Стів Карелл (Steve Carell) - біографія, фото, особисте життя, дружина і діти, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Стіва Карелла

Стів Карелл (повне ім'я: Стівен Джон) - популярний комедійний артист, телепродюсер, сценарист, режисер, володар безлічі престижних нагород, включаючи «Золотий глобус», «Готем», «Незалежний дух», «Кінопремію Голлівуду», Гільдії кіноакторів США, а також номінацій на Oscar, Emmy, МТV movie & ТV awards тощо.

На фото: Стів Карелл (Steve Carell) Серед понад півсотні кіноробіт актора, поряд з комедіями, де він блискуче виконував несерйозні ролі ( «Сорокарічний незайманий», «Еван Всемогутній», «Офіс», «Це безглузде кохання»), є і високохудожні проекти рангом вище, явівшіе його яскравий драматичний талант ( «Мисливець на лисиць», «Гра на пониження», «Останній помах прапора»).

У 2016 році Стів Карелл отримав заповітну іменну зірку на Алеї слави в Голлівуді У 2011 році, заробивши близько 15 млн. Доларів, він посів третє місце в списку Forbes найбільш високооплачуваних телевізійних акторів в США (після Чарлі Шина з $ 40 млн. І Рея Романо з $ 20 млн.).

Дитинство і юність

Майбутній актор з'явився на світ 16 серпня 1962 року в місті Конкорд, розташованому недалеко від столиці штату Массачусетс, Бостона. Він став четвертим, молодшим, сином в сім'ї інженера-електрика Едвіна Карелла і Геррієт Терези в дівоцтві Кох, медсестри психіатричної клініки. Його батько мав італійські і німецькі корені, мати - польські. Брат матері, його дядько Стенлі Кох, займався дослідженнями щодо поліпшення електронно-променевих трубок разом зі знаменитим ученим і винахідником Алленом Б. Думонт. Відвідував Стівен приватну школу для хлопчиків The Fenn School, школи спільного навчання Nashoba Brooks і Middlesex. У ті роки він мріяв працювати диктором на радіо, брав участь в шкільних спектаклях, захоплювався грою в хокей і лакросс.

Стів Карелл був голкіпером студентської хокейної команди Після здобуття середньої освіти юнак вступив до приватний Університет Денісон в місті Гранвиль, штат Огайо, на історичний факультет. У вузі він став членом театральної комедійної групи імпровізацій студентів і викладачів «Burpee's Seedy Theatrical Company» і брав участь в різноманітних оригінальних виступах. Протягом чотирьох років навчання він також був голкіпером студентської хокейної команди і діджеєм на радіостанції кампуса.

В молодості Стів Карелл підробляв поштовим кур'єром Після закінчення університету в 1984 році молодий чоловік думав про отримання другого, юридичної освіти. Але на співбесіді він не зміг, за його словами, зрозуміло аргументувати причину свого рішення стати юристом. Близько півроку він підробляв поштовим кур'єром, потім виступав на сцені одного з дитячих театрів.

акторська кар'єра

У 1986 році разом з друзями Стів вирішив перебратися в Чикаго, де почав працювати в Theater Building Chicago, зокрема, грав в мюзиклі «Knat Scatt Private Eye». У 1989-му він знявся в телевізійному рекламному ролику для мережі ресторанів Brown's Chicken. Потім юнака запросили до складу театрального колективу Second City ( «Друге місто»), де він успішно виступав в ряді постановок і навіть був двічі номінований на премію Джефферсона. Стів Карелл в рекламі Brown's Chicken. Перша поява на ТБ Талановитим молодим актором зацікавилися кінорежисери, і в 1991 році він дебютував на кіноекрані, зігравши епізодичну роль в стрічці «Кучерява Сью» з Джеймсом Белуші. Його стали запрошувати в різні розважальні шоу (Dana Carvey Show, Funny Girl, Just Shoot Me!). Він з'явився також в декількох міні-серіалах, включаючи «Over the Top», «Come to Papa».З 1999 року протягом шести років він зображував спецкора в сатиричному телешоу The Daily Show, що був пародію на інформаційно-аналітичні телепередачі.

Стів Карелл в картині «Кучерява Сью» У 2003 році кіноактор виконав роль Евана в комедійному фільмі-фентезі «Брюс Всемогутній», де ключових персонажів грали Джим Керрі, Морган Фрімен і Дженніфер Еністон. Через рік він уже був задіяний в чотирьох кінопроектах, включаючи комедійну драму Вуді Аллена «Мелінда і Мелінда».

