Меріл Стріп (Meryl Streep) - біографія, фото, особисте життя, чоловік і діти, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Меріл Стріп

Меріл Стріп - найбільша американська кіноактриса сучасності. Володарка премій «Оскар», «Золотий глобус», «Еммі», MTV, «Сезар». Має власну зірку на Алеї слави в Голлівуді.

На фото: Меріл Стріп (Meryl Streep)

Ранні роки

Меріл (Мері Луїз) Стріп народилася в невеликому американському містечку Саміт (штат Нью-Джерсі) 22 червня 1949 року. Її батько Гаррі Стріп, колишній в ту пору менеджером фармацевтичної компанії, багато працював, дбаючи про добробут сім'ї. Мати, Мері Вулф, була художницею, але їй довелося залишити це заняття, тому що троє маленьких діток - Меріл і її два братика Гаррі і Ден - вимагали постійної уваги.

Меріл Стріп в дитинстві з мамою Здібності до співу проявилися у Меріл дуже рано, і вчителі школи Бернардс, де навчалася дівчинка, настійно радили батькам розвивати її вокальні дані. Кілька років Меріл займалася з педагогом, збираючись стати оперною співачкою, але з цього так нічого і не вийшло.

Меріл Стріп в юні роки Після закінчення школи батьки відправили дочку в престижний коледж «Вассар» - і саме там вона дізналася про своє справжнє призначення. Одного разу викладач драматичного мистецтва Клінтон Аткінсон попросив її виконати на студентському вечорі минулого Бланш Дюбуа ( «Трамвай« Бажання », Теннессі Вільямс). Це було формальне пропозицію, оскільки особливої ​​схильності до акторства у дівчини ніхто не помічав. Але коли Меріл почала свій виступ, зал завмер. Неможливо було повірити, що ця студентка ніколи не навчалася навіть основам сценічної майстерності - все бачили перед собою вже відбулася актрису.

Меріл Стріп в молодості З того часу Меріл брала участь у всіх спектаклях, які ставили учні коледжу. В одній з таких постановок її побачив декан факультету драматичного мистецтва Єльського університету і за сумісництвом - директор Єльського репертуарного театру Роберт Брустейн. Вражений грою юної дівчини, він не тільки запросив Меріл в трупу свого театру, а й рекомендував її до прийому в Драматичну школу університету, причому з повною стипендією.

До кінця навчання в університеті за плечима Меріл Стріп було понад 40 головних ролей До кінця навчання в університеті за плечима майбутньої зірки було понад 40 головних ролей, зіграних в найширшому віковому діапазоні самих різнопланових п'єс - Чехова, Шекспіра, Стріндберга, Шоу. Меріл Стріп про себе молоду Природно, у рішучій і наполегливій Меріл сумнівів не було, де конкретно слід почати створення своєї артистичної кар'єри: звичайно, в Нью-Йорку. І в 1975 році, отримавши диплом магістра, актриса відправилася підкорювати Бродвей.

акторська кар'єра

Дебют вчорашньої студентки відбувся в 1975 році в театрі Джозефа Паппа, де її блискуче обдарування високо оцінили. Молоду актрису ввели до складу акторів, які грають в п'єсі «27 вагонів бавовни» Теннессі Вільямса, і за участь в цьому спектаклі вона отримала номінацію на «Тоні» - почесну театральну премію.

Джозеф Папп і Меріл Стріп Меріл також постійно брала участь в щорічному Нью-Йоркському шекспірівському фестивалі, вражаючи глядачів і критиків віртуозною грою в «Приборканні норовливої» або в «Генріху V».

Меріл Стріп і Джейн Фонда в картині «Джулія» На кіноекрані Меріл дебютувала в 1977 році в повнометражній стрічці «Джулія» (режисер Фред Ціннеманн), де їй дісталася невелика роль. Фільм отримав три «Оскара», про що критики писали в усіх газетах, чомусь не зазначивши молоду актрису. Зате на неї звернули увагу режисери - і незабаром Стріп вже могла розглянути перше речення: Майкл Чіміно, що приступив до зйомок військової драми «Мисливець на оленів», в ролі Лінди хотів бачити тільки Меріл.

