Найдорожче шампанське в світі

Anonim
Що таке шампанське сьогодні знають абсолютно все. Цей ігристий напій є чи не головною прикрасою святкового столу. Пляшку шампанського неодмінно відкривають в найзнаменніші моменти життя. Тому кожен намагається вкусити в хвилюючий момент найдорожче шампанське.

Дорогі сорти шампанського

Шампанському, як напою, налічується не одна сотня років. Якщо бути точним, то три з половиною століття. І за цей час всі звикли до того, що чим вища ціна на шампанське, тим воно якісніше і, відповідно, смачніше. Однак, це не завжди так. У вартість туру не завжди говорить про якість і, тим більше про смакові характеристики напою. Проте, хороше шампанське - це розкішний і воістину святковий напій. Але і досить дороге задоволення. І перш ніж зрозуміти, яке шампанське найкраще, потрібно зрозуміти, чому ціни на напій часом так високо злітають.

Гарне шампанське - дороге задоволення По-перше, іноді ігристе вино дорого коштує через пляшку. Досить часто деякі компанії розливають своє елітне шампанське в ексклюзивну тару, найчастіше із золота, прикрашеного діамантами та іншими коштовностями. Ясно, що точно такий же напій у звичайній пляшці буде коштувати в рази дешевше. На смак шампанського стильна упаковка ніяк не впливає, але навіть на унікальну пляшку зі звичайним напоєм знайдеться свій покупець.
По-друге, ціна на елітне шампанське стає вище в тому випадку, якщо воно зроблено за певною незвичайної технології або має великий термін витримки.

З хорошого шампанського будують піраміди Експерти, які аналізують ринок вин і, шампанського, зокрема, говорять, що найкраще шампанське в Росії і в світі виробляють ті компанії, які мають в своїх льохах напій на різного покупця: і дороге, і дешеве. Виробники тільки дорогого ігристого вина фахівців трохи насторожують, адже не всі можуть спробувати вміст ексклюзивної пляшки. Але бувають і такі випадки, коли нечувана ціна на пляшку шампанського обгрунтована якимось історичною подією.

Чим старше шампанське, тим воно дорожче Найдорожче шампанське сьогодні називається Shipwrecked 1907 Heidsieck. Кожній пляшці вже більше ста років. Саме це ігристе поставляли в Російську Імперію на початку двадцятого століття спеціально для царської сім'ї. Один з кораблів з елітним алкоголем під час транспортування зі Швеції зазнав аварії і затонув. Судно було торпедоване в період Першої Світової війни підводним човном німців. Під час атаки пляшки, як не дивно, залишилися цілими.Їх виявили водолази тільки в 1998 році, під час обстеження затонулого шведського корабля Jönköping в Фінській затоці. Всього в світі залишилося 2000 пляшок, тому і ціна на найдорожче шампанське кусається. Shipwrecked 1907 Heidsieck зараз можна купити тільки в елітних московських готелях.

Shipwrecked 1907 Heidsieck - найдорожче шампанське сьогодні Це дійсно унікальне шампанське, адже пляшки пролежали на морському дні близько 80 років. Кажуть, що фактично напою 300 років і воно прибутку прямо з виноградників Heidsieck. Тому вік і історія зробили з ігристого цінний напій з чудовим смаком і якістю. Скільки коштує найдорожче шампанське? Shipwrecked 1907 Heidsieck продали за 275 тисяч доларів за одну пляшку. І це на сьогоднішній день є рекордною ціною.

Найкраще шампанське

Поступається в ціні Shipwrecked 1907 Heidsieck, але, за словами фахівців, не поступається за смаковими якостями шампанське знаменитого будинку Dom Perignon White Gold Jeroboam. Колекція елітного напою випускається обмеженою партією виключно в урожайні роки. І кожна пляшка шампанського прикрашена білим золотом. Таку і відкривати шкода, однак, цінителі елітного алкоголю і розкішної тари все таки знайшлися. Так, в 2005 році трилітрова пляшка з цінного металу з благородним напоєм на новорічному аукціоні пішла за 40 тисяч доларів.

Dom Perignon White Gold Jeroboam визнано найкращим шампанським у світі

Найсмачніше шампанське

Безперечно в лідерах і за смаковими якостями, і за ціною шампанське від будинку Perrier-Jouet, який так само виробляє аристократичний напій обмеженими партіями. Вартість шампанського дуже висока, проте, вона повністю виправдана. За шалені гроші покупець отримає унікальне ігристе вино, яке було створено спеціально на його смак.

Perrier-Jouet вважається найсмачнішим шампанським Іншими словами, замовник повинен приїхати в місто, де випускають шампанське і особисто простежити за процесом його створення. Клієнт повинен контролювати весь шлях виробництва, постійно радячи майстрам: з якого винограду видавити сік і скільки цукру додати в напій. За бажанням покупця можна нанести на етикетку потрібне ім'я і прізвище. Ну а після шампанське відправляється не в руки нового власника, а в льох - старіти на вісім місяців. Тільки після цього ігристе вино досягне своєї досконалості. На думку авторів ідеї, задумка видалася цікава і незвичайна, правда, за таке унікальне шампанське доведеться викласти чимало грошей.

На пляшку шампанського Perrier-Jouet можна нанести власне ім'я речі, саме Perrier-Jouet називається інше дороге шампанське, ціна якого в кілька разів перевищує вартість аристократичних вин популярних марок. Perrier-Jouet справила компанія PernodRicard в 2009 році. Це строго лімітована партія для надбагатих покупців. Дороге шампанське справили у Франції для експорту, щоб цінителі всього світу могли переконатися в якості продукції компанії, яка знаходиться в тіні брендових заводів. Серія складалася всього з 100 упаковок, у кожній було по 12 пляшок. Люксовий напій відправили в Японію, США, Китай, Росію, Великобританію і Швейцарію. Вартість дорогого напою оцінена в 1000 євро за пляшку об'ємом 0,75 літрів. Але для кінцевого споживача вино коштувало близько 6,5 тисяч доларів. Але за такі гроші можна спробувати шампанське, яке передає багату палітру квіткових і фруктових ароматів.

Найдорожче шампанське в світі

У рейтингу найдорожчих шампанських вин не хочеться обходити стороною французький напій Cristal.

Cristal - найдорожче шампанське в світі Це один з найдорожчих брендів на планеті. Напевно кожен чув і навіть можливо пробував таке. Його смак і аромат, безсумнівно, гідні поваги. Однак, не так давно у компанії Cristal виявилася велика проблема з постачання свого напою в Росію. Можливо, що найдорожче шампанське можуть припинити постачати на російський ринок. І пов'язано це з тим, що у компанії виробника з'явилися розбіжності з приводу назви бренду. Російська компанія Кристал Роялті, яка виробляє якісну горілку, заявила, що ім'я іноземного колеги - шампанського будинку Cristal - схоже на її власне. І покупці часто плутають дві різні компанії.Це доставляє незручності російському лікеро-горілчаному заводу. Згідно з останніми даними, торгову марку Cristal відмовили в правову охорону на території Росії.
Але найдорожче вино - не обов'язково шампанське. Наприклад, як вдалося дізнатися редакції, в Росії одним з найдорожчих напоїв вважається Херес Massandra 1775. Пляшку цього вина в 2001 році на аукціоні Sotheby's в Лондоні продали за 43 тисячі 500 доларів. Детальніше про найдорожчих винах в світі можна почитати тут.