Чим обумовлена ​​популярність віртуальних робочих столів (DaaS)

Anonim
Хотіли б Ви, щоб всі Ваші документи і програми завжди знаходилося під рукою, в якій точці світу ви б не знаходилися?

Звичайно, таку можливість легко забезпечити, якщо весь час возити з собою ноутбук і диск із записаною на ньому інформацією. Але є і більш сучасне рішення! Віртуальний робочий стіл дозволяє отримувати віддалений доступ через Інтернет до всіх даних, які ви на ньому зберігайте, а також всіма програмами, з якими Ви працюєте. Таким чином, вам не доведеться більше тягати з собою купу дисків і флешок, оскільки все, що вам необхідно, буде знаходитися вже в готовому вигляді на віртуальному робочому столі. Ця послуга отримала назву DaaS - Desktop as a Service.
Технічно віртуальні робочі столи створюються на базі хмарної платформи VMware і відрізняються від вже звичних віртуальних серверів тим, що дозволяють надати кінцевому користувачеві віддалене робоче місце по захищеному каналу даних. Рішення DaaS забезпечує повноцінний доступ до робочого простору з будь-якого куточка світу, де проведено Інтернет. На віртуальному робочому столі знаходиться вже повністю готова до роботи і звична користувачеві Microsoft Windows, пакет Microsoft Office, базовий набір програмного забезпечення, без якого не мислимо функціонування сучасного офісу. При цьому на віртуальний робочий стіл можна додатково поставити будь-необхідне програмне забезпечення.
Переваги віртуальних столів DaaS

  • Безпека: всі дані передаються по шифрованому каналу, що не допускає вихід інформації за межі Вашої компанії. Вміст жорстких дисків піддається резервного копіювання, а документи і програмне забезпечення скануються на наявність вірусів сучасними антивірусами.
  • Мобільність: користувачі отримують доступ на віртуальний робочий стіл з усім необхідним програмним забезпеченням і даними в будь-який час і з будь-якого пристрою, що має доступ в Інтернет. Немає необхідності пересилати файли по пошті, оскільки всі вони виявляються доступними на робочому столі.
  • Оперативність: 100 робочих місць можна організувати за пару годин!
  • Великий обсяг системних ресурсів: ви не залежите від швидкодії та обсягу оперативної пам'яті вашого персонального комп'ютера, оскільки вся основне навантаження лягає на віддалений сервер і хмарну інфраструктуру провайдера.
  • Висока швидкість з'єднання: для доступу до DaaS використовується вдосконалений протокол PCoIP, що вирішує проблему двосторонньої передачі потоків мультимедійної інформації і знижує мережеву навантаження - так для нормальної роботи вистачить каналу 3G стільникового телефону.
  • Простота використання: працювати з DaaS так само легко, як з столом Windows, встановленим на стаціонарному комп'ютері - користувачі навіть не здогадаються, що вони працюють в хмарі.

Все більше звичайних користувачів, індивідуальних підприємців і цілих компаній переходять на робочі столи DaaS. Основні причини були перераховані вище. Спробуйте, і Ви зможете переконатися, що використовувати віртуальні столи DaaS дійсно вигідно і в плані гарантії безпеки інформації, і в плані економії коштів на придбання дорогого апаратного і програмного забезпечення.