Мінфін Росії нагадав про виключне право на програми ЕОМ

Anonim
Мінфін в листі № 03-03-06 / 1/29763, складеного 26 липня 2013 нагадав, що виключне право на будь-які програми для ЕОМ, які відповідають критеріям пункту 3 в 257 статті Кодексу, вважається нематеріальним активом.
Коли ж на саму дату введення будь-яких активів нематеріального характеру в експлуатацію визначають терміни дії особливих, тобто виключних прав, саме виходячи з свідоцтва, договору або ж цивільного законодавства Росії неможливо, то строк корисного застосування визначають терміном в 10 років.
До речі, така послуга, як допомога в реєстрації програми для ЕОМ сьогодні користується попитом. Не дивно, адже є маса переваг даної процедури. Так, свідоцтво державного зразка підтверджує виключне право на подібний продукт для всіх потенційних покупців, ліцензіатів. Це, в свою чергу, полегшує передачу на неї прав. Внесення зареєстрованого продукту в держреєстр дає правовий захист інтересів авторів, що дозволяє усунути будь-яку можливість виникнення конфліктів при отриманні дивідендів від застосування ПЗ. Цей документ важливий при боротьбі з «піратством», він підвищується довіра у співпраці з численними інвесторами.

Мінфін Росії нагадав про виключне право на програми ЕОМ Разом з цим, з січня 2011 року майно (всі основні засоби, нематеріальні активи) є амортизируемим тоді, коли його початкова ціна становить більше 40 тисяч російських рублів, термін корисного застосування становить більше 1 року.

Внесення зареєстрованого продукту в держреєстр дає правовий захист інтересів авторів Один з блогерів Твіттера Інтек пише: «Нагадаємо, що з початку січня 2011 року кожен платник податків має право сам визначити строки корисного застосування, які не можуть становити термін 2 роки і менше, саме по нематеріальних активів , описаних в деяких підпунктах третього пункту статті третьої 257 НК Росії ».
На думку редакції, Мінфін нагадав про виняткові права на ЕОМ-програми, це вводить ясність для багатьох.