Майкл Бом - біографія, фото, особисте життя, сім'я, дружина, діти 2019

Anonim

Біографія Майкла Бома

Майкл Бом - незалежний американський журналіст і письменник, політичний оглядач, учасник відомих російських політичних ток-шоу: «Час покаже», «Процес», «Поєдинок», «Перша студія», «Вечір з Володимиром Соловйовим». Про причини популярності цього американця в Росії ми постараємося розповісти в його докладної біографії.

Майкл Бом - найвідоміший в Росії американський журналіст

Ранні роки

Майкл Роберт Бом з'явився на світло в 1965 році в Сент-Луїсі, США. Здобув освіту в нью-йоркській Школі міжнародних відносин Колумбійського університету. Його спеціальністю була Росія.
Свій інтерес до Росії Майкл Бом пояснював тим, що «росіяни - дуже цікава нація». Він стверджував, що життя в Штатах неймовірно нудна: там немає ні Жириновського, ні Держдуми, ні закону про образу почуттів віруючих, ні політичних передач подібного формату, так полюбився журналісту.

Кар'єра в Росії

У 2001 році Бом вирішив переїхати з рідного Сент-Луїса в Росію. До цього моменту Майкл практично не говорив по-російськи, тому йому довелося провести не одну годину за вивченням мови. Майкл Бом: Росія - лідер або гегемон? Перші 10 років життя в Росії Майкл працював в страховому бізнесі. Однак пристрасть до журналістики в один момент змусила Бома пожертвувати фінансовим станом. І хоча в страховій справі Майкл добре заробляв, він вирішив займатися тим, що йому було по-справжньому цікаво.
Так в 2007 році Бом став редактором відділу «Точка зору» щотижневої газети англійською мовою The Moscow Times. Газета висвітлювала події політичного життя, що відбуваються в Росії і за кордоном, а також новини у сфері бізнесу і культури.
Його перу належали кілька десятків статей, в тому числі «Чому росіяни не посміхаються?», «Злодії повинні сидіти в тюрмі», «5 причин, чому Росія ніколи не вступить в НАТО», «Наша відповідь Магнітському», «Путінський псевдопатріотизм», «Шукаєте агентів заходу не в тому місці», «Росія перетворюється в Іран», «Гордість Путіна не продається», «Гомофобія як підсилювач кар'єрного росту». Останній матеріал Бома для The Moscow Times був озаглавлений «Як російські журналісти служать Батьківщині».

Майкл Бом в студії «Ехо Москви» Після відходу з газети Бом став незалежним журналістом. Час від часу він писав статті для блогу на інтернет-порталі радіостанції «Ехо Москви» і газети «Московський комсомолець». Також Бом прийняв запрошення стати викладачем на факультеті міжнародної журналістики МДІМВ.

На фото: Майкл Бом і Володимир Соловйов З 2015 року Бом став часто з'являтися в політичних ток-шоу на російських каналах.У їх числі - «Місце зустрічі» на НТВ, «Спеціальний кореспондент» (Росія-1), «Політика» (Перший), «Процес» (Зірка) і багато інших. Велика частина телеглядачів познайомилася з Бомом після його неодноразового участі в якості експерта на суспільно-політичному ток-шоу «Час покаже» на «Первом канале».

Майкл Бом - частий гість на російському ТБ У своїх інтерв'ю Бом визнається, що його дивує велика кількість політичних передач в Росії і готовність аудиторії дивитися всі ці шоу. За словами журналіста, в США немає попиту на політичні програми подібного жанру. Свою роль в російських шоу Майкл описував як «неофіційний публічний дипломат». «Я відстоюю інтереси США, але люблю Росію!», - зізнавався журналіст. Майкл Бом про події в Сирії Майкл розповідає, що бере участь в цих шоу тому, що в них йому дають можливість висловлюватися. «Я розумію, що всі проти мене. Я розумію, що мене перебивають. Але коли не перебивати, я можу говорити те, що я хочу. Дають мені цю можливість, і я хочу користуватися цією можливістю, поки вона є. А залишатися вдома і скаржитися, що все погано, - це не справа », - ділиться Бом.

Особисте життя Майкла Бома

Про особисте життя журналіста відомо небагато. Судячи по сторінці Бома на Facebook, Майкл був одружений на росіянці на ім'я Світлана. Весілля відбулося в березні 2013 року. У подружжя є донька Ніколь. У 2015 році подружжя розлучилося.

Майкл Бом був одружений на росіянці Світлані Взимку 2016 року Бом подав документи на отримання російського громадянства. За словами журналіста, йому набридло працювати по візі.
Майкл розповідав, що у нього немає часу дивитися американські телепередачі, як і популярні американські серіали. За словами Бома, від американця у нього залишився хіба що притаманний цій нації прагматизм. Навіть російську мову він освоїв в ідеалі: з усіма тонкощами і ідіомами (його улюблена - «марення сивої кобили»). Відмінне знання мови навіть послужило причиною сумніви деяких глядачів в його походження. «Підісланий козачок в зрежисований кремлівському виставі», - так відгукувалися про нього деякі глядачі. Втім, дані чутки - не більше ніж жовта качка.

Майкл Бом відмінно говорить по-російськи Бом веде здоровий спосіб життя, майже не вживає алкоголь, регулярно займається в спортзалі. Час від часу Бом відвідує Штати, де живуть його батьки, брат і сестра.

Майкл Бом зараз

Бом продовжує кілька разів на тиждень виступати в політичних ток-шоу і публікувати свої статті в блозі «Ехо Москви» і газеті «МК».

Майкл Бом