Самі противні речі, які роблять дівчата: сексистські стереотипи

Anonim
До жінок пред'являється величезна кількість вимог, причому часом взаємовиключних. Спробуйте-но бути одночасно кар'єристкою і хорошою матір'ю, привабливою для чоловіків і при цьому скромною, самостійної - але уважною до думки рідних!

Від жінок вимагають за все і відразу Справедливості заради відзначимо, що від чоловіків теж вимагають багато чого - приховувати почуття, бути сильним, «добувати мамонта» і взагалі всіляко підкорювати світ. Але сьогодні ми хочемо поговорити про жінок - а точніше, про стереотипи, які створюються навколо образу ідеальної дівчини.

Дівчата не прибирають за собою волосся

Світлі поверхні у ванній кімнаті - чудовий привід для збору «компромату» у вигляді опалого волосся. Як так вийшло, що лисими частіше бувають чоловіки, а випали волосся помічають тільки жіночі? Особливо неприємно грудки темного волосся виглядають в стоці ванній, а вже як їх «люблять» сантехніки - не передати словами!

Насправді волосся випадає у всіх

Чому дівчата прикидаються, що їм добре?

Є дівчат тільки одне: вони роблять це не заради себе, а заради партнера. Просто не хочуть зачепити чоловіче самолюбство в найвідповідальніший момент. Думки чоловіків з цього питання розходяться: одні ігнорують подібне «творчість», а другі сприймають його як нечесну гру.

Чому дівчата симулюють оргазм? Однак проблема серйозніша, ніж виглядає на перший погляд: в по-справжньому довірчі стосунки ні жінці, ні чоловікові (а буває і таке) не прийде в голову прикидатися, що відчувають задоволення. Для уважного партнера такого роду обман повинен стати серйозним приводом придивитися до відносин.

Читають переписку партнера

Навіть самі «неревнивих» дівчата потайки задивляються на екрани смартфонів, що належать хлопцям і чоловікам. Раптом там промайне оповіщення про нове повідомлення в соцмережі або месенджері? За першим рядкам нелегко здогадатися про зміст меседжу, але навіщо тоді жінкам дана фантазія? Справедливості заради редакція узнайвсё.рф хоче відзначити, що і чоловікам подібна поведінка не чуже.

Часом підозрілість підштовхує нас до стеження за близькими

Зневажають інших жінок

Дивно, але в епоху фемінізму деякі дівчата продовжують стверджувати, що представниці жіночої статі гірше за чоловіків - по крайней мере, дурніший. Багато відверто потішаються над подругами, начальниця або сусідками, виставляючи їх у непривабливому світлі перед оточуючими. Себе, природно, вважають на рівень вище. Цьому феномену є назва: внутрішня мізогінії.

Всупереч поширеній думці, жіноча дружба існує. Перевірено. Це коли жінка підтримує стереотипи про «всі баби стерви» і «блондинка до мозку кісток», як би відсторонюючись від своєї гендерної приналежності. Так вона хоче вислужитися перед чоловічим співтовариством і довести, що вона не така. Але на практиці жінкам варто було б озирнутися навколо і переконатися в тому, скільки навколо прекрасних потенційних союзників.

Постійно розміщують Селфі в соцмережах

А як інакше передати неземну красу? Особливо коли є маса приводів: в сотий раз сходила в кафе, побувала в тренажерному залі, випав сніг, пожовтіло листя, кіт мило ліг на грудях. Природно, все це заслуговує на увагу оточуючих, які і так в курсі про зміну сезонів, чули про кота і бачать обличчя героїні більше ніж один раз на день.

Деякі роблять «себяшкі» по сто разів на дню

Щохвилини перевіряють лайки під фото

Звичайно, цим грішать не тільки жінки, але вони не уникли цієї шкідливої ​​звички.Важливо, щоб красу не тільки побачили, а й оцінили. На щастя, творці соцмереж все передбачили: кожен лайк - один схвальний жест, таке віртуальне послання зі змістом «агов, а ти красуня!». І дуже добре, що поки ніхто не наважився додати «дізлайкі»: залежність від чужої думки, навіть в соцмережах, набуває загрозливих масштабів.

Залежність від лайків в соцмережах - справжня проблема

Читають «ванільні» жіночі романи

Якщо раніше їх друкували в книгах кишенькового формату з противними рожево-блакитними обкладинками, то сьогодні їм на зміну прийшли «50 відтінків сірого» і подібні творіння. І нехай дівчина сто раз сноб і книголюб, а за сумісництвом магістр філології, вона майже напевно потай збуджується від фраз «він увійшов до неї як ніж у масло» або «її квітка розпустилася і жадав вогню».

