Британські архітектори створили екобудинок з парком на даху

Anonim
Багато жителів Лондона страждають від того, що їх рідне місто не такий багатий зеленими насадженнями, наскільки їм би хотілося.Деякі беруть процес озеленення в свої руки, інші вдаються до допомоги професіоналів. Архітектурна компанія Bere Architects створила екобудинок, на даху якого, розмістився цілий парк.
Архітектори зробили власникам лондонського будинку справжній подарунок, розбивши на даху зелений парк з сорока дерев, безлічі чагарників і невеликого ставка. Стіни будинку зроблені не з бетону, а з гранульованого доменного шлаку, який можна придбати за копійки або зовсім отримати безкоштовно на будь-якому металургійному заводі.

Екодім з садом на даху Матеріал, з якого побудований незвичайний будинок, є хорошим теплоізолятором і не проводить вологу. Вікна житла захищені потрійними склопакетами, які до мінімуму скорочують теплові втрати. - На даху будинку встановлені сонячні батареї, тому мешканці забезпечуються безкоштовною екологічної електроенергією, - пише один з мешканців Твіттера.
Архітектори зробили не тільки дизайн проект однокімнатної квартири екодома, інші приміщення теж не залишилися без уваги профессіоналов.Оні постаралися створити таку обстановку, яка несе свій настрій, атмосферу і характерні риси. Родзинкою екожіліща став сад. Зростаючі в ньому рослини виконують не тільки естетичну функцію, але і грають роль теплоізолятора, а також захищають будинок від прямих сонячних променів. Ставок накопичує дощову воду, яка нагрівається в ньому, а потім вирушає на потреби мешканців.
Редакція сайту «Узнайвсе» бажає своїм читачам створити для себе затишне й комфортне житло.