Стів Карелл у фільмі «Брюс Всемогутній» У 2005-му вийшли дві повнометражні картини за участю Стіва: «Чаклунка», де його партнерами по майданчику була Ніколь Кідман, Уілл Феррелл, Ширлі Маклейн, Майкл Кейн, і «Сорокарічний незайманий», в якому він блискуче втілив образ ключового персонажа. Ця комедійна мелодрама мала неймовірний успіх серед кіноманів і була включена Американським інститутом кіно в Топ-10 кращих романтичних комедій року. Її касові збори перевищили $ 177 мільйонів при бюджеті в $ 26 млн.

Стів Карелл у фільмі «Сорокарічний незайманий» У тому ж році комік з'явився в центральній ролі Майкла в телешоу «Офіс», рімейку однойменного британського ситкому. Телесеріал, який розповів про повсякденне життя службовців вигаданої компанії, виявився не менш успішний, ніж «Сорокарічний незайманий», причому його рейтинговістю значно сприяла зростаюча популярність Карелла. У підсумку, якщо в першому сезоні він отримував за зйомку епізоду $ 70 тисяч, то в четвертому - вже $ 180 тис.

Кадр з фільму «Вечеря з придурками» Одночасно з роботою в «Офісі» в 2006-му актор з'явився в ролі гомосексуала Шеріла, який намагався накласти на себе руки через нещасливе кохання, в комедійній драмі «Маленька міс Щастя». Прем'єрний показ цієї стрічки на фестивалі «Санденс» завершився стоячій овацією публіки. У тому ж році актор разом з Брюсом Віллісом, Гаррі Шендлінг, Ніком Нолті, Авріл Лавін взяв участь в озвучуванні мультфільму «Лісова братва». Стів Карелл у фільмі «Еван Всемогутній» Наступний, 2007 рік ознаменувався виходом чотирьох проектів за участю Стіва, включаючи комедійну стрічку «Еван Всемогутній» (продовження «Брюса Всемогутнього»), де його персонаж, телеведучий Бакстер за наказом бога (Морган Фрімен) займався будівництвом ковчега. Цікаво, що першою країною, де відбувся прем'єрний показ картини, стала Росія. У США стрічка вийшла в прокат на день пізніше (22 червня).

Стів Карелл в комедії «Будь кмітливим» У 2008-му акторові дісталася провідна роль агента-86 в комедійному екшені «Будь кмітливим», рімейку однойменного серіалу 1960-х років. Його колегами по зйомках, які проходили не тільки в США, але і в Москві, були Енн Хетеуей, Дуейн Джонсон і Білл Мюррей. При бюджеті в 80 мільйонів доларів збори фільму досягли $ 264 млн.

Стів Карелл і Тіна Фей у фільмі «Божевільне побачення» У 2010 році шанувальники Стіва могли побачити свого кумира в головних ролях в захоплюючих кінострічках «Божевільне побачення», де він блискуче грав у тандемі з Тіною Фей, і «Вечеря з придурками». Інтерв'ю зі Стівом Кареллом У той же період в комп'ютерному мультфільмі Universal «Гидке я» він озвучив ключового суперлиходія Грю, що вкрав статую Свободи і Ейфелеву вежу. У перший же уїк-енд прокату на батьківщині мультфільм заробив $ 56 млн. В цілому ж його касові збори перевищили $ 543 млн. (При бюджеті в 69 млн.).

Стів Карелл в картині «Це безглузде кохання» У 2011-му в черговий раз актор став головним героєм комедійної історії, зігравши в стрічці «Це безглузде кохання». В її зоряний акторський ансамбль увійшли також Райан Гослінг, Джуліанна Мур, Емма Стоун, Кевін Бейкон.

Стів Карелл з Кірою Найтлі у фільмі «Шукаю друга на кінець світу» Через рік комік в компанії з чудовою Кірою Найтлі з'явився в комедійній мелодрамі «Шукаю друга на кінець світу», а також зіграв разом з Меріл Стріп, яку вважають однією з найбільших кінозірок сучасності , в трагікомедії «Весняні надії».

У 2013 році вийшло кілька кіноробіт за участю Стіва Карелла У 2013 році вийшло кілька кіноробіт за участю актора. У трагікомедії «Дорога, дорога додому», яка перемогла на кінофестивалі в Ньюпорті в двох номінаціях (найкраща картина і найкраща стрічка США), він зіграв вітчима 14-річного підлітка, який зазнає від нього постійні приниження.

Стів Карелл в комедії «Берт Вандерстоун» У комедії «Берт Вандерстоун» він втілив роль фокусника, що конкурує з новим фахівцем з фокусів Стівом (Джим Керрі). Комі цього, він з'явився в кінокомедії «Телеведучий: І знову здрастуйте», в ситкомі «Інтернет-терапія» і в сіквелі мультика «Бридкий я». Стів Карелл у фільмі «Мисливець на лисиць» (трейлер) Драма, заснована на реальних подіях, «Мисливець на лисиць» з Марком Руффало і Ченнінг Татум, що зіграли братів-спортсменів, де Карелл постав в образі ексцентричного мільйонера Дюпона, принесла йому в 2014- м загальне визнання і номінації на «Оскар», «Золотий глобус» і інші престижні кінонагороди.

