Як відіпрати білу одежу?

Anonim
Білий колір в одязі вважається одним з універсальних, класичних. У будь-якого сучасної людини в гардеробі є пара білих речей. Але світлий одяг найбільш схильна до забруднень, тому відіпрати її часто дуже складно.

Види плям на одязі

Щоб швидко і ефективно вивести пляму з одягу, потрібно знати його походження і характер. Для кожного бачачи плям існують особливі принципи прання.
Найпоширеніший вид плям - харчові. Ми приймаємо їжу кілька разів на день, тому дуже часто трапляються казуси у вигляді краплі соусу на білій сорочці або пролитого вина на світлі штани. До харчових плям відносяться сліди соків, вина, кави та інших напоїв; плями від фруктів, ягід і фарбувальних овочів; забруднення у вигляді соусів, шоколаду, морозива, жиру від шашликів і так далі.

Деякі харчові плями важко відіпрати Побутові плями можна отримати в процесі виконання звичайної домашньої роботи. Це сліди масла, фарби для стін і підлоги, фарби для волосся і лаків для нігтів, забруднення, отримані в ході якоїсь роботи по дому або на дачі.
Плями цього виду виникають через забруднення одягу будь-якими речовинами, що містять жир або мають густу, в'язку консистенцію. До них можна віднести харчові та побутові жири, кров, соуси і приправи до страв, яйця.

Як відіпрати масло?

Дуже неприємні сліди на білому одязі залишають масла. Плями від них самі трудновиводімиє, особливо, якщо фактура і матеріал речі погано піддаються впливу і проникненню хімічних речовин. Навіть прачки з досвіду роботи говорять, що в умовах пральні важко вивести такі забруднення.
Під час роботи з технікою та інструментами для будівництва (пила, рубанок) на одязі неминуче залишаються сліди від машинного масла. Вони дуже щільно закріплюються на тканині, тому багато хто вважає, що видалити такі сліди неможливо. Однак способів досить.

Пральна машинка впорається не з усіма плямами Щоб ефект був краще, необхідно вживати заходів відразу після отримання плями на одязі. Присипте його товченою крейдою або залийте засобом для миття посуду і залиште на 10-15 хвилин, потім можна проводити звичайне прання.
Багатьом господаркам знайомі ненависні плями, схожі на мокрі сліди на одязі. Вивести їх буває дуже проблематично. Найпопулярніший спосіб - видалення за допомогою солі. Пляма присипається кухонною сіллю, накривається х / б тканиною і прасувати праскою, після чого річ можна випрати.

Як відіпрати кров?

Кров є білковим продуктом, тому її ні в якому разі не можна прати в гарячій воді: білок згортається і прикипають до тканини, і видалення плями після такого прання може зайняти набагато більше часу. Найефективніший спосіб - присипати пляма крові на білому одязі порошком, почекати 30 хвилин і випрати річ.
Ці поради від нашої редакції допоможуть вам уберегти білі речі від долі бути викинутими. Будьте обережні і бережіть улюблений одяг!