Проктолог: інтимність і етика професії

Anonim
Якщо всі діти панічно бояться стоматолога, то для дорослих найстрашнішим представником медичної сімейства стає проктолог. .

Багатьом навіть складно зізнатися самому собі, що хвороба розташувалася в такому інтимному місці. Показати це іншій людині, нехай і багато видавшему фахівця - справжня проблема. Навіть запис до лікаря для багатьох стає випробуванням, адже оголосити свої муки доведеться і приймаючої дзвінки медсестрі.

Пошук першокласного спеціаліста

Проктолог - один з тих лікарів, в професії яких однаково важливі професіоналізм, етика і делікатність. Напевно ви, як і інші пацієнти, відчуваєте занепокоєння щодо того, щоб інформація не вислизнула за двері кабінету, а проведені маніпуляції були безболісними. Лікар проктолог в регіональній поліклініці не завжди володіє потрібними якостями.

Виниклий в якості інформаційної мережі Інтернет нині пропонує і ряд необхідних послуг: на сайті doctu.ru ви можете оцінити можливості і досвід усіх провідних фахівців вашого міста і вибрати підходящого. Вам не доведеться злякано пояснювати реєстратору суть проблеми, можна просто здійснити запис до лікаря через сторінку сайту.

Що чекає на прийомі?

Жодна з медичних спеціалізацій НЕ удостоювалися такої уваги любителів жартів, як проктология. Веселуни барвисто малюють самі огидні сцени перед потенційними клієнтами лікаря, розписуючи збочені пози і дуже хворобливі відчуття. Але будь-який проктолог в Москві переконає в протилежному: при можливості виникнення больових відчуттів пацієнта проводиться анестезія, а дослідження проводиться в лежачому бічному положенні пацієнта. Запис на прийом до лікаря зможе розвіяти всі страхи і вирішити проблему щоденних мук.

Базовий огляд проктолога включає мануальное дослідження прямої кишки в області геммороідальних вузлів і більш глибоке, інструментальне. У деяких випадках потрібно і колоноскопія - ретельне дослідження кишечника. Больові відчуття в області прямої кишки - свідоцтво того, що вам буде потрібно знеболювання. Здійснюючи запис до лікаря через Інтернет, краще в коментарі уточнити подібні нюанси і попереднє лікування, якщо воно виявлялося.

Хороший проктолог - величезна рідкість. Пов'язано це, в першу чергу, з тривалістю навчання, на яку зважиться не кожен. Більш того, специфіка вимагає делікатності і м'якості маніпуляцій. Тому найкращим варіантом пошуку стає Інтернет. Тут ви зможете оцінити можливості і досвід роботи всіх фахівців, не телефонуючи поліклініки і не збиваючись з ніг. Запис до лікаря в Москві вже перестала представляти собою складність - це справа 15 хвилин!