Найвпливовіші жінки-політики ХХI століття

Anonim
Заїжджені стереотипи про те, що місце жінки біля плити, давно пішли в небуття. Все частіше прекрасна стать прагне досягти будь-яких висот на політичній арені.

Жінки виступають на політичній арені нарівні з чоловіками І важливо помітити, що у них це чудово виходить. Безумовно, нижче представлений далеко не весь список найвідоміших людей, які мають значну вагу в суспільстві. Не варто забувати і про нове покоління. Серед молодих депутатів і державних діячів є особистості з великим потенціалом і перспективою на майбутнє. Відомі жінки-політики Отже, вашій увазі пропонується рейтинг найвпливовіших жінок XXI століття.

Наталя Поклонська

Депутат Держдуми.
Прокурор Республіки Крим. Була обвинувачем у справі ОЗУ «Башмаки». У 2014 році, після відомих подій в Україні, подала рапорт про звільнення. Через кілька місяців Поклонська стала і. о. прокурора Республіки Крим. Заміжня, виховує дочку.

Державний радник юстиції 3 класу Наталія Поклонська Займається малюванням і грою на фортепіано у вільний час. Популярність Наталії Поклонский настільки велика, що про неї складають пісні, випускають комп'ютерні ігри і малюють картинки в стилі аніме. З травня 2014 Поклонська знаходиться у другій частині списку санкцій ЄС, а на Україну проти неї порушено справу за статтею 109 частини 1 (дії з метою насильницького повалення влади або змова).

Ірина Ярова

Російський політик.
Здобула популярність завдяки співавторства ряду резонансних законопроектів, таких як посилення відповідальності за порушення проведення мітингів, більш жорстке законодавство у сфері міграційної системи і повернення кримінального переслідування за наклеп.

Російський політик Ірина Ярова Була членом партії «Яблуко», пізніше вступила в «Єдину Росію». Ірина Ярова дотримується лівих політичних поглядів.

Тетяна Голікова

Голова Рахункової палати Російської Федерації.
Кар'єра Тетяни Голікової почалася в Госкомтрудом. Пізніше вона працювала в Мінфіні, саме там стався підйом по кар'єрних сходах. У 2007 була призначена міністром охорони здоров'я і соцрозвитку. Брала участь в розробці методів боротьби зі свинячим грипом.

Економіст Тетяна Голікова В період її діяльності була проведена пенсійна реформа, заміна ЕСН і дано початок співфінансування пенсій. В 2012 була призначена помічником президента РФ, а з 2013 є головою Рахункової палати.

Елла Памфілова

Російський політик, громадський діяч.
Політична кар'єра Елли Олександрівни почалася в 1985 році, коли вона вступила в комуністичну партію. Продовжила свою діяльність в комітеті по боротьбі з корупцією, але успіхів у цій діяльності не досягла.
Значущою подією в діяльності Памфиловой стали президентські вибори в 2000 році. Вона зайняла тільки 7-е місце. Своїм же досягненням Елла Олександрівна вважає організацію руху «За здорову Росію».

Правозахисник Елла Памфілова У 2010 Памфилова покинула пост голови Ради при президенті РФ зі сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства. Але в 2014 Елла Олександрівна знову повернулася в політику. За оцінкою експертів, Памфилова - одна з найвпливовіших жінок-політиків Росії.

Ірина Хакамада

Політик, письменниця, телеведуча.
Творець партії економічної свободи, співголова партії «СПС» ( «Союз правих сил»). Раніше Ірина Хакамада була головою партії «Наш вибір». Крім цього, вона є членом Ради із зовнішньої і оборонної політики.

Ірина Хакамада - політик, кандидат економічних наук, письменниця, радіо- і телеведуча Ірина Мацуовна веде теле- і радіопередачі. Є автором власної колекції брендового одягу. У 2002 Ірина брала участь в переговорах з терористами, які захопили театр на Дубровці.

Ельвіра Набіулліна

Російський політичний діяч. Заслужений економіст РФ.
Кар'єру розпочала в якості спеціаліста комітету правління Науково-виробничого союзу СРСР. Пізніше займала керівні посади в Мінекономіки Росії.

Заслужений економіст Росії Ельвіра Набіулліна Головним досягненням Набіулліної є подолання економічної кризи 2008 року, позитивний результат багаторічних переговорів про вступ до СОТ і захист інтересів російського бізнесу. Набіулліна займала пост міністра економічного розвитку і торгівлі, в даний період часу - глава Центрального банку.

Валентина Матвієнко

Політик, державний діяч.
Свою діяльність розпочала в 1972 в ВЛКСМ. Пізніше займала пост посла на Мальті і Грецької республіки. У 2003 році зайняла пост губернатора Санкт-Петербурга. А через 8 років Валентина Іванівна подала у відставку і через деякий час призначена постійним членом Ради Безпеки РФ.

