Маргарита Симоньян - біографія, фото, зріст і вагу, особисте життя, чоловік і діти 2019

Anonim

Біографія Маргарити Сімоньян

«Залізна леді» журналістики, літератор, одна з найвпливовіших жінок Росії, щаслива мати і дружина, Маргарита Симоньян домоглася блискучих успіхів завдяки гострому розуму і характеру, унікально поєднує чоловічу твердість і жіночу інтуїцію.

Головний Russia Today Маргарита Симоньян

дитинство

Маргарита народилася 6 квітня 1980 року в Краснодарі. Сім'я проживала в невеликому будинку, який вони ділили з декількома сусідами. Незважаючи на те, що і Симон та Зінаїда Симоньян, обидва чистокровні вірмени, мали вищу освіту, в смутні часи розвалу Радянського Союзу вони не змогли знайти застосування своїм знанням. Симон займався ремонтом побутової техніки, а Зінаїда була підприємцем.

Маргарита Симоньян в дитинстві Сім'я жила небагато, але батьки прагнули дати кращу освіту дочкам - Маргариті і її молодшої сестри Аліси, виховуючи їх в кращих традиціях і російського, і вірменського народів. З самого раннього віку Маргарита тягнулася до знань і ще до вступу до школи вже вміла читати і писати. У школі з поглибленим знанням англійської мови дівчинка була однією з найкращих учнів, в 9 класі вона отримала шанс покращити знання англійської мови в США, потрапивши в шкільну програму з обміну.

Маргарита Симоньян з мамою і сестрою У Нью-Гемпширі вона прожила кілька років, і коли час навчання підійшло до кінця, Маргарита прийняла перше у своєму житті серйозне рішення, яка визначила її долю. Дівчина відмовилася продовжити освіту в американському вузі і повернулася в Росію. Маргарита Симоньян на Пионерских читаннях Надходження в Кубанський університет далося їй легко - вона була золотою медалісткою. Ставши студенткою журфаку, дівчина весь свій час присвячувала навчанню і улюбленому хобі - літературі. Здобувши освіту на Кубані, вона займалася в столичній Школі телевізійної майстерності, після чого повернулася в рідний край.

«Залізна леді» російської журналістики

На початку 2000-х Маргарита отримала роботу на краснодарському новинному телеканалі. Спочатку дівчина була стажистом, але потім стала військовим кореспондентом.Ризикуючи життям, вона висвітлювала події в Чечні і стала володарем премії «За професійну мужність». Після недовгої роботи в ВГТРК Ростова-на-Дону, Маргарита стала кореспондентом програми «Вести».

Зростання Маргарити Сімоньян - 160 см У 2004 році Маргарита вела прямі репортажі з Беслана, розповідаючи всій країні правду про захоплення школи терористами. Маргарита Симоньян в Беслані У 2005 році був створений Russia Today, міжнародний інформаційний канал, метою якого було висвітлення позиції Росії по відношенню до політики інших держав. Створення RT було продиктовано часом і необхідністю відкрито і правдиво заявляти про прийнятих політичних рішеннях і поглядах Росії на проблеми, які інші міжнародні ЗМІ воліли замовчувати.
Створенням каналу керував Михайло Лесин, який раніше обіймав посаду міністра друку, а також Олексій Громов, в той час колишній прес-секретарем президента. Призначення Маргарити на пост редактора каналу було сприйнято неоднозначно в силу її досить молодого віку. Воно було обумовлено перш за все її винятковим знанням англійської мови, а також величезним потенціалом і талантом, який вона зуміла проявити за короткий час.

Маргарита Симоньян очолила канал Russia Today Очоливши RT, Маргарита спочатку займалася англомовну версію каналу, але пізніше стала головним редактором іспанської та арабської версії. Під керівництвом Симоньян молодий RT вже в 2008 році перевершив за популярністю маститі Deutshe Welle, France 24 і Euronews. Причиною такого успіху сама Маргарита називала «свіжий» погляд на світову політику і патріотизм, який вважає головною перевагою росіянина.
У 2010 році Маргарита увійшла до кадрового резерву президента Володимира Путіна. В кінці 2012 року Дмитро Кисельов, директор інформагентства «Росія сьогодні» призначив Маргариту Симонівні головним редактором міжнародного інформаційного агентства «Росія сьогодні». Симоньян вдалося успішно поєднувати керівництво телеканалами RT і «Росія сьогодні».

