Як вибрати багатофункціональний пристрій?

Anonim
Ми вже настільки звикли до різної офісної техніки, що не уявляємо свого життя без неї. Сканер, принтер, ксерокс стали нашими кращими помічниками. І не тільки на роботі, але і вдома. Але немає межі досконалості - і виробники подібної техніки не зупиняються на досягнутому. І ось на світ з'являється МФУ.

Що таке МФУ

Перекладається ця абревіатура як багатофункціональний пристрій. Сконструйовано воно як копіювальний апарат, до якого «прикладені» факс, сканер і принтер.
МФУ значно полегшує роботу і скорочує час на її виконання. Судіть самі. Потрібно терміново відправити факсимільне послання, але раптом знадобилося щось змінити або поправити в ньому. Як завжди чинимо? Скануємо текст, редагуємо його, роздруковуємо на принтері і тільки тоді відправляємо факсом.А за допомогою МФУ все це відбудеться набагато швидше: крім оперативного друку високої якості, воно забезпечить і послепечатную електронну обробку необхідних документів.

Яке МФУ вибрати для будинку

До цього питання треба підходити з практичної точки зору: з якою метою і наскільки ефективно воно буде використовуватися вдома - і чітко уявити його продуктивність. Так, якщо передбачається друкувати або ксерокопіювати понад тисячу сторінок в місяць, то краще купувати лазерне МФУ.
Яку печатку ви віддаєте перевагу - чорно-білий або кольоровий? Якщо продукція буде кольорова, то в цьому випадку рекомендується струменевий МФУ. Треба прикинути також і формат паперу, яку будете використовувати.

МФУ для дому повинен мати компактні розміри Чи припускаєте сканувати книги, скріплені брошури або документи? Тоді краще купіть МФУ з планшетним сканером і копіром: протяжний в цьому випадку із завданням не впорається.
Для будинку найбільше підійдуть моделі МФУ зі швидкістю друку 8-20 с / м, оснащені лотком подачі паперу на 250 сторінок. Це з навантаженням на місяць близько 10 тисяч листів. Якщо навантаження вище, то і швидкість друку, і обсяг лотка повинні бути великими.
Оперативно освоїти всі функції дозволить МФУ, що має сенсорний екран і просте графічне управління.

Яке МФУ вибрати для офісу

Таке МФУ має ще вміти виконувати брошурування, фальцювання, степлірування, а функції факсу бути максимально розширені. Треба також враховувати, що формат паперу потрібен не менше А3, а витрата листів - не нижче 5 тисяч. До обов'язкових умов відносяться: підтримка читання з USB, подача паперу - автоматична, розсилка документів - мережева, печать- дуплексная.
На думку редакції, найбільш доступним і простим у використанні МФУ є модель brother dcp 110c, до переваг якого відносяться компактність і порівняно невисока ціна.