Як отримати закордонний паспорт?

Anonim
Закордонний паспорт має право видавати тільки спеціально уповноважені державою органи. Людей часто лякає паперова тяганина, тому вони готові заплатити фірмі, яка зробить все за них. Але туристичним організаціям дозволено тільки готувати документи, але не подавати всі ці папери в УФМС. Якщо запастися двома годинами вільного часу, то з усім можна впоратися самостійно.

Які документи потрібні для закордонного паспорта?

Заздалегідь в будь-якому банку оплачується мито (3500 рублів), заповнюється анкета в одиничному екземплярі (можна взяти на сайті будь-якого представництва), загальногромадянський паспорт (ксерокопія), Трудова книжка або її копія (для непрацюючих і працюючих громадян відповідно), попередні закордонні паспорти (якщо були) і для чоловіків до 27 років ще додається військовий квиток. 3 фотографії встановленого зразка (можна зробити в будь-якому фотоательє, там є дані по фото для будь-яких документів).

Умови отримання закордонного паспорта

Закордонний паспорт можуть отримати всі громадяни Російської Федерації. Причиною у відмові може бути відсутність постійного місця роботи або відсутність військового квитка (для юнаків). Також в особливу категорію потрапляють громадяни, які працювали з секретною інформацією.

Умови для отримання прості і для всіх однакові умови отримання паспорта для всіх однакові, всі терміни обробки документів фіксовані. Закордонний паспорт для іногородніх оформляється на тих же умовах, що і для резидентів регіону, змінюється тільки час виготовлення документа - приїжджі можуть чекати свій паспорт до 4х місяців. Це пов'язано із запитом документів за місцем прописки. За додаткову плату абсолютно легально цей термін можна скоротити до одного місяця.

Де можна отримати закордонний паспорт?

Закордонний паспорт видається Установою Федеральної Міграційної Служби. Зазвичай у великих містах є кілька відділень УФМС, тому треба знайти те, яке відноситься до району вашого проживання. Відмовити в подачі документів на видачу закордонного паспорта при відсутності реєстрації в суб'єкті Російської Федерації, в якому у вас немає реєстрації, але ви звернулися за місцем свого перебування, вам не мають права.
Найскладніше при виготовленні закордонного паспорта - відстояти чергу при подачі. Але один раз в 10 років це не буде великою проблемою. Для тих, кого навіть така перспектива лякає, на закордонний паспорт можна податися через сайт державних послуг. Після реєстрації і заповненні анкети вас покличуть на певний час до найближчого відділення і приймуть всі документи без черги.
Редакція радить не звертатися в сумнівні організації-посередники, так як Міграційна Служба не видає ліцензію на оформлення паспортів приватним фірмам.