Установа підприємства з залученням іноземного капіталу в Росії

Anonim
Підприємство за участю іноземного капіталу створюється на території Росії і відповідно до російського законодавства, його засновниками виступають іноземні громадяни або організації.
Закон Російської Федерації дозволяє створення і підприємств зі 100% -м іноземним участю і спільних, за участю російських і іноземних засновників.
Найпоширеніші форми підприємств за участю іноземного капіталу - товариства з обмеженою відповідальністю - ТОВ і ЗАТ, - закриті акціонерні товариства.
Відзначимо, що процедура реєстрації ТОВ з іноземним капіталом в цілому в чому аналогічна реєстрації російських компаній, хоча і вимагає дотримання ряду додаткових юридичних процедур, що пов'язано зі статусом іноземних засновників. Юридична компанія допоможе вам розібратися з усіма нюансами, пов'язаними з реєстрацією. Висококваліфіковані фахівці компанії завжди готові відповісти на будь-які ваші запитання: як зареєструвати ІП, які документи потрібно надати при реєстрації і т.п.

Підприємство за участю іноземного капіталу створюється на території Росії і відповідно до російського законодавства Так, для реєстрації російської компанії із залученням іноземних інвестицій у формі ТОВ, вам необхідно буде підготувати копії таких документів:
1. паспортів засновників створюваного ТОВ (фізичних осіб);
2. Установчих документів юридичних осіб, засновників створюваної організації з російської сторони (Статут, Свідоцтво про державну реєстрацію, Свідоцтво про постановку на податковий облік);
3. Завірених апостилем установчих документів юридичних осіб, іноземних громадян або організацій, засновників створюваного ТОВ;
4. Паспорти керівника створюваної організації, якщо призначається російський громадянин або перекладу на російську мову та нотаріально завіреної паспорта іноземного громадянина, якщо такий буде призначений керівником створюваної організації;
5. Свідоцтва про присвоєння ІПН (про постановку на податковий облік) керівника створюваної організації - громадянина Росії.
Також вам знадобляться наступні документи:
• Виписки з торгових реєстрів тих держав, в яких зареєстровані юридичні особи, - іноземні громадяни, засновники;
• Засвідчені російським нотаріусом переклади на російську мову установчих документів, виписок з торгового реєстру іноземних юридичних осіб - засновників організації, посвідчень особи іноземних фізичних осіб - засновників.
І інформація:
• Про місцезнаходження ТОВ на території Росії (точна адреса);
• Про основні види діяльності підприємства (потрібно отримання статистичних кодів);
• Про систему оподаткування (загальна - ОСН, або спрощена - ССО);
• Індивідуальні побажання (якщо є) до Статуту;
• Найменування створюваної організації;
• Найменування посади керівника (наприклад, "генеральний директор");
• Відомості про розмір статутного капіталу, спосіб його оплати, про розподіл часток між засновниками.
При наявності всіх перерахованих вище документів наші фахівці в найкоротші терміни підготують всі установчі та інші документи ТОВ, проведуть його реєстрацію. При цьому особиста присутність в органі, що реєструє керівника і засновників ТОВ не потрібно.