Вчені радять не витрачати гроші на засоби від укусів комах

Anonim
Лікарські препарати не допоможуть зменшити біль, а також усунути свербіж і набряк в місці укусу.. До такого парадоксального висновку прийшли вчені одного з університетів Лос-Анджелеса. Фахівці вивчили вплив різних засобів - від кремів до антигістамінних препаратів і зробили невтішний висновок: від укусів комах панацеї на сьогоднішній день немає.
Дивно, але укуси комах, мух, бліх, а також укуси постільних клопів найкраще лікувати холодним компресом. Американські фахівці впевнені: більшість укусів пройде швидше без усякого лікування, але краще за все до укусів, все-таки не доводити і вчасно знищити небезпечних «сусідів». Ще півстоліття тому клопи були звичайним явищем, особливо в населених пунктах сільської місцевості.

Маленькі клопи можуть доставити великі неприємності Про те, як виглядають укуси клопів, знав кожен маленький дитина. Хімічні засоби боротьби з цими небезпечними комахами були не всім по кишені, і кожен рятувався від них як міг, в основному, народними засобами. У хід йшли скипидар, гас, оцет, полин і навіть окріп. Бабусині рецепти змінили «Дихлофос» і крейда «Машенька», але на сучасному етапі війни з клопами, блохами і іншими кровососами дані кошти вже не допомагають. Щорічно жертвами цих «домашніх» комах стають тисячі людей, що живуть в різних частинах світу. У США на виявлення клопів навіть натаскувати службових собак, щоб якомога раніше виявити ворога і знищити його. Знищувати клопів та інших кровососів потрібно спільно, особливо це стосується мешканців багатоквартирних будинків.

Боротьбу з комахами найкраще довірити професіоналам Фахівці не радять вступати в боротьбу з клопами самостійно. Більшість універсальних засобів малоефективні, а деякі можуть завдати шкоди не комахою, а господарям житла. Для того, щоб уникнути ризику, найкраще звернутися в сервісний центр. Якісна дезінфекція, як стверджують професіонали nacekomih.net, передбачає знання багатьох особливостей життя і діяльності шкідників, інакше, все проведені дії виявляться марною тратою часу і грошей. Після того, як мисливці за клопами виконають свою роботу, потрібно на кілька днів піти з приміщення. Хімзасоби, якими здійснюється обробка, абсолютно безпечні для людини і домашніх тварин, а ось сильно заражені речі не потрібно жаліти і слід обов'язково викинути. Через якийсь час можна знову запросити професіоналів, для того, щоб вони провели повторну обробку. І наостанок ще один хороший рада: при покупці меблів з рук, обов'язково перевірте її на наявність клопів.