Ренат Ібрагімов біографія, фото, його дружина і син 2019

Anonim

Біографія Рената Ібрагімова

Ренат Ібрагімов - це відомий татарський співак, що став за багато років одним із символів музичних традицій свого народу. Він працює в самих різних жанрах - виконує оперні та естрадні пісні. А тому залишається незмінно близький величезній кількості найрізноманітніших слухачів. Саме цей факт і зробив його головним героєм нашої статті.

Дитинство і сім'я Рената Ібрагімова

Ренат Исламович Ібрагімов з'явився на світ 20 листопада 1947 року в українському місті Львів в родині радянського військовослужбовця. Його батьки були етнічними татарами, а тому із самого раннього років наш сьогоднішній герой виховувався в лоні традицій свого народу.
Що стосується музики, то таланти хлопчика стали розкриватися вже в ранньому дитинстві. Ще в дитячому садку він був солістом на всіх ранках і святкових виставах. Він співав, читав вірші перед публікою, а тому вже дуже скоро став повноправною зіркою в своїй дитячій групі.

Пісні Рената Ібрагімова популярні вже кілька десятиліть Захопленість Рената Ібрагімова музикою продовжилася і після того як його родина переїхала назад в Татарстан. Навчаючись в казанської середній школі № 6, Ренат Ібрагімов брав участь у всіх конкурсах шкільної самодіяльності, а також був одним з кращих в своєму музичному класі. Паралельно з цим він також займався в музичній школі, де вчився на відділенні класичного вокалу. Таким чином, розвивати свій вроджений талант наш сьогоднішній герой почав вже в самому ранньому дитинстві. Однак, незважаючи на це, належне застосування йому він знайшов лише до двадцяти років, коли вступив на роботу в ансамбль пісні і танцю Приволзького військового округу. Саме з цим колективом молодий артист став вперше виступати і гастролювати. У складі місцевої музично-артистичної трупи Ренат Ібрагімов провів близько року (з 1967 по 1968), після чого вирішив розвиватися в якості сольного виконавця.
Кілька місяців по тому після закінчення співпраці з ансамблем пісні і танцю Ренат Ібрагімов подав документи в Казанську державну консерваторію, де згодом знову зайнявся удосконаленням свого таланту. У цьому ВНЗ наш сьогоднішній герой провів близько чотирьох з половиною років, зумівши за цей час суттєво підняти рівень свого професійного розвитку.

Перші пісні татарського співака Рената Ібрагімова

У 1973-му році татарський співак залишив стіни рідної alma matter і практично відразу після цього вступив на роботу в Татарський академічний театр опери та балету імені Муси Джаліля. Згодом на місцевій сцені наш сьогоднішній герой виступав кілька років. За цей час він виконав центральні партії в безлічі відомих оперних постановок. Ренат був Валентином в «Фаусті», Євгеній Онєгін в однойменному музичному спектаклі, Єлецьким в «Піковій дамі», Еськамільо в «Кармен». РЕНАТ ІБРАГІМОВ - Наше місто Завдяки цим ролям, талановитий татарський співак став справжньою зіркою в своїй рідній Казані.Його стали часто запрошувати на різні «збірні» концерти, де він співав разом з іншими артистами. Однак, незважаючи на це, справжня слава прийшла до актора трохи пізніше - і вже за межами Татарстану.
Всесоюзний успіх Ренату Ібрагімову принесло виступ на сочинському конкурсі «Червона гвоздика». В рамках даного фестивалю артист виконав кілька кращих пісень зі свого репертуару, і в підсумку саме вони принесли йому величезний успіх, а разом з ним і головну премію. Виступ на сочинському музичному фестивалі виявилося тріумфальним для молодого хлопця. Як відзначають деякі біографи, саме в цей момент Ренат Ібрагімов утвердився в якості всесоюзно відомого артиста. Згодом наш сьогоднішній герой ніколи не випускав з рук цього титулу, залишаючись помітною фігурою на радянській естраді.

Кращі пісні Рената Ібрагімова

За багато років він подарував своїм шанувальникам безліч чудових пісень. Серед таких найбільш відомими стали композиції «Лада», «Що так серце растревожено», «В краю магнолій», «Мені добре з тобою», «Закохана весна», «Вклонімося великим тим рокам», «Іде сонце по бульварах» і багато інші. В репертуарі артиста були пісні, написані на різних мовах і витримані в найрізноманітніших жанрах. Він співав оперні композиції і народні пісні, виконував естрадні хіти російською, татарською та українською мовами. Ренат Ібрагімов - Ай, билбилим Можливо, саме тому на всіх концертах Рената Ібрагімова завжди був аншлаг. У радянській пресі писали про глибинні таємниці вокальної майстерності, а прості глядачі завжди і зовсім бачили в ньому справжнього чарівника. Протягом своєї кар'єри наш сьогоднішній герой співпрацював з такими зірками радянської естради як Тамара Гвердцителі, Людмила Сенчина, Едуард Хіль і багатьма іншими знаменитостями тих років. Нерідко татарський артист виступав на одній сцені з маловідомими виконавцями, даючи, таким чином, своєрідний поштовх їхній кар'єрі.
Поза світу музики Ренат Ібрагімов відомий як талановитий актор і кінопродюсер. У 1993-му році наш сьогоднішній герой зіграв одну з другорядних ролей в музичній картині «Військово-польовий романс», яка згодом стала дуже популярна. А п'ятьма роками пізніше також з'явився разом з Ольгою Кабо в кінематографічному мюзиклі «Італійський контракт». У роботі над останньою з названих років Ренат Ібрагімов працював також і в якості виконавчого продюсера.

Нагороди Рената Ібрагімова

За своє багаторічне служіння мистецтву в 1981-му році співак був удостоєний звання Народного артиста РРФСР. Крім того, в його послужному списку є також і інші престижні нагороди - Звання Народного артиста Татарської АРСР, а також республіканську премію Татарстану імені Г. Тукая. Всі ці регалії стали прекрасним визнанням заслуг Рената Ібрагімова.
В даний час татарський артист все також займається творчістю, проте його сценічні виступи з плином років зустрічаються все рідше. Сьогодні кумир Радянського союзу приділяє багато часу сім'ї і сімейних справах.

Особисте життя Рената Ібрагімова: дружини

У житті нашого сьогоднішнього героя було три шлюби. Від попередніх спілок у відомого артиста є вісімнадцятирічний син Султан, який нині живе зі своєю матір'ю на Кіпрі, а також три дочки, які постійно проживають в Москві.

Співак Ренат Ібрагімов з третьою дружиною Світланою, яка молодша за нього на 40 років З жовтня 2009-го року Ренат Ібрагімов проживає разом зі своєю третьою дружиною Світланою Міннехановой. В даному контексті варто відзначити, що нова дружина молодше артиста на сорок років. Сьогодні у Рената і Свєти вже три спільні дочки і син.