Сем Уортінгтон (Sam Worthington) фото, біографія, особисте життя 2019

Anonim

Біографія Сема Уортінгтона

дитинство

Сем Уортінгтон народився в Англії, але виріс і досить довго жив в Австралії. І акторської майстерності він навчався там же, в Національному інституті драматичного мистецтва, який розташовується в Сіднеї.
Батько актора Рональд трудився на електростанції, а ось мама вела домашнє господарство, виховувала Сема і його сестру.
Ще підлітком Семюел захоплювався лицедійством. Хлопчик грався на сцені в школі драматичного мистецтва імені Джона Картону. І саме тоді він вирішив, що своє життя пов'яже з кіно і театром.

Строгий Сем Сам Сем стверджує, що в школі і не думав про кар'єру актора, а відвідував театральний клас лише тому, що там зручно було знайомитися з дівчатами.
У 17-річному віці Семюел залишив навчання в школі і, за порадою батька, відправився на інше узбережжя Австралії починати самостійне життя. Майбутня знаменитість перепробувала кілька робіт, але найдовше затрималась з бригадою будівельників, яка їздила по країні і будувала будинки. Саме з нею Уортінгтон і виявився в Сіднеї, куди приїхав на будівництво.
Тут Сем почав відносини з дівчиною, яка мріяла про кар'єру актриси, з нею за компанію він подав документи в головну театральну школу Австралії - Національний інститут драматичного мистецтва, з якого випустилися Кейт Бланшет і Мел Гібсон. Подруга Сема іспити не здала, а ось наймолодшої людини в інститут прийняли. За словами Вортінгтона, навчався майбутній актор без старанності, більше веселився, ніж ходив на заняття.

На пляжі У 1998 році артист закінчив НИДА і тут же почав роботу в постановці «Поцілунок Іуди» театру Бельвоїр. Одночасно з цим починається і кінокар'єра Сема Уортінгтона. Акторові дісталися ролі в серіалах «Blue Heelers», «Водяні щури», «Військові слідчі».

акторська кар'єра

Незабаром талант Сема був помічений і він перейшов з другорядних ролей на головні. У 2001 році акторові дісталася роль одного з танцюристів-братів в картині «Каблуки» (другого брата зіграв Адам Гарсія), а через рік Уортінгтон знявся в гучній військовій драмі під назвою «Війна Харта» за участю Коліна Фарелл і Брюса Вілліса, а так само в австралійській кримінальній комедії «Брудні справи». Тут партнерами по знімальному майданчику стають знамениті Брайан Браун, Тоні Колет і Джон Гудмен. А за роль Дарсі, який був племінником авторитетного гангстера у виконанні Брауна, Сем отримав номінацію на престижну премію Австралійського Кіноінституту.
Слідом в послужному списку Семюеля з'явилися фільми «16 років. Любов, кохання. Перезавантаження »,« Я зав'язав »,« Великий рейд »,« Макбет »,« Битва наповал ». До речі, фільм «16 років. Любов, кохання. Перезавантаження »був визнаний на міжнародних фестивалях, більш того, його назвали кращим австралійським фільмом 2004 року. А сам актор удостоївся нагороди Австралійського Кіноінституту за виконання головної чоловічої ролі. Інтерв'ю з Семом Уортінгтон (Гнів титанів) Сем - актор, якого в першу чергу цікавлять оригінальні і несподівані проекти. Так, в 2004 році він випустив свій твір, короткометражну стрічку «Enzo». У ній він виступив одночасно і сценаристом, і режисером, і оператором, і композитором. «Enzo» - це лірична замальовка з життя африканського хлопця, який мріє стати зіркою футболу.
До 2006 року Семюел був відомий тільки по телесеріалів Австралії. І це незважаючи на те, що вже після 2002 року він почав зніматися в голлівудських картинах. До слова, очікуваним наслідком визнання на другій батьківщині, мало стати голлівудське продовження кар'єри. Уортінгтон починає за допомогою свого агента робити кроки в цьому напрямку. У 2006 році актор спробував себе на роль Джеймса Бонда в картині «Казино« Рояль ». З міркувань совісті. Трейлер Сем дійшов до фіналу кастингу, але агентом 007 так і не став. Роль віддали Деніелу Крейгу. Пізніше Уортінгтон не знімався ніде, він лише втішив себе головною роллю в сучасній версії «Макбета» за Шекспіром. Незважаючи на те, що картина вийшла спірною, багато хто називає цю роботу Сема однією з кращих. Далі актор розпродав усе своє майно і жив не вдома, а в трейлері.
Однак в 2006 році він знову почав спроби отримати неабияку роль. Саме цей рік і став переломним у долі актора. Після проб йому дісталася головна роль Джейка Саллі в науково-фантастичному 3D-епіку «Аватар» легендарного Джеймса Кемерона. Ця робота і принесла йому світову популярність.Акторська гра Сема справила настільки сильне враження на людей, які приймають важливі рішення в Голлівуді, що на австралійця-англійця посипалися пропозиції про роботу.
До речі, Уортінгтон спеціально приїжджав в Росії на прем'єру «Аватара». І це був не перший його візит до Санкт-Петербург і Москву. В одному зі своїх інтерв'ю актор зізнався журналістам, що йому з Росії дуже комфортно.
«Я колись працював муляром і будував будинки, - розповідав Семюел, - я постійно спілкувався з архітекторами. І перше, що кинулося мені в очі в Росії - це архітектура, у якій має багату історію і величезну культурну спадщину. Це справді вражає. Приїжджаючи в Росії, я відчуваю себе настільки комфортно, как-будто одягнув стару і поношений, але улюблену кофту ». До слова, в тому ж самому інтерв'ю актор, зірка бойовиків зауважив, що терпіти не може спорт і не ходить в спортивний зал.
Далі, за рекомендацією режисера «Аватара», Сему дісталася роль Маркуса Райта в картині «Термінатор: Та прийде рятівник». Фахівці кажуть, що багато в чому актор перевершив навіть свого іменитого партнера по імені Крістіан Бейл, якому дісталася роль лідера повстанців Коннора. А в 2010 році актор зіграв Персея в блокбастері за мотивами давньогрецьких міфів «Битва титанів», трилері про життя ізраїльських розвідників «Долг» з Хелен Міррен, а також мелодрамі «Скажи мені» разом з Кірою Найтлі.

З Наталі Марк Справжня ж слава прийшла до Сема лише тоді, коли світ побачив його в «Аватарі» і «Термінатора».

Цікаві факти

У Сема Уортінгтона поганий зір, проте, актор не носить окуляри.
Сем Уортінгтон - лівша.

Особисте життя Сема Уортінгтона

Чотири роки, починаючи з 2005, Сем зустрічався з дівчиною на ім'я Мейв Дірмоді. Через рік після розставання і до сьогоднішнього дня він щасливий разом зі стилістом Наталі Марк.