Любовні романи дозволяють перенестися в світ фантазій У чоловіків теж є свої guilty pleasures (дослівно - «сороміцькі задоволення»), наприклад - примітивна бойова фантастика, де закуті в космоброню прості сисадміни показують чудеса спритності і сили.

Уявляють себе вагітними перед дзеркалом

І неважливо - збирається дівчина стати матір'ю найближчим часом або просто побачила в автобусі принца своєї мрії - вона точно робить це перед дзеркалом. Щоб досягти необхідного ефекту, потрібно небагато: випити пару літрів води в один присід або підкласти під одяг подушку. Виходить реалістично і живіт виглядає чи то на кілька тижнів, то чи на 7-8 місяців вагітності.

Завжди цікаво уявити себе трохи інший

Потайки їдять шкідливу їжу

І при цьому розповідають направо і наліво про правильне і здорове харчування, захоплюються смаком спаржі, брокколі і чистої води. А коли ніхто не бачить, душа вимагає свята, а улюблене шоколадне морозиво самотньо стоїть в морозилці, чому б не відступити від правил? І потім, звичайно ж, з незворушним обличчям продовжити розповідати про те, чим, кому і як часто потрібно харчуватися.

Багато людей заглушають переживання і стрес їжею

Перестають голитися під час відсутності чоловіка

Ноги, пахви і інтимні частини тіла безсоромно заростають волосками, коли спереду не маячить перспектива хоча б романтичного побачення. Розірвати порочне коло змусить хіба що поїздка на море або відвідування лікаря. А ходити вдень в джинсах, а ввечері в затишній піжамі можна і з бурхливою рослинністю де завгодно.

Виявляється, на ногах росте волосся. Хто б міг подумати! У суспільстві це вважається жахом жахливим, але варто задуматися: чому? Мати рослинність на тілі - абсолютно нормально. До середини 60-х років світ навіть не замислювався про те, щоб голити волосся, поки в компанії Gilette не придумали, як розширити ринок збуту. Саме тоді жінкам розповіли, що мати волосся десь крім голови - непристойно (на сайті є великий матеріал про відомих брендах, які були помічені в неетичних і скандальних вчинках).

Залишають посуд до ранку в раковині

У запущених випадках - до вечора наступного дня. Зазвичай при цьому висувається залізобетонний аргумент: посуд, замочений у воді, краще відмивається. У підсумку звичайна лінь підноситься як прояв хазяйновитість і раціональності. Головне, не переборщити з термінами замочування - в залишках їжі активно розмножуються бактерії, які при першій слушній нагоді перекочують на кухонну губку, а потім і на решту посуд.

Мити посуд повинна посудомийка Ми особисто вважаємо, що у роботи немає гендеру - іншими словами, не існує «чоловічих» і «жіночих» обов'язків. А посуд, згідно влучним висловом з рекламного ролика, повинна мити не жінка, а посудомийка.

Плачуть, щоб домогтися бажаного

Не всіх чоловіків здатні розчулити жіночі сльози, але деякі дівчата не залишають спроб саме так домогтися бажаного: роздобути нову шубу, сумку за вартістю літака або путівку в жаркі країни.Іноді доводиться акумулювати всі сили і згадувати найгірше і жахливе, щоб видавити з себе хоч сльозинку.

Люди іноді плачуть, щоб отримати бажане І не кажіть, що так чинять тільки діти - у жінок за 40 це теж трапляється. Чоловіки дійсно плачуть рідше жінок - маніпуляційні прийоми у них інші. Найчастіше це загрози, тиск і зайва наполегливість після сотого «ні».
А ще дівчата передаровують невдалі презенти, їдять смакоту пальцями з банки, смачно колупаються в носі, «приміряють» прізвища нових хлопців, збирають груди перед дзеркалом, щоб візуально її збільшити і роблять багато чого іншого, що не в'яжеться з їх ретельно відшліфованими образами (нав'язаними індустрією краси і патріархальними стереотипами, зазначає редакція узнайвсё.рф).
Ми навіть не сумніваємося в тому, що ви впізнали себе в одній з цих історій. Але важливо пам'ятати ще й про те, що все це - нормально. Нормально навіть відчувати душевний біль і мати фобії - наприклад, зарубіжні зірки відкрито розповідають про свої страхи.