Політик і дипломат Валентина Матвієнко Серед досягнень Матвієнко можна відзначити «антісіротскій указ» про заборону удочеріння (усиновлення) російських дітей громадянами США. У 2014 році під керівництвом Матвієнко Рада Федерації РФ дав схвалення на використання російських військ на українській території. Валентина Іванівна включена в санкційні списки ЄС, Австралії та Швейцарії.
Ми розповіли вам про найвпливовіших жінок-політиків в Росії і пропонуємо вам познайомитися з їхніми закордонними колегами, що зуміли зміцнити своє становище в правлячої влади.

Юлія Тимошенко

Український політичний діяч. Перша жінка-прем'єр-міністр України (2005, 2007-2010).
Є керівником партії «Батьківщина», брала участь в «Помаранчевої революції». На думку журналу Forbes, в 2005 році Юлія Тимошенко стало третьою за впливовістю жінкою в світі. А на президентських виборах в 2010 посіла друге місце.

Юлія Тимошенко - перша жінка-прем'єр-міністр України В період правління Януковича проти неї було відкрито кілька кримінальних справ. У 2011 Тимошенко заарештували у справі про перевищення повноважень при підписанні контрактів по газу з російською стороною. У 2014 Юлія Володимирівна була звільнена з ув'язнення і повністю амністована. Після цього вона взяла участь у виборах Президента в Україні, але програла.

Хілларі Клінтон

Американський політик.
Була сенатором від штату Нью-Йорк, першої леді в період президентства Білла Клінтона. Є членом Демократичної партії. Займала політичні посади, очолювала комітет охорони здоров'я та захисту прав дітей.

Американський політик Хілларі Клінтон У період гучного скандалу про невірність чоловіка, Гілларі Клінтон підтримала його, не бажаючи подавати на розлучення. В даний час Хілларі є кандидатом від партії демократів на пост американського президента. До виборів залишилося небагато часу, вони пройдуть в 2016 році.

Марін Ле Пен

Лідер політичної партії «Національний фронт».
З 2003 року обіймала посаду виконавчого віце-президента «Національного фронту». У січні 2011 року була обрана на пост керівника «Національного фронту», який протягом 38 років займав її батько.

Лідер політичної партії «Національний фронт» і кандидат на пост Президента Франції у виборах 2017 року Марін Ле Пен Марін Ле Пен вважає, що система об'єднаної Європи сприяє розвитку згубної ідеології глобалізації і що тільки викорінення усталених невірних поглядів дозволить створити суверенну державу.

Тереза ​​Мей

Прем'єр-міністр Сполученого королівства.
Лідер Консервативної партії з 11 липня 2016 року. Тереза ​​Мей захищала законопроект, який отримав неофіційну назву «Шпигунський статут», який зобов'язує інтернет-провайдерів і операторів стільникового зв'язку зберігати дані про активність користувачів в Мережі протягом одного року, на випадок якщо поліція запросить доступ до записів під час розслідування злочину.

Прем'єр-міністр Сполученого королівства Тереза ​​Мей Ліберал-демократи заблокували першу спробу Мей просунути цей законопроект, але в 2015 році Мей оголосила про новий проект «Акт про повноваження слідства», схожому на попередній проект Communications Data Bill, хоча і з більш обмеженими повноваженнями.Акт набирає чинності з 2017 року.

Ангела Меркель

Федеральний канцлер Німеччини з 22 листопада 2005 року.
Перша жінка на посаді канцлера в історії Німеччини і разом з цим наймолодший (у віці 51 року) федеральний канцлер за всю історію ФРН.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель Серед найбільш важливих напрямків своєї політичної діяльності в період головування Німеччини в ЄС Ангела Меркель назвала Конституцію Європейського Союзу, енергетичну політику, захист клімату, поглиблення трансатлантичного економічного співробітництва і добросусідські відносини з країнами Чорноморського регіону і Центральної Азії.

Єлизавета II

Королева Великобританії. Самий долгоправящій монарх Виндзорской династії.
Єлизавета II не приймає участі в управлінні країною, її діяльність носить представницький характер. До обов'язків королеви Англії відносяться дипломатичні візити, зустрічі з високопоставленими чиновниками і державними особами, вручення почесних нагород, посвята в лицарі.

Королева Великобританії Єлизавета II Крім цього, королева займається розведенням собак, верховою їздою і фотографією. Самим же головним досягненням Єлизавети II вважається найдовше правління в історії монархії Великобританії.
Редакція пропонує вам познайомитися зі статтею про наймолодших депутатів.