У РФ готується введення електронного ветеринарного документообігу

Anonim
Протягом наступних трьох років у Росії законодавчо вводиться поступове переведення письмової документації ветслужб - журналів обліку приписів, актів перевірок і експертиз, наказів і розпоряджень, відомостей про щеплення, хворобах тварин та інше - в електронну форму. Розробка відповідного проекту наказу завершена, і він направлений на розгляд до Мін'юсту.Документ передбачає наявність підготовчого етапу, протягом якого перелік документів, що оформляються в паперовому вигляді, буде колишнім. Як зазначила представник міністерства Світлана Дресвяннікова, список документації, яка повинна оформлятися із застосуванням нових технологій, відповідатиме рішенню комісії Митного союзу в сфері санітарно-ветеринарних заходів.
Сучасні методи роботи впроваджуються в ветеринарії не тільки в систему документообігу, а й в процес обстеження худоби, лікування його хвороб і травм. За інформацією ЗМІ, в Приамур'ї на всіх тваринницьких фермах планують впровадити УЗД-сканери. Такий технологічний і точний прилад дозволить амурчанам, не завдаючи болю, досліджувати внутрішні органи тварини, діагностувати у корів стельность, визначати стать теляти, спостерігати за перебігом вагітності. Крім цього апарат дозволить виявляти різні захворювання, які торік за зовнішніми ознаками складно або зовсім неможливо, але які піддаються лікуванню при своєчасному діагностуванні.

У ветеринарії РФ впроваджують УЗД і електронний документообіг Вже зараз нове обладнання отримали 10 амурських господарств. Апарати, з якими фермерів знайомили студенти Далекосхідного державного аграрного університету, підходять для обстеження не тільки великої рогатої худоби, а й для інших сільськогосподарських тварин - коней, кіз, овець, а також домашніх вихованців.
Редакція вітає прогресивні методи лікування і вважає дуже важливим той факт, що застосування УЗД при високій інформативності не робить шкідливого впливу на організм тварини, не має протипоказань, може багаторазово застосовуватися протягом короткого часу.