«Поштова лавка» в Бресті дарує як сувенір сургучною друк

Anonim
Незвичайне торговий заклад запрацювало ще 9 жовтня, з тих пір від відвідувачів немає відбою.
У День пошти Брест відкрив «Поштову лавку». За словами глави місцевої філії РУП «Белпочта» Валентини Пух, лавка продає філателістичну продукцію, конверти, листівки, включаючи вироби ручної роботи, крім того, різні сувеніри.«Ми створили затишну обстановку, тому відвідувачі лавки можуть, не поспішаючи, вибрати представлену продукцію, - повідомила вона. - Проект реалізований співробітниками філії, а відкрився новий об'єкт 9 жовтня. Тепер це Всесвітній день пошти ».

Можна все розглянути, не поспішаючи «Поштова лавка» - поки єдиний подібний заклад в Брестській області. Вона розташувалася в центрі міста. Сім років тому в Бресті вже відкрився музей поштового зв'язку. У ньому зараз налічується близько трьох сотень експонатів, які розповідають про історію зародження пошти в регіоні. «Поштова лавка» вийшла продовженням проекту. «В оформленні інтер'єру поштової лавки ми використовували елементи лавки кінця 18-го століття. При появі комп'ютерних технологій і Інтернету, наприклад, сургуч пішов з відділень поштового зв'язку, - сказала Валентина Пух. - На превелике щастя, він знайшовся на складі, ми приберегли його для лавки ». Зараз бажаючі можуть поставити на лист або на листівку сургучною відбиток поштового штемпеля із зображеним на ньому видом Брестської фортеці.

Сувенірів багато Порівняно з сургучною печаткою, сучасні штампи в користуванні набагато зручніше. Зазвичай термінове виготовлення печаток відбувається за добу. Цього періоду досить, щоб фахівці змогли зробити штамп зовсім новий або по вже готовому відбитку, який надасть замовник. Сучасні печатки та штампи бувають різної форми і різного діаметру, вони відрізняються яскравістю і чіткістю відбитка. Досить часто мають спеціальний захист від підробок. Найпоширеніший матеріал, який використовують для їх виготовлення - це гума найвищої якості для лазерного гравірування. Але у випадку з сургучною печаткою є можливість доторкнутися до історії.

Друк як сувенір «Тут безліч різних сувенірів. І все можна розгледіти, не поспішаючи. Особливо раді любителі марок. Філателісти про таку лавочці мріяли давно », - відгукується один з відвідувачів магазинчика.
Редакція «» запрошує гостей Бреста відвідати настільки незвичайний заклад.