ЦБ залишив без ліцензій «Ваш особистий банк» і «Академрусбанк»

Anonim
Банк Росії, який продовжує очищувати банківський сектор, закрив ще дві кредитні організації. Ліцензій позбулися «Ваш особистий банк» і «Академрусбанк».
«Ваш особистий банк» працює в Іркутській області, а «Академрусбанк» - в столиці. Як завжди, пояснення того, чому у банків забрали ліцензії, абсолютно стандартні. «Ваш особистий банк» проводив високорісокванную кредитну політику, а «Академрусбанк» не забезпечував своєчасне виконання зобов'язань перед кредиторами.

Центробанк продовжує закривати неблагополучні банки «Ваш особистий банк» розташовується в шостий сотні рейтингу банків і є учасником системи страхування вкладів, а «Академрусбанк» (сьома сотня рейтингу за активами) - немає. Цікаво, що банки були закриті в той час, як очікувалося вжиття заходів щодо двох більших гравців - «СБ-банку» і банку «Таврійський». Вони обидва мають проблеми з грудня 2014 го.
Редакція нагадує, що 26 січня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило суверенний кредитний рейтинг Росії до «сміттєвого».