Майкл Чіміно, Роберт Де Ніро і Меріл Стріп на зйомках драми «Мисливець на оленів» Участь у фільмі далося дівчині дуже важко: виконавець однієї з великих ролей Джон Кейзел, її наречений, помирав від раку. Вона працювала щосили, намагаючись якомога краще зіграти свою героїню Анну-Марі і одночасно доглядаючи за слабеющим Джоном. Сам Чимино згодом говорив, що саме Меріл своєю самовідданістю врятувала кінокартину. Трейлер фільму за участю Меріл Стріп «Мисливець на оленів» Драма «Мисливець на оленів» (1978) виграла 5 «Оскарів», а Стріп, яка стала номінанткой і цієї премії, і ще однієї - «Золотий глобус», миттєво перетворилася на знаменитість.

Меріл Стріп в серіалі «Голокост» В Америці почалася епоха Меріл Стріп. Зйомки в серіалі «Голокост» (1978, Інга Хельмсу-Вайсс) принесли їй першу перемогу за кращу жіночу роль: актрисі вручили премію «Еммі».

Меріл Стріп і Вуді Аллен на зйомках фільму «Манхеттен» Щедрим на значущі ролі був і 1979 рік. Молода актриса, виблискуючи всіма гранями свого таланту, блискуче зіграла в комедії геніального Вуді Аллена «Манхеттен», що само по собі було удачею, але до того ж за відмінне виконання ролі другого плану Меріл номінували на премію Британської академії. А зйомки в драмі Роберта Бентона «Крамер проти Крамера» (Джоанна Крамер) закінчилися тріумфом: крім «Золотого глобуса», вона завоювала першу в своєму житті статуетку довгоочікуваного «Оскара».

Меріл Стріп і Дастін Хоффман у драмі «Крамер проти Крамера» З гучним успіхом пройшов за світовими кіноекранів фільм «Жінка французького лейтенанта» (1981). Прекрасно зіграна роль Сари / Анни увінчалася заслуженими нагородами - премією Британської академії та «Золотим глобусом».

Меріл Стріп у фільмі «Жінка французького лейтенанта» У 1982 році актриса знялася в ролі Софі Завістовскі в картині чудового режисера Алана Пакули «Вибір Софі». Меріл настільки глибоко вжилася в образ нещасної жінки, яка відчула весь жах фашизму, що згодом не могла змусити себе подивитися цей фільм. Високий трагізм ролі Софі привернув до кінострічки широку увагу преси та публіки і актрису нагородили другим «Оскаром» і третім «Золотим глобусом».

Меріл Стріп в картині «Вибір Софі» Протягом 80-х Меріл як і раніше перебувала під світлом юпітерів на знімальних майданчиках, під час урочистих церемоній - під світлом софітів на подіумі, де їй вручали одну нагороду за одною.

Кадр з мюзиклу «Листівки з краю безодні» Під таким же рясним зорепадом номінацій актриса продовжувала свою акторську діяльність і в 90-е. Справжнім проривом в кар'єрі була участь в мюзиклах «Листівки з краю безодні» (1990, Сьюзан Вейл) і «Смерть їй до лиця» (1992, Медлін Ештон), в драмах «Дика річка» (1994, Гейл Хартман), «Мости округу Медісон »(1995, Франческа Джонсон),« Справжні цінності »(1998, Кейт галасують).
Кіноексперти не втомлювалися хвалити чудову гру Стріп, а глядачі юрмилися біля кас, прагнучи насолодитися черговим кіношедевром за участю улюбленої актриси. Актриса легко і невимушено демонструвала такий рівень майстерності, що всім ставало зрозуміло: Меріл дійсно гідна статусу суперзірки. Вона була органічна в гомерично смішних кінокомедіях і в моторошних драмах; безстрашно виконувала ризиковані трюки.
Однак і у неї були свої переваги: ​​Стрип найбільше подобалося амплуа інтелектуальної актриси. Доля була на її боці, тому 2000-і почалися серією першокласних проектів, серед яких особливо виділялися «Годинник», «Адаптація», «Ангели в Америці», обсипали Меріл безліччю номінацій і нагород. У їх числі - «Золотий глобус», «Срібний ведмідь», «Еммі», премія Гільдії акторів, приз ім. К.С. Станіславського «Вірю!».

Меріл Стріп в картині «Годинник» Драма «Годинник», яка зібрала рекордний «урожай» сприятливих рецензій і дала величезний касовий збір, привернула глядачів філігранною грою знімалися разом з Стріп Ніколь Кідман і Джуліанна Мур.

Меріл Стріп у фільмі «Диявол носить Prada» Актриса була просто чудова, перевтілившись в главу гламурного видання Міранду Прістлі з фільму Девіда Френкеля «Диявол носить Prada» (2006). Заради участі в цій картині Меріл села на дієту з метою позбутися від зайвих 10 кг, щоб її персонаж відповідав своєму прототипу - головному редактору Vogue Ганні Вінтур.

