Як пити самбуку?

Anonim
Популярний анісовий лікер самбука прийшов до нас з Італії і в наш час завоював любов безлічі людей. І не дарма, адже цей напій відрізняється від класичного поняття «лікер»: незважаючи на велику кількість цукру і відповідну в'язкість, по фортеці він порівнянний з настоянками і горілкою. Існує маса способів вживання самбуки, причому більшість з них легко здійсненні навіть в домашніх умовах.

Самбука відмінний напій для будь-якої вечірки

Як пити самбуку в домашніх умовах

Серед найпоширеніших способів вживання варто відзначити:
1. У чистому вигляді. Для тих випадків, коли самбука йде як аперитив або дижестива: вона прекрасно підвищує апетит і прискорює метаболізм.

2. З льодом. Додавання заморожених кубиків льоду дозволить розкрити всі відтінки смаку, чудово втамує спрагу. При попаданні води ефірні масла утворюють емульсію, за рахунок чого з'являється деяка каламутність.

Самбука перетворює будь-які домашні посиденьки в свято 3. З водою. Розводити самбуку можна в будь-яких пропорціях по своєму смаку. У жаркий погожу днинку таке поєднання буде відмінним варіантом: вгамує спрагу, при цьому не викличе сильного сп'яніння. Також це дозволить знизити яскраво виражений запах і присмак анісу.

4. Замороженої. Покладіть пляшку на 1-2 години в морозилку: за цей час вона не замерзне повністю, одна стане льодової. Чудовий прохолодний напій можна вживати з часточками цитрусових: лимона, апельсина, цікавий присмак дає грейпфрут.

Способи вживання самбуки

Найбільш часті способи вживання цього лікеру включають його підпалювання. За рахунок вмісту сивушних масел, а також більш високою (ніж в горілці) щільності, самбука відмінно горить і дає при цьому яскраво-синє полум'я. Культура вживання часто може включати в себе кавові зерна (так звані мушки), які відтіняють насичений анісовий смак. Цікаво виділити три найбільш відомих і популярних способу:

1. Звичайне підпалювання.
Для цього напій наливається в кількості не більше 100 г, обов'язково правильно вибрати посуд: скляні стінки повинні бути товстими, в ідеалі варто використовувати вогнетривкі стопки. При бажанні попередньо їх можна прогріти запальничкою на невеликій відстані. Далі напій підпалюється і прогорає (гасне самостійно). Після можна пити! Самбука - класична подача 2. Самбука con mosca
У келих кладуть три обсмажених (несильно) зернятка кави, наливають напій. При бажанні також можна підпалити, однак класичний італійський спосіб цього не передбачає.

Найчастіше самбуку п'ють з водою 3. Два келихи.
Самбука наливається в коньячний келих, він укладається на бік на Рокс (прямий товстостінний стакан). У центрі звичайної серветки робиться отвір, в неї протягують коктейльну трубочку. Підпалює напій і, провертаючи келих за ніжку, даєте прогоріти 1-2 хвилини. Переливає в Рокс, накриваєте коньячка, полум'я гасне. Келих акуратно переставляють на серветку з трубочкою, напій випивають, а пари вдихають за допомогою трубочки.

Палаюча самбука притягує погляди

Рецепти з самбукою

За рахунок високої щільності самбука нерідко використовується при створенні шотів. Найбільш поширені коктейлі, в яких є самбука:
1. Хіросіма: додають Бейліс, абсент, гранатовий сироп (Гренадіни)

2. Казантип: додають Калуа, гренадин, Бейліс і абсент.

3. Ауді: Малібу, Куантро, білий ром.

Вживання самбуки може перетворитися на справжнє шоу Таким чином, з самбукою ви отримуєте величезний простір для фантазії і експериментів. Тестируйте різні методики, робіть цікаві шоти, спробуйте в барі екстремальні методи і насолоджуйтеся!

Редакція сподівається, що наша стаття допоможе вам стати цінителем самбуки.