Як грамотно спроектувати відкритий басейн?

Anonim
Уявіть собі відкритий басейн під блакитним небом і яскравим сонцем … Який інший штучна водойма на власній ділянці може володіти такою кількістю достоїнств?

Можливість зіграти, лежати під теплими променями сонця, дихати свіжим прохолодним повітрям - ці переваги роблять облаштування відкритого басейну досить привабливою перспективою. Такі купелі будуються як на приватних ділянках, так і в готелях, санаторіях і навіть в прибережних курортних зонах Анапи і Криму.
Приймаючи рішення будувати купальну зону на відкритому повітрі, його майбутній власник повинен вирішити, чи будуть це пластикові басейни з поліпропілену, стаціонарний бетонні або каркасні конструкції.
У кожного з цих видів конструкцій є свої переваги і недоліки, які слід брати до уваги при проектуванні резервуара. Найміцнішою конструкцією вважається залізобетонний басейн - саме завдяки термінів експлуатації така конструкція найчастіше привертає власників ділянок. Вважається, що саме залізобетонні конструкції можуть прослужити довше за інших, проте, для цього необхідний грамотний догляд.
Поліпропіленові басейни також володіють чималим списком переваг. Вони неймовірно прості в монтажі, за ними легко доглядати, а ремонт таких конструкцій не вимагає особливих зусиль, знань і грошових витрат. Також пластикові конструкції відрізняються невисокими цінами і вважаються відмінним рішенням для облаштування дачних ділянок.
Приступаючи до проектування басейну, важливо замовляти будівництво досвідченій команді будівельників. При цьому необхідно обговорити з ними всі деталі щодо майбутньої конструкції.
Опишіть форму ємності, її розміри і дизайн: при точної формулюванні замовлення ви зможете отримати хороший результат роботи. Проектуючи зовнішній вигляд басейну на відкритому повітрі, можна реалізовувати найрізноманітніші ідеї. Можна пристроювати місця для сидіння, поручні, сходи. Також можна додати в конструкцію систему підсвічування.
Крім елементів декору необхідно продумати, яке додаткове обладнання буде встановлено в басейні. Обговоріть з будівельниками, якою буде система фільтрації, водопостачання.
Побудувавши сам резервуар, приділяйте достатньо уваги його змістом. Придбайте якісні засоби для очищення та догляду за басейном. Регулярно стежте за станом води в ньому.
Необхідно звертати увагу на той факт, що басейн на відкритому повітрі вимагає набагато більше уваги ніж резервуар, побудований в приміщенні.
Успіхів!