Як вибрати ремонтну бригаду

Anonim
Ремонт, будівництво - завдання масштабні, що потребують ґрунтовних приготувань і великої кількості ресурсів. Багато що потрібно обміркувати, вирішити.

Зокрема, необхідно вибрати ремонтну або будівельну бригаду, яка буде втілювати в життя ваші мрії з облаштування рідного гніздечка.
Варто вам одним лише словом обмовитися про те, що ви зібралися робити ремонт і хочете найняти бригаду, вам тут же почнуть давати поради все кому не лінь. Кращою тактикою буде скептичне ставлення до того, що вам будуть пояснювати. Сьогодні ринок будівельних та ремонтних послуг рясніє різними бригадами і майстрами. Всі вони вважають себе кращими, однак, ясна річ, це далеко не завжди відповідає дійсному стану справ. І потім, по-справжньому кваліфікованим оцінку їх праці можуть дати тільки такі ж фахівці, які знаються на цій області, які знають стандарти, технічні норми.
Краще, звичайно ж, з самого початку вибрати бригаду, щоб потім, в процесі будівництва, її не довелося міняти. Виконроба теж краще не міняти. Щоб уникнути можливих помилок при зведенні будинку, неузгодженості дій робітників, невиправданих прострочень виконання робіт, потрібно ретельно підійти до вибору бригади. Всі функції в ній повинні бути чітко розділені між робітниками. Ви повинні знати, хто, за що буде відповідати.
Навіть найкраща бригада не зможе толком нічого зробити, якщо не буде, як слід розроблений кошторис і план будови. Саме на ці документи буде спиратися виконроб, плануючи роботи і розподіляючи ресурси і час. Замовляти проект і кошторис необхідно виключно у зарекомендували себе спеціалізованих компаній, де працюють справжні фахівці в галузі будівництва.
На щастя, сучасні комп'ютерні технології дозволяють вам самому ознайомитися з проектом майбутнього будинку або дачі, їх зовнішнім виглядом, конструкцією і т.д.
Грамотно складений кошторис - запорука збереження ваших грошей і нервових клітин. Кошторис - це свого роду страховка від виникнення ситуацій, коли виконроб вимагатиме додаткових коштів незрозуміло на що. Вже коли є затверджений кошторис, нікуди не дінешся - треба в неї укладатися. Якщо ж з якихось пунктах спостерігається невідповідність, це повинно послужити сигналом замовнику: може виникнути необхідність особистого розгляду.
Ідеальним було б найняти архітектора. Це гарантуватиме виконання робіт точно в строк, в суворій відповідності з нормами.