Стів Карелл у фільмі «Гра на пониження» Серед проектів 2015 року зі участю актора слід зазначити драматичну стрічку «Гра на пониження», яка підтвердила свою його здатність грати різнопланові ролі. Він постав (в компанії героїв Бреда Пітта, Райана Гослінга і Крістіана Бейла) в якості одного з фінансових аналітиків, які заробили стан в період іпотечної кризи 2007-2008 рр. Ця кіноробота принесла йому премію Національної ради кінокритиків і асоціації Washington D.C. Area Film Critics в категорії «Кращий акторський склад», номінації на кінопремії «Золотий глобус», «Вибір критиків», Гільдії кіноакторів і ін.
У 2016 році талановитий майстер перевтілення отримав заповітну іменну зірку на Алеї слави в Голлівуді.
У той же період в прокат вийшов комедійний фільм Вуді Аллена «Світське життя», де він зіграв відомого кінопродюсера. Колегами по знімальному майданчику були Джессі Айзенберг в ролі племінника його персонажа і Крістен Стюарт в образі коханої дівчини.

Стів Карелл і Емма Стоун в картині «Битва статей» У 2017-му, крім озвучування персонажа Грю в черговому анімаційному проекті «Гидке я - 3», актор зіграв в американо-британської комедійній драмі «Битва статей», де виступив в ролі тенісиста Боббі Риггса, який зазнав поразки в турнірі з Біллі Джин Кінг (Емма Стоун), що була другою ракеткою світу. Стів Карелл у фільмі «Останній помах прапора» (трейлер) В тому ж році у військовій стрічці «Останній помах прапора» він втілив на екрані головну роль колишнього військового лікаря Ларрі, що зустрівся через 30 років з колишніми товаришами по службі Селом (Брайан Кренстон) і Річардом (Лоуренс Фішберн), щоб поховати загиблого в Іраку сина.

Особисте життя Стіва Карелла

Актор щасливо одружений. Зі своєю обраницею Ненсі Воллс він познайомився під час роботи в трупі чиказького театру Second City, коли паралельно з основною діяльністю він викладав уроки акторської майстерності, а вона була його студенткою. Їх весілля відбулося в серпні 1995 року.

Стів Карелл з дружиною Ненсі Воллс Дружина з'являлася разом з ним в The Daily Show, зіграла невелику роль ріелтора Керол Стрімс в серіалі «Офіс», Лінду, дружину Доджа Петерсена (роль якого виконував її реальний чоловік Стів) в картині «Шукаю друга на кінець світу », а також в ряді інших спільних проектів. Сімейна пара проживає в Лос-Анджелесі і виховує двох дітей: дочку Елізабет Енн, яка народилася в 2001-му, і сина Джона 2004 року народження.

Стів Карелл з дружиною і дітьми В лютому 2009 року актор купив магазин Marshfield Hills General Store в Маршфилд, штат Массачусетс, де продаються найрізноманітніші товари - від цукерок та іграшок до подарунків для новоселів і спиртних напоїв.

Стів Карелл зараз

У 2018-му відбудеться світова прем'єра драми «Гарний хлопчик», поставленої за бестселером Девіда шеффена «Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction».Вона оповідає про непростий період життя батька (у виконанні Стіва), що зазнає провину через наркотичної залежності сина (Тімоті Шаламов). Разом з колишньою дружиною (Емі Райан), забувши старі образи, він постарається врятувати свого хлопчика від наркотиків.

Стів Карелл реалізує себе і в драматичному кіно Крім цього, в провадженні знаходиться драматична стрічка «Жінки Марвена», створювана на основі реальних трагічних подій. Актор грає в ній центральну роль чоловіка, що став жертвою жорстокого побиття. Отримані травми мали для нього серйозні наслідки - амнезію. Щоб вилікуватися, він побудував макет залишилася в пам'яті давні часів Другої світової війни і населив її уявними друзями - ляльковими персонажами.

На 2018 рік заплановано кілька прем'єр картин за участю Стіва Карелла На 2018 рік запланована також прем'єра картини за участю актора під назвою Backseat. У ній йдеться про політичне зростанні знаменитого республіканця Діка Чейні (Крістіан Бейл), найвпливовішого, 46-го віце-президента в історії США. Карелл грає в ній роль Дональда Рамсфельда, колишнього міністра оборони Сполучених Штатів.