Меріл Стріп і Анна Вінтур Шанувальники чудесного голосу Меріл отримали колосальне задоволення, подивившись мюзикл з її участю під назвою «Мамма міа!», Який зняла режисер Філліда Ллойд. Актриса в головній ролі була незрівнянна, а її пісні з цього фільму, зібрані в альбом, навіть висувалися на премію «Греммі». І хоча думки критиків про «Мамма міа!» Розділилися, зате думка публіки було однозначним, що і підтвердили збори в світовому прокаті: стрічка принесла своїм творцям $ 609 млн. Меріл Стріп в мюзиклі «Мамма міа!» У 2011 році Стріп виконала чи не найяскравішу роль у своїй творчій біографії - це був образ прем'єр-міністра Англії Маргарет Тетчер в картині режисера Філліда Ллойд «Залізна леді». Актриса склала в фільмі гармонійний дует з Джим Броудбент. Трейлер фільму за участю Меріл Стріп «Залізна леді» Завдяки ролі Тетчер Стріп в третій раз піднесли заповітну статуетку «Оскара», а також «Золотий глобус», премію Британської академії і почесну нагороду Берлінського кінофестивалю «Золотий Ведмідь». Меріл Стріп під час вручення премії «Оскар» (2012) Практично кожна роль Стріп - нагорода. Так, чергові призи Меріл принесли драма «Чим далі в ліс …» (2014 року) - премія каналу MTV - і мюзикл «Примадонна» (2017) - премія Сесіла ДеМілля (від Асоціації іноземної преси в Голлівуді).

Особисте життя Меріл Стріп

Першим коханням Меріл Стріп був актор Джон Кейзел - зірка «Хрещеного батька» Копполи. Актриса познайомилася з Джоном в процесі підготовки спектаклю «Око за око» в театрі Джозефа Паппа.

Меріл Стріп і Джон Кейзел Джон був одружений, але з дружиною давно нічого не пов'язувало, так що і він, і Меріл не рахували, ніби вони когось обманюють.Однак доля розпорядилася по-своєму: не встиг Джон порадіти тому, що його разом з другом Робертом Де Ніро і нареченою Меріл затвердили на зйомки в «Мисливці на оленів», як на медобстеження у нього виявили рак.

Меріл підтримувала Джона як могла Роберт Де Ніро наполіг, щоб Кейзела залишили в складі грають акторів, Меріл підтримувала Джона як могла, а режисер Чимино знімав в першу чергу ті сцени, де грав Кейзел.
Меріл була з ним до самого кінця, буквально оселившись в лікарні. Джон Кейзел помер 23 березня 1978 року.

Меріл Стріп і Дон Гаммер Актриса важко переживала втрату. Після смерті Джона брат Меріл поселив її в квартиру свого товариша - скульптора Дона Гаммера, який подорожував по Європі. З його приїздом дівчина планувала піти, однак Дон умовив її залишитися. Наполеглива робота вдень і довгі розмови з Доном вечорами поступово заспокоювали бурю в дівочої душі: гіркота втрати слабшала, а даний брало своє. Дівчина оцінила доброту Дона, його чоловічу надійність, і в тому ж 1978 році вона погодилася вийти за нього заміж.

Меріл Стріп з чоловіком і дітьми З тих пір пройшло 40 років, але їхня сім'я, побудована на любові й довірі, все так само міцна. Джон і Меріл народили і виховали чотирьох дітей - Генрі (1979), Мері (1983), Грейс (1986), Луїзу (1991), яких ретельно оберігали від спілкування з папарацці.

Меріл Стріп зараз

Восени 2018 року вийшов фільм «Mamma Mia! -2» режисера Ола Паркера. У мюзиклі разом з Меріл-Донною Шерідан знялися Шер, Пірс Броснан, Лілі Джеймс і Колін Ферт. Продовження (а точніше, передісторія) виявилося настільки ж запальним, як і перша частина. Трейлер фільму за участю Меріл Стріп «Mamma Mia! -2» У 2019 очікується продовження популярного серіалу «Велика маленька брехня», де Меріл зіграє роль другого плану. Серед її колег по майданчику такі зірки, як Різ Уізерспун, Ніколь Кідман і Шейлін Вудлі.

Меріл Стріп номінувалася на «Оскар» 21 разів За даними на 2018 рік за всю творчу кар'єру актриса була номінована на головну для кожного артиста премію «Оскар» 21 разів.