1-го травня в столиці відкрився масштабний фестиваль «Московська весна».

Anonim
У всій Москві працюють 23 торгових і концертних майданчиків. Причому кожна майданчик відображає певну епоху з історії країни. Фестиваль урочисто відкрився в провулку Столешникова. На відкритті був присутній столичний мер С. Собянін. На час проведення фестивалю Арбат перетворився в зону мистецтва. Присутнім будуть викладено унікальні майстер-класи з розпису і різьбленні по дереву, студія малювання, театральні постановки, фотомайстерня, майстерня по створенню плакатів і листівок в дусі різних епох.
Ресторани А. Деллоса, «Вірменія», «Troyka Food Lab», «Кулінарна лавка», «Торро-гриль» дозволять відвідувачам вгамувати голод під час відвідування виставок, ярмарків і концертів фестивалю. Ресторани використовують пристрій гриль-тостер, завдяки якому швидко готується смачна їжа: запечене м'ясо, риба, хрусткі тости. Гриль-тостер дуже швидко нагрівається і тому займає мало часу для приготування.

Вулиця Арбат На Площі Революції буде представлена ​​тема Великої Вітчизняної війни, але атмосфера тут скоріше святкова і весела. Присутні відвідують польову кухню, вчаться створювати картонні скульптури, квіти з паперу, дивляться шоу з мильними бульбашками, міні-спектаклі, виступи танцюристів чечітки і вуличного цирку.
На ярмарку можна придбати речі в дусі Прованс, значки і плакатні листи з колекції А.Конюшенко, радянські і дореволюційні книги з колекції В.Варфоломеева і багато-багато іншого. Також в торгових точках типу шале продаються знамениті Павлово-Посадські хустки, сувеніри, берестяні вироби, унікальні прикраси. Кожне шале представляє по кілька епох відразу. Відвідувачі можуть дізнатися і відчути образ життя під час НЕПу, під час ВВВ і періоду перебудови. Тут встановлені автомати з газованою водою, які працювали кілька десятиліть тому. Про такі речі, як мікрохвильова піч, тостер, гриль і т.д. в ті часи навіть і гадки не мали. Зате тепер люди не уявляють життя без них і можуть завжди їх купити тут.

Площа Революції Провулок Столешников представляє царські часи: тут дизайнери моди демонструють свої нові і вантажні вироби, а виставлені духи і косметика створені відповідно до старовинними рецептами. А Кримська набережна віддана у владу антикваріату. Представлені тут прикраси, медалі, предмети побуту радянського часу, бюсти зараз надзвичайно цінуються в країнах Європи і Америки.
Фестиваль буде проводитися протягом 10-ти днів. Перед 9-м травнем вся увага буде приділена військовій темі.
Редакція "" додає, що в ці дні на фестивалі створені святкові зони для дачників, дітей і навіть для байкерів.