незадоволені всі: Миколі заборонили виконувати пісні, на які він претендував, але Олексій не отримав компенсацію, на якій спочатку наполягав.
У серпні 2018 року Олексій Рижов не зміг виїхати з родиною на відпочинок до Італії. Артиста розгорнули в аеропорту: йому не дозволили покинути країну через борги і несплати податків.

Дискографія

  • «Танцюй зі мною» (1997)
  • «Пісня про тебе і мене» (1999)
  • «Марафон» (1999)
  • «Аварія проти!» (2000)
  • «Маніяки» (2001)
  • «Четверо хлопців» (2006)
  • «Недитяче час» (2011)
  • «Дівчина за кермом» (2014 року)

«Дискотека Аварія» зараз

У 2018 році група представила свіжу пісню «Фантазер», в записі якої також взяв участь Микола Басков.Кліп на неї зібрав на офіційному YouTube-каналі колективу понад 5 мільйонів переглядів. Дискотека Аварія - Фантазер Під час Чемпіонату світу з футболу, який проходив в Росії, «Дискотека Аварія» спільно з музикантом Chinkong представила кліп-нарізку на композицію «Welcome To Russia». У відео використовувалися кадри з матчів, види стадіонів, зйомки вболівальників різних країн, а також самих футболістів і тренерів, в тому числі Луки Модріча, Станіслава Черчесова, Кріштіану Роналду, Дієго Марадони. Група - постійний гість провінційних міст і добре прийняті в регіонах. Наприклад, у вересні 2018 року «Дискотека Аварія» стала хедлайнерами свята «День Томича». Восени колектив також пообіцяв виступити на великій «Дискотеці 90-х» разом з «На-На», «Руки Вверх!», Melanie C з Spice Girls і іншими кумирами позаминулого десятиліття.