Правильний вибір комерційного об'єкта - основа успішного бізнесу

Anonim
Підбір офісів, складів або торгових приміщень - важливе завдання будь-якого бізнесмена.
В даний час активно зростає число середніх фірм, яким потрібно приміщення для ведення їх бізнесу, але купити офіс їм не під силу. На допомогу приходять бізнес-центри, які надають комерційні приміщення в оренду. Запорукою успішного і прибуткового бізнесу є місце розташування об'єкта і тип комерційної нерухомості. Специфіка підприємницької діяльності така, що для підприємця дуже важливо уважно і обдумано підійти до вибору нерухомості.

Продаж комерційних об'єктів

За останній тиждень травня обсяг пропозицій, зафіксований на ринку комерційної нерухомості, підвищився. Продаж комерційних об'єктів показала, що лідируюче положення, як і раніше, - у офісних приміщень. Їх частка на ринку становить 49%. За ними слідують склади з 22,4%, на третьому місці - торгові приміщення - 16,1%.

Продаж комерційної нерухомості - справа серйозна Об'єкт комерційної нерухомості слід підбирати конкретно за родом своєї діяльності, при цьому ретельно аналізувати всі запропоновані варіанти, звертаючи увагу на ціну і його розташування. Щоб придбати або взяти в оренду склад, потрібно знати види складських приміщень. Вони відрізняються один від одного площею, місцем розташування, вантажопідйомністю обладнання, а також складської інфраструктурою. Склад підбирається в залежності від матеріалів, які планується зберігати в ньому. Важливі і такі моменти, як теплоізоляція приміщення, наявність систем обігріву і кондиціонування повітря, а також пожежна безпека.

Оренда офісів

Щоб компанія могла активно розвиватися і стабільно працювати, підприємцю слід правильно вибрати офіс. Оренда офісів в останні роки стала для багатьох звичною справою. Не варто забувати, що офіс слід добре облаштувати і підійти до справи максимально відповідально. Для початку вирішіть, яка повинна бути площа приміщення. Вона залежить від кількості людей, які мають там працювати, і від передбачуваного числа клієнтів. У клієнтському офісі, як правило, присутня зона очікування для відвідувачів, а столи співробітників розташовані так, щоб вони могли спокійно займатися своєю роботою.

Оренда офісу - важлива складова будь-якого бізнесу Про розташування офісу слід сказати окремо. У будівлі повинні бути присутніми парковка і вільний під'їзд до нього. Та й загальний стан доріг теж грає свою роль. Розташування в районі, де автомобільні пробки - часте справу, стане бар'єром для клієнтів, які захочуть звернутися в компанію. Навіть поверховість грає свою роль. Наприклад, в Європі вважають, що, чим вище поверх, на якому розташований офіс, тим вище статус компанії.
Вартість оренди - окрема стаття витрат. Зайве дорогий офіс може запросто розорити компанію. Тому краще вирішити відразу, яка вартість оренди буде для вас доступною. До речі, на сьогоднішній день Москва є другим за рахунком містом в Європі, де спостерігається найвища ціна оренди офісних приміщень. У цьому плані вона поступається тільки Лондону. У британській столиці платять в рік 1652 долара за один "квадрат" офісного приміщення, в Москві - 1200.
Успіх будь-якої компанії складається з багатьох складових. Один з головних - це місце роботи організації, яке, поза всяким сумнівом, є її візитною карткою.