Росіяни стали економнішими вибирати продукти харчування

Anonim
За статистичними даними, в листопаді поточного року повсякденні витрати споживчі зменшилися на 1% в порівнянні з жовтнем, приблизно 3% в порівнянні з вереснем.
Росіяни стали економнішими вибирати продукти харчування. У порівнянні з листопадом 2012 року видатки зменшилися на 1%, причому, з урахуванням інфляції це зниження склало 6,5-7%.
Осінь цього року можна назвати аномальною. Холодний вересня змінився теплими наступними осінніми місяцями.Бути може, це пояснює таке досить незвичайна поведінка показника-індексу. Також не виключено, що помітно збільшилися за півроку покупки товарів для тривалого користування просто-напросто «відтягнули» деяку частину коштів на себе з російського ринку продуктів.

Росіяни стали економнішими вибирати продукти харчування Таким чином, частка продуктів харчування в щоденних витратах в листопаді цього року зменшилася в порівнянні з листопадом минулого року на 15 пунктів, тобто до 56%. У той час, як частка непродовольчих товарів збільшилася вже до 44%. Споживачі в Росії стали уважніше ставитися до різного роду «бонусів» від торгових мереж, довіряючи покупки тільки перевіреним пропозицій. Росіяни зараз довіряють придбання товарів для будинку, продуктів харчування надійним інтернет ресурсів, частіше віддають перевагу різним промокодом, в тому числі, які можуть помітно скоротити витрати.

У листопаді поточного року повсякденні витрати споживчі зменшилися на 1% в порівнянні з жовтнем Треба сказати, що за осінь поточного року витрати на покупку продуктів зменшилася в номінальному показнику приблизно на 3-7%, якщо порівнювати з восени 2012 року, а в реальному ж такому вираженні зменшення це перевищує 10%. Додамо, витрати на придбання непродовольчих товарів зросли приблизно на 20% в номінальному показовому вираженні, близько 10% - в реальному.
На думку, росіяни стали економнішими вибирати товари і продукти харчування, що говорить про їх практичності.