Джордж Лукас (George Lucas) біографія, фото, особисте життя 2019

Anonim

Біографія Джорджа Лукаса


В наші дні ім'я Джорджа Лукаса міцно асоціюється з джедаями, ситхів, Евока та іншими персонажами легендарних «Зоряних воєн». Великий режисер став творцем цілої всесвіту - величезного світу, який живе за своїми власними законами. Джордж Лукас був його творцем, а він - головним творінням в його житті. Однак світ «Зоряних воєн» був і залишається далеко не єдиним дітищем великого майстра.
Працюючи в якості режисера, сценариста і продюсера, Джордж Лукас приклав руку до створення величезної кількості найрізноманітніших стрічок, ставши учителем і наставником для незліченної кількості авторів, які працюють в жанрі пригодницької фантастики.

Дитинство і юність Джорджа Лукаса

Майбутній відомий режисер з'явився на світло в невеликій містечку Модесто, в центральній частині Каліфорнії. Його батько володів маленьким магазинчиком канцелярських товарів, а мама була домогосподаркою. Джордж Лукас збирається розлучитися з великим кінобізнесом Як згадує сам великий режисер, з самих ранніх років його головним захопленням була техніка. Все своє дитинство він майстрував, паял і скручував різні технічні установки. Саме цей образ хлопчика-винахідника Джордж Лукас згодом втілить в одному з кореневих персонажів «Зоряних воєн» - Енакін Скайуокер. Також як і його персонаж, Джордж Лукас з ранніх років мріяв автогонками. Більш того в якийсь момент він всерйоз вирішив присвятити своє життя професійному спорту. Однак в один день, повертаючись додому після школи, Джордж потрапив в серйозну аварію. Його автомобіль вилетів в кювет, а він сам отримав ряд серйозних травм.Після цього випадку майбутній режисер змінив свої погляди на життя, і до мрії про кар'єру автогонщика більше ніколи не повертався.

Перші кроки Джорджа Лукаса в кінематографії

У середині шістдесятих років Джордж Лукас надійшов в кінематографічну школу, що діє при Університеті Південної Каліфорнії. Саме в цей період він дебютує в якості режисера і сценариста, знімаючи ряд короткометражних фільмів. Найбільш примітною його роботою цього період стає стрічка «Електронний лабіринт THX 1138 4EB», створена в жанрі антиутопії і оповідає про людської цивілізації, що знаходиться під контролем розумних машин.

Джордж Лукас в молодості Картина побачила світ в 1967 році і принесла молодому режисерові перші нагороди (перемога на Національному фестивалі студентського кіно). Однак найголовнішим призом для Лукаса стало не це. В якості своєрідної нагороди компанія Warner brothers надала молодому автору можливість спостерігати за процесом створення однієї зі своїх картин. За щасливим збігом обставин такою стала стрічка «Веселка Фініана» Френсіса Форда Копполи.
Два молодих режисера швидко знайшли спільну мову і потоваришували. У 1969 році Коппола і Лукас спільними зусиллями створять власну кіностудію - American Zoetrope. Саме тут роком пізніше буде знята повнометражна версія стрічки «THX-1138». Картина не мала великого комерційного успіху, однак серед поціновувачів кіно і сьогодні вважається одним з класичних творів в жанрі наукової фантастики.
Після цього творчі шляхи двох режисерів на час розійшлися. Коппола почав знімати «Хрещеного батька», а Лукас - молодіжну комедію під назвою «Американські графіті». Характерно, що саме з цією стрічкою Джордж вперше був номінований на «Оскар» (відразу в п'яти номінаціях), а також отримав «Золотий глобус».

Джордж Лукас - творець Зоряних воєн

«Зоряні війни» і подальша професійна кар'єра Джорджа Лукаса

Успіх фільму «Американські графіті» створив Джорджу Лукасу хорошу репутацію в кінематографічному співтоваристві і дозволив всерйоз взятися за роботу над новим масштабним проектом. У 1974 році тривала робота над сценарієм була закінчена. Новий проект отримав назву «Зоряні війни», однак до його реалізації було ще далеко Вся справа в тому, що в той період фільми в жанрі наукової фантастики були для Голлівуду ще великий рідкість. Видатні студії одна за одною відмовлялися братися за реалізацію сценарію, наївно вважаючи, що «це» не буде нікому цікаво.
Своєрідним порятунком для Лукаса стала кінокомпанія «20th Century Fox», переживала в той момент не найкращі часи. Робота над фільмом почалася в 1977-му році. Характерно, що Джордж Лукас повністю відмовився від своєї зарплати в обмін на сорок відсотків від майбутніх касових зборів (которийх, втім, могло і не бути).
Однак режисер не прогадав. Перша частина всесвітньо відомої саги «Зоряні війни: Нова надія» стала світовою сенсацією, окупивши початковий бюджет в 11 млн доларів більше ніж в 70 (!) Разів. Картина отримала шість статуеток Оскара, і вмить зробила Лукаса легендою Голлівуду.
Фільм забезпечив своєму автору безбідне життя і повну свободу творчості. Джордж Лукас про нові Зоряних війнах. Саме тому досить дивним видається той факт, що до режисерської стезі Лукас повернеться лише тільки через 22 роки. У період з 1977 по 1999-й він працює в якості продюсера і сценариста, створюючи такі популярні стрічки як «Зоряні війни» (5 і 6 епізоди), «Поліцейський з Беверлі Хілс», «Індіана Джонс», «Земля до початку часів» . У 1999-му році вже в якості режисера Лукас почне працювати над новими епізодами легендарних «Зоряних воєн». У період з 1999 по 2005-й на екрани вийдуть три нові серії популярної саги, кожну з яких зніме особисто Джордж Лукас.
У 2013 році в пресі стали активно мусуватися чутки про зйомки нової серії кіноепопеї.

Особисте життя Джорджа Лукаса

У 1969-му році Джордж Лукас одружився на американці Марсии Лу Гріффін, яка в якості редактора працювала з ним над дебютним епізодом «Зоряних воєн». Їх шлюб тривав 14 років. Однак рідних дітей у них так і не з'явилося. У 1981 році пара вирішує взяти з дитячого будинку дівчинку Аманду, яка стає їхньою дочкою. Після розлучення, що послідувало двома роками пізніше, вона залишиться з прийомною матір'ю. У 1988 і 1993-му Лукас усиновить ще двох дітей - дівчинку Кеті і хлопчика Джетта.

Джордж Лукас з першою дружиною Незабаром після цього в пресі почнуть з'являтися чутки про заручини продюсера з американською співачкою Ліндою Ронштадт. Однак їх весілля так і не послідувало.
Останнім часом Джордж Лукас часто з'являється на публіці з президентом фірми Ariel Investments Меллоді Хобсон. Але про весілля мови поки не йде.