Видача кадастрових документів: нововведення 2014 року

Anonim
Кадастровий паспорт є необхідним документом при оформленні будь-яких угод з нерухомістю.

В середньому, процедура отримання даного документа займає від 5 до 20 днів. Багато юридичні компанії сьогодні пропонують послугу за строковим оформлення кадастрових паспортів.

Що таке кадастровий паспорт?

З метою систематизації відомостей про наявні на території РФ об'єктах нерухомості був введений в дію Закон №221 «Про ГКН». Згідно з цим законодавчим актом, кожен будинок, квартира, земельна ділянка або об'єкт незавершеного будівництва повинен бути зареєстрований в єдиному державному кадастровому реєстрі. Будь-яка зміна статусу нерухомості, зміна власника, перепланування приміщення є приводом для поновлення відомостей і отримання нового документа даного типу.

Нерідкі ситуації, коли буває необхідно оформити кадастровий паспорт терміново. Так як при укладанні будь-яких договорів, які передбачають передачу прав власності на об'єкти нерухомості, вимагається надання паспорта, термінове оформлення може стати єдиним вирішенням даної проблеми.

Які ж відомості містить цей документ? Розрізняють декілька форматів паспортів. Різні версії виписок з Держреєстру призначені для таких категорій нерухомості:

  • житлові та нежитлові об'єкти;
  • земельні ділянки;
  • об'єкти незавершеного будівництва.

Але навіть при обліку різних форматів, є відомості, які містяться в кожному з них. Перш за все, в паспорті вказується порядковий номер, під яким об'єкт зареєстрований в кадастровому реєстрі. Далі слід розташування нерухомості і ім'я власника. Також уточнюється документ, згідно з яким було визначено право власності.

Як отримати кадастровий паспорт?

Починаючи з 2014 року, видачею кадастрових документів займається виключно Кадастрова Палата. Щоб зробити запит на виписку з держреєстру, потрібно звернутися в місцеве представництво цього державного органу, представити необхідні документи та сплатити держмито.

В даний час багато юридичних компаній пропонують посередницькі послуги при отриманні кадастрових документів. Особливо актуальна така допомога, якщо оформлення кадастрового паспорта потрібно терміново. Безумовно, за послуги фірмі доведеться заплатити певну суму. Однак, як показала практика, найчастіше такі витрати бувають виправдані швидкістю отримання необхідного документа.Якщо ж претендент має достатній запас часу, він цілком може і самостійно отримати кадастровий паспорт, звернувшись в потрібне територіальне представництво кадастрової Палати або подавши заявку на офіційний сайт Росреестра.

Джерело публікації - сайт http://vipisca.ru, що розповідає як отримати виписку з ЕГРЮЛ.