Маргарита Симоньян стала головним редактором каналу «Росія сьогодні» З 2014 року жінка також очолює інформаційне агентство Sputnik, як і RT, орієнтоване на зарубіжну аудиторію. Сайти, служби і радіостанції Sputnik доступні на всіх мовах світу. Російське слово повинно бути чутно в усіх куточках земної кулі, вважає Симоньян, головне жіноче обличчя російської журналістики.

Інші досягнення

У 2012 році Симоньян була автором і ведучою популярної аналітичної програми «Що відбувається», і була співведучою Тіни Канделакі в шоу-програмі «Залізні леді».

Маргарита Симоньян разом з Канделакі вела програму «Залізна леді» Дитяча мрія Маргарити - літературна діяльність. З юних років вона писала розповіді, а в 18 років опублікувала свої віршовані твори. Роман «В Москву», що оповідає про простих і зрозумілих кожній людині істинах, таких, як любов, мрія, подолання труднощів, опублікований в 2010 році, став популярним в Росії та інших країнах.

Маргарита Симоньян на презентації книги «В Москву» Саме за сценарієм Маргарити зняті деякі популярні серіали, такі, як «Актриса» і «Море. Гори. Керамзит », головні ролі в яких виконали Сергій Газаров, Лариса Гузєєва, Світлана Іванова, Олена Хмельницька, а також Сергій Никоненко.

Особисте життя Маргарити Сімоньян

З початком кар'єри в журналістиці Маргариті доводилося багато працювати і часу влаштовувати жіночу долю у неї зовсім не залишалося. Однак відомо, що до офіційного шлюбу з режисером і шоуменом Тиграном Кеосаяном вона мала вільні стосунки з колегою Андрієм Благодиренко.

Маргарита Симоньян і її чоловік Тигран Кеосаян У 2012 році Тигран, що складався в шлюбі з актрисою Оленою Хмельницької, сам виявив бажання познайомитися з Маргаритою і відправив їй послання в соціальній мережі Фейсбук. Відносини швидко переросли в дружбу, а потім і в щось більше.Незабаром режисер переїхав з новою коханою в її будиночок під Волоколамському.
У 2013 році у пари народилася дочка Мар'яна, а вже через рік - син Баграт. У дітей журналістки графік, як і у неї, розписаний по хвилинах: спорт, мови, танці, творчі гуртки. Мар'яна до п'яти років вміла говорити на п'яти мовах.

На фото: Маргарита Симоньян і Алена Хмельницька З колишньою дружиною Тиграна Маргарита дружить, за її словами, ділити їм нічого. Тим більше що Олена Хмельницька щаслива з підприємцем Олександром Синюшин, з яким в 2018 році вона вступила в шлюб.

Маргарита Симоньян зараз

Зірка російської журналістики підтримує президента Володимира Путіна, в 2018 році вона була одним з його довірених осіб на президентських виборах.

Маргарита Симоньян підтримує політику Путіна Активно відстоюючи політику Росії на міжнародній арені, Симоньян виступає за свободу слова і за достовірність інформації. Маргарита Симонівна докладає всіх зусиль для підтримки позитивного іміджу Росії, завдяки її зусиллям весь світ дізнався правду від батька сирійського хлопчика, якого висували в якості головного доказу агресії Росії. Маргарита частий гість політичних шоу і популярних аналітичних програм, до її думки прислухаються навіть затяті опозиціонери.
Однак і у її бувають невдачі, як у випадку з інтерв'ю підозрюваних в отруєнні Скрипаль Петрова і Баширова. Після бесіди в ефірі RT були обчислені їх справжні імена - Олександр Мишкін і Анатолій Чепіга. У медіасфері це інтерв'ю Симоньян назвали «повною катастрофою». Цікаві моменти з інтерв'ю Маргарити Сімоньян з підозрюваними у справі Скрипаль Поєднуючи журналістську та суспільно-політичну діяльність, Маргариті вдається знаходити час для творчості. Вона є співавтором сценарію до картини її чоловіка «Кримський міст: Зроблено з любов'ю», який вийшов в прокат восени 2018 року, але зібрав в прокаті трохи більше мільйона доларів і отримав розгромні відгуки кінокритиків.